Beşiktaş’ın ligde geçen hafta geçirdiği ara, en çok da Aboubakar ve Larin gibi skor yükünü çeken oyuncuların son vuruşlarına olumlu yansır.

Ligin zayıf kadrolarından Denizlispor’a karşı sabırlı ve çabuk pas trafiği, Cenk Tosun’un yokluğuna rağmen maçı kolay çözebilecekleri en önemli detay.

Diğer taraftan zaman zaman iyi oynasalar da istikrarlı katkı alınamayan Oğuzhan, Mensah ve Ljajic’ten birinin Sergen Yalçın tarafından ısrarla oynatılması ve performans alması Beşiktaş’ın bu tarz maçları daha kolay kazanmasını sağlayabilir.

Şimdiye kadar kadrodaki tüm oyuncuları doğru rotasyonlarla kullanarak karşılığını alan Sergen Yalçın’ın Denizli maçında; Rıdvan Yılmaz, Kevin N’Koudou, Adem Ljajic ve Montero’nun yokluğunda Welinton’a şans vereceğini düşünüyorum. 

Denizli sonrası fikstür kolay değil

Kapanan rakiplere karşı beklerin oyuna çıkması ve topu iyi kullanan oyuncular olmaları, Beşiktaş stoperlerinin ofansif anlamda duran toplardaki katkıları, Atiba’nın ceza sahasına sürpriz dalışları ile Denizli maçını kayıpsız geçeceklerini tahmin ediyorum.

Ancak sonrasında gelecek seride Gaziantep FK ve Başakşehir gibi zor rakiplere karşı işleri hiç kolay olmayacaktır.

Düşüşte gibi gözükseler de bu takımların kadro kaliteleri ve tecrübeleri düşünüldüğünde Beşiktaş’ı Denizli’den sonra çok zor sınavlar bekliyor.

Erman ÖZGÜR / Fanatik