Süleyman Oktay'ın açıklamaları şöyle:

"ÖNDER HOCA İLE UZUN BİR SERÜVEN VAR"

"Önder Karaveli ile yola devam denildi. Tabii ki burada takımın performansı, Önder hocanın da geleceğini tayin edecek. Hakikaten Önde hoca bilgi birikimlerini yansıtırsa bu yapıda kendisine yer bulabilir. Altyapı ile köprü kurar. Altyapıdan yeni isimlerin kazandırılmasında önemli roller üstlenebilir. Bu işler tabii biraz da tecrübedir. Bu seviyelerde deneyim önemli. Antep maçında iyi bir mücadele vardı ama girdiği pozisyonları kötü değerlendiren bir Beşiktaş vardı. Savunma anlamında özellikle başarılı bir görüntü vardı. Önder hoca ile Beşiktaş'ın uzun bir serüveni var. Alınacak sonuçlarla nasıl bir yol izlendiğini göreceğiz. İnşallah iyiye doğru bir gidiş olur."

"ÖNDER HOCANIN GENÇLERİ SÜREKLİ OYNATMASI LAZIM"

"Önder hoca ile oynanan oyunun coşkusununun gitgide azaldığını, ilk maçlardaki havadan uzak olduğunu düşünüyorum. Burada tecrübeler ortaya çıkacak. Bundan buradan çok önemli bir tavsiyede bulunmak istiyorum; Beşiktaş artık neticeden çok, Önder hocanın altyapıdan monte edeceği oyunculara odaklanmalı. Önder hocanın bu noktada çok ciddi efor sarf etmesi lazım. Gençleri sürekli oynatması lazım. Bir Rıdvan bir Umut Meraş değil, hep Rıdvan oynamalı. Serdar Saatçı savunmada hep görev almalı. Emirhan'ı takıma oturtabilmesi gerek. Son maçta kötü oynamış olabilir ama olsun, ısrar edilmesi gerek. Arkada Ege var, Berkay var, bu çocukları da adapte etmesi lazım. Ben buna bakacağım. Tabii ki sonuçlar önemli ama benim altyapıdan kaç tane futbolcuyu Önder hoca takıma oturtacak, bu daha önemli. Beşiktaş bu çocuklarla gelecek senelerini kurtarabilir hem maddi hem de manevi olarak. Beşiktaş'ta sözleşmesi bitecek olan isimlerle sonucu almaya çalışırsa kendi kariyerini düşünüyormuş gibi anlarım. Ama altyapıdakilerle başarıya giderse hem Beşiktaş hem de kendisi kazanır. Camiada da daha çok sevilir."

"ALTINDA BAŞKA ŞEYLER ARANIR"

"Hakem konusunda Beşiktaş en muzdarip olan kulüp yıllardır. Beşiktaş'ın bu sene de çok önemli puanları hakem hataları ile kayboldu. Antep maçında da hatalar vardı ama önceki maçlardan emin olun daha azıydı. Beşiktaş çok daha fazla hatalara maruz kalmıştır. Burada yönetim bağırarak çağırarak olmasa da Beşiktaş'ın hakkını aramaları gerekir. Bu böyle her maç olmaz. Yoksa altından başka şeyler aranır."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