Sinan Engin, Beşiktaş gündemini değerlendirdi.
Asistanaliz youtube kanalına konuşan Sinan Engin şunları söyledi:
Sinan Engin: ''Şimdi Beşiktaş sol bek alıyor, 15 milyon bonservisi. Ya sol beke 15 milyon verilir mi ya? Sol bek la bu sol bek ya! Dünyada en zor mevki çok zor bulursun yani ama sol bek arasında çok fark yoktur. Jurasek bu arada çok da kötü futbolcu değildi. Gerçi bizim Beşiktaş taraftarı kimseyi beğenmiyor, Masuaku'yu bile yuhaladılar. Beğendiremiyorsun yani.
Sol bek ne yapacak? Yani ben çok merak ediyorum. Alacak, atacak topu ortaya atacak, koşacak, kendi mi vuracak? Sol bek, sol bektir işte ya. Ne bekliyorsunuz sol bekten kardeşim? Yani kuş mu konduracak? Ne yapacak? Sol beke, stopere 15 milyon eurolar falan veriyorsun bilmem ne.
Bir de enteresan şimdi. Kimse Beşiktaş'ta oynamak istemiyor. Herkes Beşiktaş'tan gitmek istiyor. Dikkat ediyorsunuz değil mi? Demir Ege Braga'ya gitti. Tammy Abraham'ı Aston Villa istiyor. Rafa Silva Benfica'ya gitti. Kimleri alıyor Beşiktaş peki? Ben çok merak ediyorum. Beşiktaş'taki en büyük sorun futbolcuyu yönetme sorunu. Eskiden futbolcu Beşiktaş'a gelmek için can atıyordu, kendini kesiyordu. Şimdi herkes Beşiktaş'tan gitmek istiyor ya. Böyle bir şey var mı ya?''
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (86)
Kısmen katılırım ama solbek yine de sağbek veya stoperden daha zor bulunan bir oyuncu tipidir. kolay yetişmez, hem savunmacı olacaksın hem iyi orta açacaksın ve hem de sol ayaklı olacaksın. Sol ayaklı oyuncu oranı tüm dünyada yüzde 30'dur, bu nedenle daha değerlidir. 15 milyon elbette verilemez ama iyi bir solbek içinde 6-7'yi de gözden çıkarmak gerekebilir.
rakipler sag beke kalceiye 35/40 lar ödeyip rekabetin dengesini bozuyor
Şu takımın SOL BEKTEN ÖNCE SOL AÇIK VE SAĞ AÇIK SORUNU VAR. ÇİZGİYE İNİP ORTA YAPABİLEN KANAT OYUNCULARINA. en azından bir kanat bunu yapmalı. Hadi sağdakiler idare eder diyelim. Bir sol açık ve orta yapabilen sol bek. Beklerin de bindirip orta yapabilirse büyük takım oluyorsun. Saka ve Martinelli yi koyun Beşiktaşa (benzer özellikte) bakın neler oluyor.
Doğru 15 m€ sol beke verilmez 5-7m€ arasında yeterli olur orası için ama Jurasek gerçektende kötü futbolcuydu Masuaku için aynı şeyi diyemem ama Jurasek kötüydü kabullenin. Güney amerikadan, Brezilyadan genç adam bulabilirsin bu mevkii için. Ama asıl parayı sol kanata harcamak gerekir, forvete harcamak gerekir, Orta sahaya gerekir. Bir de sağlam defans 28-30 yaşlarında bilindik toparlayıcı yeterli zaten.
Ya tribünde oturanlar kimler bilmiyorum ama inanin maça gidemeyen, bașka șehirlerde yașayan Besiktașlilar bu statdaki yapilanlardan hiç memnun deǧil. özellikle son zamanlarda sosyal medyada hortlayan taraftar Beșiktaș medyasi, takima hiç destek olmuyor ve takima yakișmiyorlar. popülist söylemleriyle, tribünlere oynuyorlar. sanki sahada GLADYATÖR övütücüsü gibi adamlari ruhen çökertiyorlar. kenarlarda oynayan adamlarin elleri ayaklari birbirine giriyor. Yönetime çok ciddi söylüyorum. 2 sene tribünleri bakima alin ve kimseyi maca sokmayin, bak takim nasil toparlaniyor görün. bu nedir yaaa!!!
