İlk yarıda Necip ve Alex'in Lis'te kalan şutlarını ligde kurtaracak kaleci sayısı az. 2. yarıda da 2 direkten dönen top, 2 geçerli olmayan gol ve bolca pozisyon var. Gol beklentisi 4.05.

Beşiktaş’ın temel sorununu zirvede yaşadığı maçlardan biri oldu dün. Altay’ın önde baskıyla başladığı maçta, Beşiktaş için değerlendirilebilecek boca boş alan vardı geride. Muhtemelen Serkan Özbalta pas kaynaklarını hataya iterek şanslar yaratmak istedi. Beşiktaş ise boşluklardan istediği seviyede yararlanamadı.

En büyük sıkıntı bitiricilik

Kenan, Alex, Ghezzal, Güven dörtlüsünde net bir şablonun olmayışı Güven’ın sıklıkla uzak şut denemesi işi bozdu.

Ardından Beşiktaş pasla rakibi geriye itti. Ve 75’e kadar golden sonra iyice vitesi artan bir baskı kurdular. Altay’In çıkmasına da çok müsaade etmediler. Bitiricilik sorunu, oyunu etkiledi. Bu yıl Beşiktaş’ın en büyük sıkıntısı.

Geçen yıl yoktan gol çıkarabilen takım, bu yıl çoktan kıtlık çıkarıyor. Bunun birden fazla sebebi var. Vuruş kalitesi, güvensizlik, kendini gösterme çabasıyla dozunu aşan bencillik. Bunların yarattığı hiçbir ideal hücum ikilisi yaratamamış olmak.

Sonuçsuz enerji tüketimi...

Geçen yılki Ghezzal-Aboubakar- Larin üçgeni en az 5 oyuncuyu meşgul ediyordu. Onların skorerliği zaten işi bitirirken Atiba gibi ekstra adamlar da şölene katılıyordu.

Bu sene bu tip bir taşıyıcı ikili ya da üçlü oluşturulamadı. Bu halde bütün çaba, sonuçsuz enerji tüketimi işi çözemeyince son dakikaya kadar maç ortada kalıyor.

Dün de böyle oldu. Her şey hakemin bir yorumuna kaldı.

Mehmet DEMİRKOL / Fanatik