Beşiktaş'ta sıcak bir gelişme yaşandı.

Siyah-beyazlılar, İngiltere Premier Lig'de Everton forması giyen Dele Alli'yi kiralamaya çok yaklaştı. Satın alma opsiyonu da bulunan Dele Alli'nin yıllık ücretinin 2.2 milyon euro olduğu açıklandı.

Dele Alli'nin Gedson Fernandes ve N'Koudou ile de görüştüğü ifade edilirken her iki futbolcunun da, Dele Alli'ye Beşiktaş'a gelmeleri yönünde tavsiyede bulunduğu aktarıldı.

DELE ALLI KİMDİR?

İngiliz futbolcu Dele Alli, 11 yaşında Milton Keynes Dons'un genç takımına girdi. Beş yıl sonra 2012-13 sezonunda A takıma yükseldi. İki buçuk yılda 88 resmi karşılaşmada görev alan Dele Alli, 24 gol atarak takımına katkıda bulundu. Şubat 2015'te 5 milyon £ karşılığında Tottenham Hotspur ile sezonun kalanını Dons takımında tamamlamak üzere anlaştı. Tottenham Hotspur'daki ilk sezonunda İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu seçildi. Ocak 2016'da Gazzetta dello Sport'un düzenlediği Dünya'daki En İyi 20 Yaş Altı 50 Oyuncusu listesinde 8. sırada yer aldı. Aynı yılın Ekim ayında FourFourTwo tarafından Dünyanın En İyi U21 Yeteneği olarak gösterildi. Tottenham'da son dönemde beklediği süreleri bulamayan Dele Alli, geçtiğimiz sezonun devre arasında Everton'ın yolunu tutmuştu.