İşte Gökhan Dinç'in açıklamaları: 

"ABOUBAKAR'IN ÖZÜR DİLEMESİ..."

"Öncelikli olarak Beşiktaş en önemli konunun Sergen Yalçın olduğunu düşünüyorum. Bundan önceki röportajlarımda da hep söyledim. Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'a, Beşiktaş'ın Sergen Yalçın'a yakıştığı gerçekliği var ortada hem futbolcuyken de hem de teknik direktörken de. Dolayısıyla Beşiktaş'ın yükselen grafiğindeki en önemli payı Sergen Yalçın'a yazmak lazım. Bunda tabii ki Sergen Yalçın'ı göreve getiren yönetimi de mantıklı kararı sebebiyle alkışlamak gerekiyor. Aynı zamanda elindeki dar kadroyla, sınır yetenekli oyuncularının sınırlarını aşmasını sebep olan adam da Sergen Yalçın. Mesela Aboubakar... Yeni Malatyaspor maçında oyunan alındığı için bir reaksiyon, bir tepki gösteriyor. Ardından Gaziantep maçını kurtaran adam olmasına rağmen '2 gol attım, 3 puan geldi' demek yerine çıkıyor aslanlar gibi "Ben geçen hafta böyle bir hata yaptım ve hem hocamdan hem de takım arkadaşlarımdan özür diliyorum" diyor. Şimdi bir oyuncu grubunu takım yapan en önemli özelliklerden birisi, birlikte düşünmek ve birlikte hareket etmektir." 

"BEŞİKTAŞ KAYBETSE BİLE..."

"Mesela Fenerbahçe'nin kadrosuna bakıyorsun, gerçekten çok alternatifli bir kadro. İki tane 11 çıkarabilirsin. Ama Fenerbahçe takım değil. Birlikte düşünmüyor,  hareket etmiyor ve birlikte oynamıyor. Senin kadron ne kadar dar olursa olsun, eğer sen mücadele gücünü, hedefi ortak noktaya koyarsan, o hedef ilerlemek için bütün negatif olayları bir kenara koyup odaklanırsan o zaman başarı geliyor. Ben 'Yüzde 100 Beşiktaş şampiyon olur' diyemem. Ama bir gerçeklik var ki Beşiktaş kaybederse bile mücadele ederek kaybeder. Mücadele etmeden kazanamazsın. Futbol başka bir seviyede şu an. Beşiktaş mücadele ediyor, Beşiktaş iyi oynuyor, Beşiktaş göze hoş gelen futbolu ortaya koyuyor. Yediden yetmişe herkesin beğenisini kazanmış bir takımdan bahsediyoruz. Galatasaraylısı da Fenerlisi de Beşiktaş'ın futbolundan memnun." 

"BEŞİKTAŞ KAVGALARDA ARADAN SIYRILABİLİR"

"Galatasaray da Fenerbahçe de şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ı rakip istiyor. Ama hesaplar başka. Beşiktaş bu iki kulübün hesaplarının dışında, bu iki kulüp birbirleriyle mücadele etsinler ve 'Biz aradan sıyrılırız'ın peşinde Beşiktaş. Bir de yarışın içinde 3 takım olması kimsenin işine gelmez. Dolayısıyla birisinin dışarıda kalmasını istiyor Fenerbahçe ile Galatasaray. Ve bu aradaki kavgalardan da Beşiktaş aradan sıyrılırsa hiç şaşırmayız. Ortaya konulan futbol ve mücadele gücü herkesi tatmin ediyor. Beşiktaş'ın en büyük avantajlarından birisi birlik, beraberlik ve takım olma olgusu."

"SERGEN HOCANIN OLMAMASI..."

"Ligde hiçbir maç kolay değil. Başakşehir maçı da Fenerbahçe maçı da kolay değil, Denizli maçı da Gençlerbirliği maçı da kolay değil. Zaten sıkışık fikstürde 1 haftada 3 maç yaptığı oluyor takımların. Bütün bunları hesapladığında rakip kim olursa olsun pandemi döneminde maçlar zor. Bir de seyircinin olmaması her takım için dezavantaj. Sergen Yalçın'ın Başakşehir maçında sahada kenarında olmaması ne kadar etkiler ama Murat hocayla Sergen hoca arasında çok sıkı bir bağ olduğunu biliyorum. Ve Sergen hocanın zihninin içini bir kişi okuyacaksa o da Murat hocadır. Sahada Murat hoca olduğu sürece Sergen hocanın bu maçtaki yokluğunun bir sorun olacağını sanmıyorum." 

"RAKİPLERE DERS VEREBİLİR"

"Evet zorlu bir maç trafiğine giriyor Beşiktaş. Fikstür avantajına ya da dezavantajına çok fazla inanan biri değilim. İçeride de dışarıda da herkes birbiriyle oynuyor. Arka arkaya gelen sert maçların çok da fazla etkili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü en iyi antrenmanın maç olduğunu düşünenlerdenim. Dolayısıyla böyle yüksek tempolu maçların takımı daha da ayakta tutacağını düşünüyorum. Bu maçların zor olduğunu düşünenler şöyle de düşünmeli; Beşiktaş bu iki maçtan 6 puan alırsa nerede olur, Fenerbahçe nerede olur? Yani Beşiktaş'ın saha dışı olaylara bakmadan saha içindeki performansıyla rakiplerine fazlasıyla ders verebileceği düşüncesindeyim." 

"EN FAZLA KATKI SAĞLAYAN İSİMLER..."

