Adem Ljajic, teknik direktör Mazzari tarafından Türk futboluna kazandırılan ikinci önemli futbolcu oldu. İtalyan çalıştırıcı Inter’in başında olduğu dönemde Wesley Sneijder’i kadro dışı bırakmış, uzun süre forma vermediği isim bunun ardından Galatasaray’ın teklifini kabul ederek sarı-kırmızılı ekibin yolunu tutmuştu.

Beşiktaş’ın yeni transferi Adem Ljajic, henüz siyah-beyazlı ekipte forma şansı bulamadı. İtalya’nın Torino ekibinden kadroya dahil edilen Sırp futbolcunun, Türkiye’de nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak konusu oldu.

Tuttomercato’dan Gaetano Mocciaro, yakından tanıdığı yıldız futbolcu ile ilgili Skorer’e açıklamalarda bulundu. İtalyan gazeteci “Adem Ljajic Torino’ya Sinisa Mihajlovic döneminde gelmişti. Şimdi takımdan teknik direktör Mazzari yüzünden ayrıldı. Çünkü Mazzari takımı 3-5-2 oynatıyor ve bu sistem içerisinde futbolcuya ihtiyacı olmadığını düşündü. Bu doğrultuda yönetime görüş bildirdi. Ayrıca o bölgede oynayan Soriano ve Zaza gibi futbolcuların da transfer edilmesiyle Ljajic’in takımdan ayrılmasının önü açıldı” dedi.

‘Beşiktaş taraftarı onu çok sevecek’

İtalyan gazeteci şöyle devam etti: “Torino taraftarları takımdan ayrılmasına çok üzüldüler çünkü Ljajic taraftarın gerçekten sevdiği bir isimdi. Bana kalırsa Ljajic Beşiktaş’ta idol olacak. Gerçekten yetenekli bir futbolcu. Eğer Sosa oraya gelip idol olduysa, Ljajic Beşiktaş taraftarı tarafından hayli hayli sevilecektir”.

Sneijder’den sonra ikinci kıyak

Adem Ljajic, teknik direktör Walter Mazzari tarafından Türk futboluna kazandırılan ikinci önemli futbolcu oldu. İtalyan çalıştırıcı Inter’in başında olduğu dönemde Wesley Sneijder’i kadro dışı bırakmış, uzun süre forma vermediği isim bunun ardından Galatasaray’ın teklifini kabul ederek sarı-kırmızılı ekibin yolunu tutmuştu. Mazzari bu kez Torino’nun başında olduğu dönemde Sırp futbolcuyu kadrosunda düşünmeyerek, Ljajic’in Beşiktaş’a transferinin önünü açtı.

Haber Kaynağı: Milliyet