Sporting Lizbon Teknik Direktörü Ruben Amorim, Beşiktaş maçı öncesinde basın toplantısında konuştu. Amorim'in sözlerinden öne çıkan ifadeler şöyle: 

"Beşiktaş'ta Pjanic, Batshuayi, Rosier var, Vida var. Pjanic'e top bırakırsak, Batshuayi'ye alan bırakırsak, Ghezzal'ı yan toplarda bırakırsak zorlanırız. Atmosfer çok iyi ama oyuncularım galibiyet için elinden geleni yapacak.

Beşiktaş taraftarının fantastik bir atmosferi var. Biz hızlı başlayarak golle başlamak istiyoruz. Kaliteli takımız. Uluslararası seviyede olmasa da Benfica ve Porto ile maçlar oynadık, eminim yarım da böyle bir şey için futbolcularım elinden geleni yapacaktır.

"TOPU ALMAK İSTİYORUZ"

Topla oynayan taraf olmak isterim ama önemli olan galibiyet. Ajax ve Dortmund maçında rakip topla daha çok oynadı. Beşiktaş şampiyon oldu ve maçları domine etti, yarın da topa çok sahip olmak isteyeceklerdir. Biz son maçlarda defansif olarak kompakt duruyoruz.

Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk 3 maçı kaybederek gruptan çıkan hiçbir takım yok, yolumuza Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek istiyoruz. Beşiktaş maçında elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz.

Kazanma isteğimiz yüksek. Beşiktaş ile 2 maçımız var, tecrübesizlikten kaynaklanan hataları not aldık. Yarın bu hataları yapmadan iyi bir mücadele vereceğimizi düşünüyorum."