"Beşiktaş'ta sistem bir oyuncuya bakmıyor. Aboubakar, Türkiye'nin en önemli golcülerinden birisi şu anda, yapılan en iyi transferlerden birisi Mostafa Mohamed'le beraber. Ama sadece bir Aboubakar seni şampiyon yapmayacak. Bir Aboubakar seni lider yapmıyor. Seni lider yapan Aboubakar'ın, Josef'in, Larin'in, Ghezzal'in, Vida'n var. Birkaç oyuncunun performansı Beşiktaş'ta belirleyici oluyor. Ben Aboubakar, Ghezzal ve Josef üçlüsünün Beşiktaş'a en fazla katkıyı sağlayan oyunculardan olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda şunu da unutmamak lazım; saha içerisinde bir oyuncunun inisiyatifine bakan takımlar var şampiyonluk yarışı içerisinde olan. O bir oyuncunun inisiyatifi alamadığı maçlarda puan kaybı geliyor. Ama Beşiktaş'ta kaybederken bile 'Takım halinde mücadele etti' en azından diyebiliyorsun." 

"OĞUZHAN VE LJAJIC..."

Beşiktaş'ta en önemli problemin Ljajic ve Oğuzhan olduğunu düşünüyorum. Bu iki oyuncuya verilen şansların karşılığı bir türlü alınamadı. Bu iki oyuncu dışında problem yok. Evet, herkesin yaşadığı maddi sıkıntılar var, zaman zaman ödemelerle ilgili sıkıntılar olabiliyor. Ama Beşiktaş'ta bu anlamda Sergen Yalçın çok önemli. Çünkü geçmiş yıllarda Sergen Yalçın bu tip krizleri futbolcuyken yaşamış bir adam. Dolayısıyla bu tip durumlarda nasıl davranılacağını, bunların altından nasıl kalkılacbileceğini belki de Türkiye'de en iyi bilen isim o. Bu nedenle Beşiktaş'ta çok da büyük bir kriz olacağını hiç sanmıyorum içeride." 

"SÖZLEŞME İMZALANSIN HERKES RAHATLASIN"

"Kriz olabilecek en önemli şey, Beşiktaş'ta Sergen hocanın sözleşmesi. Belki de motivasyon olarak düşünüyorlar bilmiyorum. Hocanız bu kadar başarılı gitmişken ve bundan da rahatsızlığını dile getiriyorsa yapın sözleşmeyi herkes rahatlasın. İki taraf da istiyorsa neden masaya oturulmuyor? Yönetimde Sergen Yalçın'ı istemeyenler olduğunu biliyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim; mesela sezon sonunda Sergen Yalçın'la şampiyon olamadı Beşiktaş, sen de o süreye kadar sözleşmesini uzatmadın. O zaman kime yazacak bu? Direkt yönetime yazacak. En azından bunu düşünmeleri lazım. Ne gerek var böyle risk almaya?"

"KİMSENİN TARAFI OLMAYA GEREK YOK"

"Hakem tartışmalarında Beşiktaş yönetiminin sanki biraz Fenerbahçe tarafındaymış gibi bir görüntüsü var bana göre. Yanlış da olabilir ancak bende öyle bir izlenim oluşuyor. Halbuki Beşiktaş'ın herhangi bir kulübün tarafında olmak gibi bir zorunluluğu yok. Beşiktaş çok büyük bir camia, kimseden yana tavır takınmaması lazım. Çünkü geçmiş dönemlerde benzer bir durum yaşandı. 2018-2019 sezonunda Fikret Orman, Ali Koç ve Göksel Gümüşdağ birlikte Galatasaray'ı dışarıda bırakan bir bildiri yayımlamıştı. Buna benzer bir birlikteliğini Beşiktaş'a faydasının olmadığını artık insanların görmesi lazım. Her koyun bacağından asılır. Bırakın her kulüp kendi haklarını kendisini savunsun. Beşiktaş'ın haklarını da kulübün seçilmişleri savunsun. Kimsenin tarafı olmaya gerek yok. Beşiktaş kendi haklarını savunabilecek büyüklüğe ve yönetime sahip."

"BAŞARISIZ OLAN HAKEMDEN ŞİKAYET EDİYOR"

"Ligde her başarısızlığın ardından birileri hakemlerden şikayet ediyor. Ve bu ülkede hakemlerden en çok canı yanan kulüp de Beşiktaş'tır. Bu hakemlerle bu şekilde devam edecek. Kötü niyetli insanların dediği bir şey var; Türkiye'de bir sistem olduğunu dile getiriyorlar. Eğer ki bu sisteme inanıyorsa insanlar, söyleyeceğim şey şu; böyle bir sistem varsa bu sistem bu sene Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak. Ama sistem bizi şampiyon yapmadı demek gerçekçi ve doğru değil. Kötü yönetiyorsunuz, yanlış transferler yapıyorsunuz, yanlış transfer stratejileri izliyorsunuz, başarısızsınız. Bu kadar basit."

"SERGEN YALÇIN YENİ JENERASYONDA KENDİSİNİ EN ÇOK GELİŞTİREN İSİM"

Sergen Yalçın yeni jenerasyon içerisinde kendisini en çok geliştiren teknik adam. Oyun okuması başka. Başka türlü okuyor. Oyuncuyken kullandığı zekasını, şimdi teknik direktörken kullanıyor. Şu kadronun şu hale gelmesi inanılmaz. Geçen sene Abdullah Avcı sonrasında yaptığı etki de ortada."