Sayın sinan engin bizim bilmiyoruz futbolu demir ege kalitesiz mi hayır neden oynamıyorsun diyoruz neden sebebi ne göztepe 3 atıyor demir ege olsa 5 mi yicez yani adam ayagı iyi o boyla busget gibiydi iyi seyredin en az 20 30 arasına satacak braga arroyo elan ricardo nerede arroyo kaçtı çocuk aldın oynat oynat sag bek aldık 19 yaşında Almanya milli takımda oynuyor gençlerde 6 milyon verdin evet yatırımdır tutarsa çok parlak kariyer olur oynasana neden yok çocuk neden solbeki yuhalıyormusuz plaket verelim olanlara adriyano izledi bu taraftar şenol hocayla 34 yaşında 32 yaşımda al brezilyaya git mahalleden 3 tane sol bek çıkarıp getirirsin agzımı açtırmayın yaparsan olur genç alıyorsa ona göre hoca alırken diceksiniz hocanıza biz gençleri alcaz en yaşlı 27 olur başka olmaz almayız gençleri oynatacak san gel felsefemiz budur deyin ne almayı ne oynatmayı biliyorlar juraseke o paraları vereceğine alt yapıdan bir sol bek çıkar bu forma senin kötüde oynasan senin oglu diceksin bu senin işin diceksin imza töreni yapacaksın ve diceksin taraftara sol bek bu bizim altyapımız aldıgı para bukadar diye taraftar kötü oynasa alkışlar ozaman meraklanma yı bu beşiktaş kulübü burjuva taraftar yok hepsi sokaktan ezilmişlkten gelen taraftar grubudur beşiktaş taraftarı gibi bilinçli tek bir taraftar topluluğu yoktur olamaz
Jurasek gönderin sonra , solbek arayın aldığınız futbolculara başta yönetim olarak sahip çıkmassanız başınıza bu gelir beceriksiiz yönetim.
Tek eksiğimiz orası zaten, takım artık yama tutmuyor, nasıl bir transfer polikan var senin Adalı. Sergene Allah yardım etsin.
Kulüp tarihinin en kötü başkanı ve teknik direktörü. Git bi kahveden 3-5 adam seç koy, onlar da bunların yönettiği kadar yönetir kulübü
Hartman Hartman Hartman. Eğer sol bek ve kanat oyuncusu istiyorsan ve yatirim yapacam diyorsan Twente’den Daan ve Mats Rots kardesleri dusunebilirsin. Yaninda Hilgers bedava.
Hepsinden para kazandı kulüp. Kaç sene menajerlik yaptın kulüpte 1 tane oyuncu satıp kulübe 5 kuruş kazandırdığını gören olmadı. Oynatmadığı yedeğini 7,5 milyon euroya sattı adam ne konuşuyon sen Tümeri yolladın 5 kuruş kazanamadın.
Dedi Zapo ve Sivoktan indiregandi yapan 101.yil satişcısı
Sinan Engin çok önemli bir noktaya parmak basmış.Birçok yabancı teknik direktör Beşiktaş'ın teklifini geri çevirdiler.Bazı futbolcular Beşiktaş'a gelmek istemiyor.Hazır oynayanlar ise Beşiktaş'tan girmek istiyorlar.Uzun yıllardır Beşiktaş taraftarıyım ilk kez böyle bir şey görüyorum.
Sinan baba kusura bakma da tabi herkes gitmek ister. Avrupa'da yoksun, lige 2 ayda havlu atıyorsun. Yarışmacı takım kimliğin kaybolmuş. Gençler için Avrupa sahnesi yok. İsmi piyasası olan topçu alıyorsun adam Uefa'da bile oynayamıyor. Ben topçu olsam ben de oynamak istemem. Ayrıca 10-15M Euro dediğin rakamlar artık çok büyük rakamlar değil. 10 liranın altında düzgün topçu alınabilir mi şu devirde (kiralık harici). Sizin zamanınızdaki rakamlar kalmadı artık. Rakibin 30 kağıda sağ bek, 35 kağıda kaleci, 30 kağıda düz 6 numara alıyor. Sen nasıl baş edeceksin rakiplerinle?
abooo, 101.yılın dombilisi ilk defa doğru konuşmuş ya la
Sİnan kankalarına sor bakalım nedenmiş ! sergen e adalı ya laf etmemek için kıvranıyorsun ! Çakma HIncal Uluç AH.et çakal boşuna sıvacı demiyor size işiniz gücünüz güce paraya göre yorum !
Hele davares ahbdu için kesinlikle değmez altı ay sonra gönderilmeleri için üstüne para verilecek kişiler asla değmez , yokmu bjk için bunları durduracak delikanlı adam
Sen çöp necip gibi vasıfsız adamlara alışmışsın keltoş Sinan..
Sinan sinan olalı dğru laf etmiş. Bu takım Kaan Dobra, İsmail Köybaşı, Hilbert vb topçular ile iş yaptı saçmalamanın alemi yok. Şimdilik Gözkhan Sazdağı kıvamında Osayi tadında adamlar bence kafi.
