Hürriyet yazarları, Sergen Yalçın geldikten sonra Beşiktaş'ta yaşanan değişimi yorumladı. Son maçlarda hücum anlamında ileriye giden Beşiktaş'ın performansı ve futbolcuların yükselen formu spor yazarlarının ortak görüüşü oldu.

İşte Hürriyet yazarlarının Beşiktaş yorumları:

Beşiktaş son 2 maçta 41 şut çekti, 19 korner kullandı, 61 orta yaptı. Sergen Yalçın’la çehresi değişen siyah beyazlıların gelecek sezon 1 numaralı şampiyonluk adayı olacağı öngörüsü yapabilir miyiz?

MEHMET ARSLAN

SERGEN YALÇIN’IN DOKUNUŞU HiSSEDiLiYOR

SERGEN Yalçın alışık olmadığımız kadar açık ve net bir karakter. Bu yanı ona ve Beşiktaş’a olan sempatiyi artırıyor. Kavga dili yok. Ama düşündüğünü de dobra dobra dile getiren bir yanı var. Bu ona ve takımına olan inancı körüklüyor. Beşiktaş’ın artan temposunda futbolcuların da hissettiği bu dokunuş var. Ama bu yeterli değil. Beşiktaş’ın kaliteli oyuncuya da ihtiyacı var, Sergen Yalçın’ın dediği gibi...

HAFTANIN ENLERi: MEHMET ARSLAN
HAFTANIN OLAYI: AKSİYONU bol haftada Sergen Yalçın’ın 2’si 11’de olmak üzere 4 genç futbolcuya şans vermesi.
HAFTANIN TAKIMI: BEŞiKTAŞ
TEKNİK DİREKTÖR: OKAN BURUK
HAFTANIN FUTBOLCUSU: ABDÜLKADiR ÖMÜR
HAFTANIN HAKEMİ: ALPER ULUSOY

GÜNTEKİN ONAY

Beşiktaş, her maçta adeta tek kale futbol oynuyor. Sergen Yalçın büyük takım misyonunu ve vizyonunu özümsemiş bir teknik adam. Siyah beyazlılar, Başakşehir ve Trabzon gibi güçlü ekipler karşısında dahi oyunun mutlak hakimiydi. Gelecek sezon için konuşmak erken ancak Sergen Yalçın’lı Beşiktaş’ın keyif verdiği çok net ortada.

HAFTANIN ENLERi: GÜNTEKiN ONAY
HAFTANIN OLAYI: Galatasaray ve Trabzonspor’un son saniye golleriyle puan kaybetmesi.
HAFTANIN TAKIMI: BEŞiKTAŞ
TEKNİK DİREKTÖR: SERGEN YALÇIN
HAFTANIN FUTBOLCUSU: ADEM LJAJIC
HAFTANIN HAKEMİ: SUAT ARSLANBOĞA

KANAT ATKAYA

BEŞiKTAŞ’I SiLKELEYiP AYAĞA KALDIRDI

SERGEN Yalçın’ın göreve gelmesiyle birlikte Beşiktaş’a can suyu verdiği kesin. Aşağı doğru giden ve toparlanması güç görünen kadroyu silkeleyip ayağa kaldırdı Sergen Yalçın. Gelecek sezon için siyah beyazlı takım elbette şampiyonluk adayıdır her sezon olduğu gibi. Ama kadrosu nasıl biçimlenecek bunu görmek gerekiyor... Hatta takviyeye ihtiyacı var gibi duruyor açıkçası.

HAFTANIN ENLERi: KANAT ATKAYA
HAFTANIN OLAYI: TRABZONSPOR ve Galatasaray’ın son dakika şokları.
HAFTANIN TAKIMI: BAŞAKŞEHiR
TEKNİK DİREKTÖR: OKAN BURUK
HAFTANIN FUTBOLCUSU: ADEM LJAJIC
HAFTANIN HAKEMİ: SUAT ARSLANBOĞA

UĞUR MELEKE

BEŞiKTAŞ YENiDEN BÜYÜK TAKIM HÜViYETiNDE

BEŞİKTAŞ’ın kadrosu ne kadar değişse de, Şenol Güneş’le geçirdiği 4 yılda her zaman bir büyük takım hüviyeti vardı. Her rakibe karşı dominant futbol deneyen... Abdullah Avcı döneminde bu anlayışta ciddi geri adımlar atılmıştı ki Sergen Yalçın, geminin rotasını tekrar olması gereken yöne çevirdi. Yalçın’la kazanılır-kaybedilir ama büyük takım hüviyetinden artık geri adım olmaz gibi geliyor bana.

HAFTANIN OLAYI: İLK 7’den Başakşehir ve Beşiktaş kazandı. Belki en kaliteli değiliz ama en rekabetçi olmaya devam...
HAFTANIN TAKIMI: BEŞiKTAŞ
TEKNİK DİREKTÖR: FUAT ÇAPA
HAFTANIN FUTBOLCUSU: ADEM LJAJIC
HAFTANIN HAKEMİ: FIRAT AYDINUS