Devlet, stopaj iadesini amatör branşlara harcanması koşuluyla kulüplere ödüyordu. Ancak fiilen paralar ağırlıkla yine futbola harcandığı için yeni bir karar alındı.

Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talebiyle uygulamayı yürüten Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, paraları doğrudan amatör şubelerin hesabına yatıracak. Böylece bu kaynağın futbola aktarılmasının önüne geçilecek.

Stopaj iadesi düşebilir

Diğer yandan kulüplere bir de kötü haber var. Yüzde 20 oranında olan stopaj iadesi oranının da yüzde 10'a düşürülmesi gündemde.

'Çok doğru bir karar'

Konuya ilişkin olarak Ajansspor'a konuşan Beşiktaş'ın finansman ve amatör şubelerinden de sorumlu olan asbaşkanı Fatih Hakan Avşar, "Stopaj iadesinin doğrudan amatörlere aktarılması güzel bir uygulama. Böylece paralar gerektiği şekilde harcanır. Doğru bir karar olarak görüyorum. Amatörlerin ciddi bir desteğe ihtiyacı var" dedi.

Yüzde 10'a düşecek mi?

Yüzde 10'luk kesintinin gündemde olduğunu da doğrulayan Avşar, "Ancak bu konu henüz netleşmiş bir durum yok. Belirsizlik sürüyor. Elbette bizi zorlayacak bir durum. Ancak ben oranın düşürülmeyeceğini umuyorum" diye konuştu.

Ocaktan beri bekleniyor

Pandemi süreci nedeniyle ekonomik olarak sıkıntıya giren kulüpler, profesyonel futbolda olduğu gibi, amatör branşlarda da küçülmeye gitme kararları aldı. Büyük kulüpler dahil, birçok kulüp voleyboldan hentbola, bokstan atletizme bütçelerde kesintiye giderken, kadrolarda da altyapıya ve haliyle gençlere yönelmeye başladılar.

Bu nedenle stopaj iadesi amatörler için adeta cansuyu. Kulüpler, Ocak ayından bu yana bekledikleri bu ödemenin bir an önce gerçekleşmesini bekliyor.

Kaynak: Ajansspor