Ressam Nihat Evren Derman imzalı, "Siyah Beyaz Hatıralarla Akaretler Yokuşu" isimli çalışmanın dijital posterleri ve hikayesi kulübün resmi sitesinden yayımlandı.

“Her an yanımızda olduğunu hissediyoruz”
Beşiktaş Dergisi'nin Nisan sayısında yayımlanan son çalışmasıyla ilgili Derman şu ifadeleri kullandı;

“Merhum onursal başkanımız Süleyman Seba 5 Nisan 1926 tarihinde dünyaya gelmişti. Uzun yıllar Beşiktaşımız için sahada ter döktükten sonra, 1 Nisan 1984 tarihinde Beşiktaşımız'a başkan oldu. Bu tarih sadece bizim için değil, Türk futbolu için de dönüm noktasıydı. Onursal başkanımızın bedeninin aramızdan ayrılalı yaklaşık beş yıl olsa da, ruhu ve anılarıyla her an yanımızda olduğunu hissediyoruz.

Süleyman Seba'nın doğum tarihi ve kulübümüze başkan olduğu tarihlerin Nisan ayına denk gelmesiyle, bu güzel bahar ayı bizim için daha da anlam kazanıyor diyebilirim. Nisan ayının camiamız için anlamını göz önünde bulundurarak, Süleyman Seba Caddesi olarak bilinen tarihi Akaretler Yokuşu'nu resmetmek istedim.

Beşiktaş JK Müzesi'nde yer alan Süleyman Seba'ya ithafen resmettiğim Beşiktaşlılık Duruşunun Ölümsüz Sembolü adlı tablomun imgesel bir görseline de tablo içinde yer vererek adeta iki tabloyu tek karede resmetmiş oldum. Sanat hayatımda ilk kez böyle bir teknik uygulayarak, kendi adıma da farklı bir çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşadığımı söyleyebilirim.

Seba'nın anıları bizim mirasımızdır ve bu anıları gelecek nesillere taşımak da bizim borcumuzdur. Fırçama hakim olabildiğim sürece tablolarımla bu anıları gelecek nesillere aktarmaya gayret edeceğim.”

Yağlıboya tekniğiyle yorumlandı

Beşiktaş Genel Kurul Üyesi Ece Soydemir'in koleksiyonunda yer alan Siyah Beyaz Hatıralarla Akaretler Yokuşu adlı tablo 50x70cm boyutlarında olup ve tuval üzeri yağlıboya tekniği ile yorumlandı.

Haber Kaynağı: beIN SPORTS