Kıran kırana şampiyonluk yarışının geçtiği Süper Lig’in birincisi, maç fazlasıyla Medipol Başakşehir oldu. Trabzonspor ise Alanya deplasmanından 3 puanla ayrılırsa, liderliği yeniden eline alacak. Süper Lig puan durumuna göre Başakşehir’in 59, Trabzonspor’un 56, Sivasspor’un ise 53 puanı bulunuyor.

SÜPER LİG PUAN DURUMUNA GÖRE KİM BİRİNCİ?

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında 59 puanı bulunan Medipol Başakşehir, zirvede otururken, bir maç eksiği bulunan Trabzonspor ise 56 puanla 2. sırada yer alıyor. 53 puandaki Sivasspor, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada 3'ncülüğe yükselirken, kendi evinde son dakikada yediği penaltı golüyle 2 puan kaybeden Galatasaray, Gaziantep ile 3-3 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı ve 41 puanla 4'ncülüğe geriledi.

5-1'lik Denizlispor galibiyetiyle moral bulan Beşiktaş, 5'nci sıradaki yerini korurken, bugün Trabzonspor'u konuk edecek olan Aytemiz Alanyaspor ise 1 maç eksiğiyle 43 puanda ve 6'ncı sırada. 

Kasımpaşa'ya deplasmanda 2-0 yenilerek bu haftayı puanla kapatan Fenerbahçe, 43 puanda kalırken, 7'nci sırada yer alıyor. 37 puandaki Göztepe 8'nci, 34 puandaki Gaziantep 9'ncu ve bugün Çaykur Rizespor'u konuk edecek olan Antalyaspor ise yine maç eksiğiyle 33 puanda 10'ncu sırada yer alıyor.

32 puandaki Kasımpaşa 11'nci, 31 puandaki Gençlerbirliği 12'nci ve yine 31 puanı bulunan Yukatel Denizlispor 13'ncü sırada bulunuyor. 28 puandaki iki takımdan Yeni Malatya 14'ncü iken, maç eksiği olan ve bu akşam Antalyaspor deplasmanına konuk olacak olan Çaykur Rizespor ise 15’nci.

Düşme potasında 16. sırada yer alan Konyaspor 27, 17. Kayserispor ise  25 puanda. Ligin son sırasında yer alan Ankaragücü'nün puanı ise 24…

Süper Lig'de zirve yarışını sürdüren Trabzonspor, bugün saat 21:00'de Aytemiz Alanyaspor deplasmanına konuk olacakken, aynı saatte Antalyaspor ise Çaykur Rizespor'u konuk edecek.


YENİ HAFTANIN FİKSTÜRÜ

29. haftanın açılış maçında Cuma günü saat 21:00'de Beşiktaş, Konyaspor'u konuk edecek. Cumartesi günü ise Fenerbahçe-Yeni Malatya, Trabzonspor-Ankaragücü, Göztepe-Aytemiz Alanyaspor maçları oynanacak.

Pazar günü ise Sivasspor-Kayserispor, Çaykur Rizespor-Denizlispor Gaziantep-Antalyaspor maçları oynanacakken, cumartesi ve haftanın en kritik maçı, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda Medipol Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanacak.

Pazartesi günü ve haftanın kapanış maçında ise Kasımpaşa, Gençlerbirliği deplasmanına konuk olacak.