15 te verilir 35 te verilir bir topçuya 70 milyon euro verdiler cl de gruptan tek başına çıkardı ama bu vizyonsuz tiplerle hiçbir sokum olmaz Proje diye milletim başını şişirdiler vizyonsuzlar cl de gruptan çıkan takımın yıllık aldığı para 150 milyon euro en az cl ye ayak basan takım yılda 100 milyon euro toplam gelir alıyor Bunlar 150 milyon euro diye övünüyor vizyonsuz dangozlar Biz dedik ki sergeni haziranda getirin takım kötü toparlasın ancak o toparlar çünkü kadro yok bişey yok eee 15 transfer yaptıktan sonra eylül ayında sergeni getirmenin ne mantığı var vizyonsuz oğlu vizyonsuzlar 150 milyon euro gelecek diye işte proje aşağı proje yukarı bağırıyorlar cl de her sene gruptan çıkan takımın geliri 150 milyon euro en az git al katıl cl ye al Vizyon böyle olur proje diye bağırarak vizyon olmaz Cl de her sene en az 150 milyon euro dağıtıyorlar takım başına burda tek seferlik 150 milyon euro gelir gelecek diye övünüp duruyor vizyon fukarası dangozlar Açık söyliyim bu yönetim bu zihniyetle Beşiktaşı daha fazla borçlandırır öyle de oldu son 1 yılda en ufak başarı yok borç artıp duruyor Bu vizyon fukaralarının kendine bir faydaları yok Beşiktaşa ne faydaları olacak
Sakatlandı diye Hadjam dan vazgeçildi. Nerdeyse sakatlığını atlattı. Ben Hadjam diyorum
Müdafaa futbolcusuna 15 milyon Euro vereni , suya gönderir gelene kadar döverler.
sol bek için milyonlar harcayan kulüplerin hepsi senden daha salo demek ki sinan
Sakatlandı diye Hadjam dan vazgeçildi. Nerdeyse sakatlığını atlattı. Ben Hadjam diyorum
Modern futbola uzak kalmış cahil beyanı.
Masuaku'yla devam edilseydi de sol bek transferi için gözden çıkarılan 15 milyon euro kulüpte kalsa olmaz mıydı ? Artı, Jurasek için yapılan masraflar ve ödemeler de kulüpte kalırdı ! Aynı şekilde, babasının hatası yüzünden özür dileyen ve bonservisi olmayan Osayi'yi affedilip sağ bek olarak transfer edilseydi de, Gökhan Sazdağı için Kayseri'ye verilen 1,5 milyon euro bonservis parası kulüpte kalsaydı olmaz mıydı ? Aynı şekilde, bir süre ilgilenip sonradan transferinden vazgeçilen ve Trabzon'un bonservisine 5,670 milyon vererek aldığı Onachu alınsaydı da, Abraham'ın hem kendisine hem de kira ve bonservisine verilen o yüksek paralar kulübe kalsaydı olmaz mıydı ? Artı, Onachu fiziki özelliklerinden dolayı daha önce ligimizde golcülüğünü ispatlamış bir isimdi, yani garanti bir golcüydü. Ayrıca, bu gereksiz zaman kaybı ve para israfı yapılmasaydı da, takımda 4 yıldır olmayan gerçek bir sol açık transferine zaman ve para harcansaydı, bugün zirve yarışının içinde kalabilmek için daha iyi olmaz mıydı ? Bütün bu zararlar şimdi kime yazacak ? Başkan'a mı, hocalara mı, taraftara mı ?
15M Altına JURASEC var işte, iyi transfer olmazsa nasıl rekabetçi takım kuracaksın. O 3-5M bonservis işi eskide kaldı. Alırken de satarken de yüksek mebla. 3-4 tane Swenson JURASEC geleceğine bir tane 5 yıl oynayacak adam gibi oyuncu gelsin. Total gideri emin ol daha az olur.
Doğru söylüyorsun sinan abi taraftar hiç bir şeyi beğenmiyor
Benim anlamadığım birşey var buraya gelen futbolcu Avrupa'da 1 alıyor buraya gelince 5 istiyor.Sanki kabile rakkaya geliyor dünyanın en çok turist çeken 5. Ülkesi burası.Avrupa dışından transfer yapmak gerekir.
@Kasım Havlucusu diyosun mesele senin ülkenin yaşanabilir olması değil mesele senin ülkendeki ligin dünyanın gözünde 5. Sınıf bir lig olması mesele Avrupa’da ki ülkelerin alt liglerinin bile senin süper liginden çok daha fazla göz önünde ve kaliteli olması gelen futbolcularda doğal olarak böyle kimsenin takip etmediği göz önünde olmayan bir ligde oynamak için o kadar para istiyorlar
Sen aziz yıldırıma şampiyonluk nasıl satılır onu anlat sinan efendi.
