Futbol

“Skoru unutturacak kadar güzel oynayan bir Beşiktaş var”

Spor yorumcusu Ali Ece, Vole’de yaptığı değerlendirmede Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano’nun oyun anlayışını ve siyah-beyazlı takımın sahaya yansıttığı futbolu yorumladı.

Italiano’nun imza töreninde Önder Özen tarafından yapılan açıklamaları hatırlatan Ece, Beşiktaş’ın önceki dönemlerde teknik direktörlerine yeterli hazırlık süresi tanıyamadığını ancak bu kez farklı bir sürecin yaşandığını ifade etti.

Ali Ece, Önder Özen’in o gün kullandığı ifadeleri şöyle aktardı:

“Önder Özen, Italiano’nun imza töreninde çok zarif bir şekilde şunu söyledi: ‘Daha önceki hocalarımızın uzun süre hazırlanma şansı olmadığı için mecburen geçiş oyunu oynattılar. Italiano Hocanın şimdi hazırlanma şansı olacak ve en korkutucu takım olmak için çalışmalara başlayacağız.’”

Italiano gelmeden önce PPDA verisi incelendi

Beşiktaş’ın Vincenzo Italiano göreve gelmeden önce teknik direktörün oyun sistemini detaylı şekilde analiz ettiğini belirten Ali Ece, siyah-beyazlıların özellikle PPDA verisine dikkat çektiğini söyledi.

PPDA’nın bir takımın rakibine pas yaptırmadan önce uyguladığı savunma aksiyonlarını ve baskı yoğunluğunu ölçen bir veri olduğunu hatırlatan Ece, bu kavramı kendine özgü ifadelerle anlattı:

“PPDA verisini halk dilinde anlatırsak, futbol sektöründe çalışmayan iki kişi konuşuyor diyelim. Beşiktaş Çarşı’da hamburgerciyle Alman pastacısı konuşuyor: ‘Taktik yok, bam bam bam.’ Halbuki taktik var ve çok ince.”

Italiano’nun Beşiktaş’a oynattığı yüksek baskılı futbolun dışarıdan yalnızca yoğun mücadele gibi görünebileceğini belirten Ali Ece, takımın sahadaki her hareketinin ayrıntılı bir planın parçası olduğunu vurguladı.

“Şenol Güneş döneminde de böyleydi”

Beşiktaş’ın geçmişte de futbolseverleri skordan bağımsız şekilde oyunun içine çeken takımlara sahip olduğunu söyleyen Ece, Şenol Güneş dönemini örnek gösterdi.

Siyah-beyazlıların oynadığı futboldan aldığı keyfi kendine özgü bir yöntemle ölçtüğünü belirten Ali Ece, “Beşiktaş aşk termometresi” adını verdiği kriteri şöyle açıkladı:

“Benim için Beşiktaş’a ve Beşiktaş futboluna âşık olma termometresi şu: Skorun kaç kaç olduğunu unutup oyuna dalıp gidiyorum. 81. dakikada maçın kaç kaç olduğunun farkında değildim.”

Ali Ece, geçmişte oynanan bir Trabzonspor–Beşiktaş karşılaşmasında da benzer bir duygu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Trabzonspor–Beşiktaş maçı vardı. Yayına girdiğimizde maçın 3-3 bittiğini sanıyordum. Meğer Atiba’nın golüyle 4-3 kazanmışız. Söylemek istediğim bu.”

Siyah-beyazlı takımın ortaya koyduğu futbolun skorun önüne geçtiğini vurgulayan Ece, değerlendirmesini şu sözlerle tamamladı:

“Skoru unutturacak kadar güzel oynayan bir Beşiktaş var.”

duhuliye.com 
 

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026 

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }