Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş gündeminin yanı sıra corona virüsü nedeniyle liglerin durumu hakkında ki sorularıda yatıtladı.

İşte Ahmet Nur Çebi’nin açıklamalarından önemli başlıklar:

“ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER BELLİ”

“Bu bir virüs, kriz. Bunun iyi yönetilmesi lazım. Dolayısıyla bu yönetimin başarıya ulaşabilmesi için hükümetin aldığı kararlara halkımızın tam anlamıyla uyması gerekiyor. Uyum gösterdiğimiz takdirde başarılı olacağımıza inanıyorum."

"Cumartesi-pazar dahil, işi ve gücü olmayan insanların evden çıkmamaları gerekiyor. İşi olan insanların da hayatın devam etmesi anlamında tedbirlerini alarak yaşamlarını devam ettirmeleri gerekiyor. Buna rağmen dışarıda olan insanları şaşkınlıkla izliyorum. İşi gücü olmayan insanların dışarı çıkmamaları gerekiyor. Alınması gereken tedbirler belli."

"Önce sağlık. Spor daha sonra gelir. Sağlıkta yapılması gereken neyse önce onu yapıyoruz. Futbolu veya sportif faaliyetleri ön planda tutacağız diye halkın sağlığını tehlikeye atmanın hiçbir alemi yok."

“SPORCULARIMIZ EVDE, DOKTORLARIMIZ TAKİPTE”

“Hükümetimiz, devletimiz var. Bu tür testler, devletimiz ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Bunun haricindekiler panikten başka bir şey yaratmayacaktır.”

Sporcularımız şu an evlerinde. Doktorlarımız takipte. Herhangi bir sorun çıktığı takdirde yapılması gerekenleri anlattık. Hükümetimizin yönelttiği şekilde hareket edeceğiz. Koronavirüs testlerini devletimiz yönetiyor. Biz hükümetimize güveniyoruz. Biz de kamu tarafından açılmış olan testlerle yürüyeceğiz.

Yabancı futbolcularımızdan bazıları yurt dışına gitmek istedi. Haklı sebeplerle tabii. Bu bir karantina ve zorunlu bir durum. Bu taleplerini geri çektiler. Evlerinde süreci takip ediyorlar.

“OYNANMAMIŞ KABUL EDELİM”

“Ülkedeki bu kriz netleşmeden, çözülmeden sportif anlamda ne yapacağımızı söylememiz doğru değil. Ancak Kulüpler Birliği toplantısında bir hedef koymanın gerektiğini düşündüler, '17-18 Nisan'da hazır oluruz.' şekli oluştu. Benim de temennim, bir an önce ülkede bu krizin bitmesi ve futbol oynayabilir hale gelmemiz”

"Sonuç itibariyle eğer bu süreç çok çabuk halledilebilirse, benim de temennim 17 Nisan olmaz, Nisan sonu olur. Mayıs ayında başlarsınız, Haziran'ın ortasında ligi bitirebilirsiniz."

“Bu durumda sonuçlar nereye gidecek bilmiyorum ama 'Bu sene oynanmadı.' diyip noktayı koymamız gerekebilir, biz de buna hazırız.”

“Şahsi fikrim, şayet uzarsa ki temenni etmiyorum inşallah bitecek ve oynayacağız. Hak eden şampiyon olacak ve dereceler hak ettikleri gibi olacak. Ama şayet uzarsa, kesinlikle liglerin bu sene oynanmamış kabul edilmesi benim tercihim olarak söyleyebilirim.”

“Ama sonuç olarak sorun uzuyorsa uzatmanın da alemi yok. Bence bu ligler tescil falan edilmez, herkesin hakkı hukuku var. Oynanmamış kabul edilebilir. Ama inşallah iş bu hale gelmez. Gerekiyorsa nokta koyarsınız. İnsan sağlığından hiçbir şey önemli değil. 

"Hükümetin, kesinlikle bankaları vasıtasıyla özellikle yapılandırılmış kredilerde bizim, özellikle burada Trabzonspor-Beşiktaş-Galatasaray ve bazı kulüpler olduğunu biliyoruz, onların bu paketinin tekrar dizayn edilmesi gerektiğini söylüyorum."

"Avrupa kupaları en büyük sorun. UEFA ve FIFA'nın karar vermesi gerekecek, beklemek-görmek lazım. Benim tercihim, son 5 yıllık kulüplerin başarı durumuna göre alırsınız, onlar Türkiye'yi yurt dışında temsil eder, eğer lig oynanmamış kabul edeceksek."

Kaynak: beIN Sports