15 milyon Euro verilir rakiplerin bir bek 30 milyon Euro’dan fazla para veriyor takma seviye atlatacaksa yararlı olacaksa ileride daha iyi bir paraya satabileceksen niye verilmesin paran varsa
Diyorsan ki bu futbolcu 15 milyon etmez bunu anlarım ama bir solbeke 15 milyon verilmez demek cahilliktir sonra 5 6 tane bek alıyorsun çöp hiçbiri olmuyor maaşlarıyla 50 milyon harcıyorsun
Sen gel aziz yildirimla kadroyu kurarsin, 11 i de maç öncesi paylaşirsin Sinan!
Adalı'dan ve Sergen'den iş başına gelmeden önce de umudum yoktu. Bu ikisinden denizde yılan bile olmaz ki düşünce sarılasın. Hüseyin Yücel gibi bir isme mani olmasalar ve önceki yönetimlerin Rafa Silva, Masuaku, Gedson gibi doğru transferlerini göndermeseler bari zararları olmazdı. Şimdi sırf zarar oldular.
Açıkçası Sergen'in halt yemesi. Adamın yancısıyla hazırladıığı transfer listesinin tamamı Avrupa'da kendi takımlarında banko oynayan ve klüplerinin ederinin 2-3 katı teklif gelmeden bırakmayacağı oyuncular. Böyle saçma sapan bir anlayış olamaz. Hee Adalı masum değil ama. Adam geleli 3. transfer dönemi oldu, adam gibi bir oyuncu listesi hazırlatamamış kendine. Nerde 20 üstü 30 üstü oyuncu var onlara talip oluyorlar. Seçim propagandalarında atıp tutuyordu, hazırlığımız tam, listemiz belli falan diye.
Biz de değişmeyen tek bir şey var kafayı çekip maça gelen taraftar grubu! Herkesi kaçırttı bu kulüpten efsane başkan Süleyman sebayı bile yuhladı bu anlayış...
kimse demiyor ki kimsenin beğenmediği futbolcuları havada alıyorlar diye.. Rafa hariç.
Wolfe yi alın. Wolf dan daha uyguna alabiliriz. Agbadou, wolfe ve tolu 3 ünü alın.
Tinerci taraftar yüzünden kulüp bu halde. Mgballecileri
sergen bey gelene kadar kovsak da gitmiyorlardı... kadrosunu temizlemek istiyen sergen i getirsin... ama asla sergen in dediği futbocuyu da almasınlar.. önce gelmesinde aldırdıklarından halen salihden kurtulamadık.. gelir gelmezde cengiz i gökhan ı caktı..
Helal olsun Sinan Engin e geçen sene masuaku yu isliklarken bu taraftar hep yazdım buradan editör çıkarsın yazdıklarımızı bizim taraftar futbol cahilidir masuaku en son isliklanacak kişilerdendi önünde sol bek yokken takımda forvet yokken adam 10 asist yaptı ve bu adamı islikladi bu taraftar ve bu adam son ana kadar kalmak istedi bizden bir cacık olmaz olmaz
Sorunun cevabı belli, tabiki verilmez, verende koltukta çok oturmaz
En büyük başgan bizim başgan Az kaldi Beşiktaş i bitirmeye gelmiş beygirci
El karouni bu adamı alın arkadaş ne tavaresmis
KARDEŞİM CİNCONLAR KALECİ İÇİN 30 MİLYON AVROYU GÖZDEN ÇIKARDIĞINDA SESİNİZ ÇIKMYORDU SOL AYAKLI FUTBOLCU KOLAYMI BULUNUYOR ULAN BEŞİKTAŞ BAŞARILI OLACAK DİYE ÖDÜNÜZ KOPUYOR BE
@Madara ederim çıkmaz çünkü adamların 2-3 takviyeye ihtiyacı var bizim ise 8-9 tane ve senin ekonomin onlar gibi kötü değil. Memur çocuğusun ama ağaoğlu gibi yaşamaya çalışıyosun sen.
Taraftar baskısından kaçıyorlar. Malesef sabır bizim toplumumuza çok uzak bir olgu.
Neden kimse oynamak istemiyor acaba? Kulubu at ciftligine cevirdiniz, ganyanci kumarbaz ipsiz sapsiz adamlari kulubeye doldurdunuz, ego yaristiriyorlar futbolcularla... takimin icini bosaltip yeniden doldurarak degirmen dondurecekler...
İyi futbolcuysa verilir hele 6 milyon Taylan a veriliyorsa buna da 15 verilir
Çok doğru ben bunu daha önce de yazdım. Sadece bu yönetimi suçlamıyorum daha önceki yönetimlerin hepsi Beşiktaş’ın vizyonunu aşağı çektiler. Artık maalesef tercih edilen büyük takım kimliğinden çok uzaklaştık, abartmıyorum samsun veya göztepeyle filan transfer yarışına girsek oyuncu samsuna gider. Beşiktaş’ı bu hale getirenleri bu durumda payı olan herkesi Allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim