Ergin Aslan, TRT Spor'da Beşiktaş gündemini değerlendirdi.
Siyah-beyazlıların yalnızca sahadaki performansla değil, camiadan yönetime, transfer politikasından teknik ekibe kadar geniş kapsamlı sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Ergin Aslan, “Beşiktaş'ın röntgenini çekmek kolay değil. Çünkü problem tek taraflı değil; saha içine de saha dışına da sirayet etmiş durumda,” ifadelerini kullandı.
“Beşiktaş özgüven kaybı yaşıyor ve seri galibiyetlere ihtiyacı var”
Ergin Aslan, Beşiktaş’ın özellikle son yıllarda istikrarsız bir yapı sergilediğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Son 3–4 yılda dört başkan, on teknik adam, yüzlerce oyuncu değişti. Böyle bir ortamda Beşiktaş’ın özgüven kaybı yaşaması normal. Takımın seri galibiyetlere ihtiyacı var ama sahada bunu yapacak takati ve oyun bütünlüğünü de göremiyoruz.”
“Ciddi bir camia problemi var; kongreler saha performansının önüne geçti”
Beşiktaş camiasındaki bölünmelerin ve tartışmaların takımın performansına olumsuz yansıdığını belirten Ergin Aslan, “Artık Beşiktaş’ı sahadaki futboldan çok kongreleriyle, seçimleriyle, olağanüstü tartışmalarıyla konuşur hale geldik. Bu kopukluk sahaya yansıyor,” dedi.
“Teknik ekibin performansı yetersiz; oyuncular da yukarı çıkamıyor”
Sergen Yalçın’ın performansına da değinen Ergin Aslan, “Teknik heyetin performansı yetersiz. Oyuncular bireysel olarak da gelişmiyor. Beşiktaş’ın oyununda bir organizasyon yok. Öne geçilen maçların sürekli kaybedilmesi sadece kadro kalitesiyle açıklanamaz; teknik dokunuş eksikliği çok net,” sözlerini kullandı.
Transfer politikası eleştirisi: “Strateji yok, planlama sürekli değişiyor”
Yaz döneminde yapılan transferlere de değinen Ergin Aslan, kulübün planlı bir strateji izleyemediğini dile getirdi:
“Yazın başka bir teknik adamın oyun formatına göre transfer yapılıyor. Sonra yeni gelen teknik adam bambaşka bir tarz istiyor. Her sezon başı ve ara transfer döneminde bu tekrar ederse sürdürülebilirlik olmaz. Doğru kadro, doğru strateji, doğru hedef belirlenemiyor.”
Orkun Kökçü transferi özelinde yaşanan tartışmalara da değinen Ergin Aslan, “Orkun’dan takımı tek başına taşıyacak performans beklemek yanlıştı. Oyuncu imza sürecinde oluşan aşırı beklentinin altında ezildi,” değerlendirmesinde bulundu.
“Saha içinde yanlış tercihler, analiz eksikliği ve oyun yönetimi problemi var”
Ergin Aslan, Samsunspor maçından örnekler vererek teknik ekibin saha içi hamlelerini de eleştirdi:
“Samsunspor gibi sert orta sahalı bir takıma karşı yumuşak tercihler yapmak büyük hataydı. Skoru bulduğun anda hamle gelmeli. Abraham’ın uzun süre sahada kalması, Cerny’nin yerinden oynatılması tüm dengeyi bozdu.”
“Beşiktaş’ın ışık vermemesi en büyük tehlike”
Ergin Aslan, Beşiktaş’ta uzun vadeli bir umut görüntüsü olmadığını belirterek şu uyarıyı yaptı:
“Yakın, orta ve uzun vadede net bir yol göremiyorsun. Bu flu görüntü, camia için çok tehlikeli. Bölünmüşlükler ve kırgınlıklar artıyor.”
“Yönetim ve teknik ekip uyumsuz; iletişim dili sorun yaratıyor”
Ergin Aslan, Başkan Serdal Adalı’nın söylemlerinin eylemlerle örtüşmediğini belirterek, “Başkanın bazı demeçleri ile icraatları arasında farklar var. İletişim dili güven vermiyor. Teknik ekibin sürekli transfer ve kadro sorunları üzerinden konuşması da oyuncuların aidiyetini zedeliyor,” dedi.
“Beşiktaş’ın yeniden yapılanma planı yok”
Yönetimsel istikrarsızlığın kronikleştiğini ifade eden Ergin Aslan, Valerien Ismael döneminden bugüne kadar benzer hataların tekrarlandığını hatırlattı:
“Graf’la uzun vadeli proje denildi, sonra ara transferde hocanın istediği isimlere dönüldü. Bu kadar hızlı değişen politikalar sürdürülebilir değil. Beşiktaş’ın futbol aklını ortaya koyması, geleneklerine uygun bir yol haritası çizmesi şart.”
“Avrupa hedefi yok, ligde geride kalındı; tehlike büyüyor”
Bu sezon Avrupa’dan erken elenen Beşiktaş’ın ligde yedinci sırada olmasının önemli bir risk yarattığını belirten Ergin Aslan, “İlk iki zaten uzak. Avrupa yarışında da rakipler çoğaldı. Eğer bu sezon da Avrupa bileti kaçarsa, gelecek sezonun hedefi kalmayacak. Bu da çok daha büyük bir krizi tetikler,” yorumunu yaptı.
Ergin Aslan, geçmiş dönemlerle karşılaştırarak sözlerini şöyle bitirdi:
“Beşiktaş, Bilic döneminde bile şampiyon olamadı ama bir ışık vardı, takım ‘geliyorum’ diyordu. Bugün Beşiktaş’ta o ışığı göremiyorsun. En büyük tehlike de bu.”
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (38)
Sergeni getirmek tarihi bir hata idi, maalesef. Adalı bunun sonuçlarına katlanacak.
Takım kötü değil,Hoca ve ekibi çok kötü bunlardan bir an önce kurtulmalıyız.
Mayista Adali, Sergen gider. Serdar Bilgili veya Fikret Orman baskan olur, dogru bir hoca bulurlar. 2-3 transfer donemi gecer, ondan sonra takim sampiyonluga oynamaya baslar. Sampiyon olur demedim, sampiyonluga oynamaya baslar. Once bunu taraftarin kabul etmesi lazim. Yani taraftar da yanlis baski yapiyor, gercegi kabullenmek gerek.
şu abraham yerine promise davidi alsaydık ne olurdu yani
Takımın oyununda gözle görülür bir iyileşme var. Son 2 sezon sadece geçiş oyunu oyayabiliyorduk, takım set oyunu oynayamiyordu. Son 2 maçta 45 er dakika, rakibe yakın oynayıp ikinci topları aldılar ve baskıyı sürdürebildiler. Sonuca gidememelerinin sebebi kalite. Abrahamin ve Salihin yerine A kalite isimler olsaydı çok rahat galibiyetler alabilirdik. Devre arasında 2-3 doğru transfer yaparsak, takım zevk veren bir oyun oynar. İyiye giden şeyleri görmezden gelmeyelim. Sanki takım çok iyiydi de Başkan ve hoca takımı bu hale getirdi gibi davranmayalım lütfen. O gitsin bu gitsin ile olmaz bu iş. Serkan Rençber ile takviye işlerinin rayına gireceğini, daha doğru transferler yapılacağını düşünüyorum. Bize düşen ise destek olmak.
Yok yaw! Kesin şampiyonuz, bu takım aslında gayet iyi diyen dangalakları ne yapıcaz??? Onlar hala burada ve insan diye dolaşıyorlar!
Beşiktaşta 4 Senedir Tuhaf bur durum var, Başkan olarak gelenler Klüpten içeri girerken ne hikmetse? Sanki Beşiktaşı değilde inşaat şirketi yönetiyorlar gibi davranıyorlar, Başkanlık koltuğunda ne varsa gelen uykuya dalıyor giden kör oluyor sorunları göremez hale geliyor, O Klüp Başkansızmış gibi idare ediliyor, birisi çıkıp Ben Başkanım çok seviliyorum diyor Ortada büyük bir sorun var diye bangır bangır bağırılıyor Sorunmu? Ben görmüyorum diyor kaos yaratılıyor diyor, 4 Senedir kaos var, Takım git gide Ligin dibine doğru sürükleniyor, Son sıralara düşmemize Sadece 5- yada 6 Maç kaldı, şu an 7. Sıradayız geçen sezondan daha kötü durumdayız, Ligi Süsleyen bir Beşiktaş yok, Yanlış oyuncular Transfer edildi ve ediliyor edilmeyede devam edilecek, yeni gelen oyuncu bir öncekini aratıyor, Ucuz oyuncu alıp Taraftara Transfer yaptık diye Satılmaya çalışıp zaman kazanmaya uğraşıyorlar, Senelerdir enkaz devraldık Enkaz kaldırıyoruz diyerek Enkazın üzerine yeni moloz dökülüyor, Felaket kapıda belirince en kolay yol istifa edip apar topar gitmek oluyor, işte 4 senenin kısa ve öz tarifi böyle.
Çengo nerde kardeşim… Vallahi Tosun Paşa’yı mumla arar olduk. Şu anki oyuncuların sahada ne yaptığını çözmek imkânsız. Dünya kadar para cebe, sahaya çıkınca ruh yok, karakter yok, mücadele yok. Böyle profesyonellik mi olur Rafaela da tam bir hayal kırıklığı çıktı. Bari sezonun yarısını adam gibi oynayıp aldığın ekmeğin hakkını ver, sonra ne halt edeceksen et. Ama yok… Yarı yolda takımı yüzüstü bıraktı, sezonu da çöpe attı. Bu enkaz, bu rezalet, bu dağılmışlık… hepsi onun hanesine yazılır. Taraftarın sabrıyla dalga geçmenin bedeli olur.
Bakın klup teki çöpleri at yerine 2 tane yıldız alırsın işte bundan kaybediyoruz yok beşiktaşı çocuğu falan hikaye burda herkez Beşiktaş çocuğu o zaman klup herkez asgari ücretten maaş versin böyle saçma şey olmaz faydalı ve faydasız olarak ayrılmalı futbolcular
Tabi vermez yazın yaza yaza dilimde tüy bitti forvete abrahama 15 verene kdr 3 4 milyon maaşa aubemayang veya giroudu 1 yilllik alın diye çok yazdık , al beğenmediği iz aubemayang şlde 2 gol 1 maçta attı hemde saf santrofor gölü , el Bilal ve aubemayang santroforu çok iyi idare ederlerdi
Schick, dahl, ansu fati, patrick berg hepsi iyi cikti ama bize gelse kariyerleri biterdi muhtemelen
Eskiden eczacılar diplomalarını kiralardı, dükkanı başkası işletir aylık sabit ücret alırlardı. Aynı o hesap adalı dikilitaşı satana kadar sergen uçururcu fanboylarını başkana kiralıyor, ödül olarak da ocakta ona çaktırılacak. Derin analizlere gerek yok olay bu. Sergen de biliyor bir halt yapamayacağını, şimdi zaman isteyecek, transfer dönemi bittiği an ilk yenilgide kaçacak. Bu arada 100 milyonluk Kenan Yıldız'a neler demiş izlemenizi öneririm osimhen tanımıyordumdan falan daha komik.
Kaybedecek birşey kalmadı. Hedef kalmadı. Sezon çöpe gitti. Full konsantrasyon kupa olmalı. Aynı zamanda futboldan anlayan biri (Pulp Fiction’deki The Wolf karakteri gibi) herşeyi gözden geçirmeli. Tespit analiz filan yapılmalı. Buna göre plan çizilmeli. 160 milyonluk takım nasıl olur da 10 milyonluk takım gibi oynar diye sorgulanmalı. Serdal Adalı bunu yaparken hoca ve teknik ekibi de sorgulamalı. Bu işi ciddi şekilde yapamayacaksa erken seçime gidilmeli çünkü gidişat hiç iyi değil.
Ocak ayına kadar gökhan djalo paulista emirhan cerny ndidi demir orkun jota silva bilal 11 ile oynarsak kolay kolay puan kaybetmeyiz...
@Can Sergen hoca, Cengiz’siz ilk 11 yapmaz maalesef. Yaparsa eğer karizması çizilir, bunu da kabul etmez. Dogmatik bir hocamız var. Egosu büyük Sergen’in. Rafa’nın tam tersi.
Ocak ayında Swenson felix jurasek rashica salih acil bunları gönderin aksi halde bırakın bu kulübün yakasını işi bilen gelsin çok transfer istemiyoruz iki tane yıldız oyuncu alın yeter beceriksizler
Rafa Orkun takima adapte edin baskan bence gerekeni yapti Abraham disinda olmaz yok lütfen takimi yonetin artik ekranin basina gectigimde anlamsiz yonetim hatalarinin oyuna yansimasini izleyip filozofca dusunmek istemiyorum tek keyfimiz BEŞİKTAŞ elimizden almayin LÜTFEN
Abrahamı kim izleyip kim aldıysa kulüple ilişiği hemen kesilmeli.
@Ali TAŞ Adalı’nın işi herhalde. Futboldan anlayan kimse zaten yok merak etme.
Takım kötü değil,Hoca ve ekibi çok kötü bunlardan bir an önce kurtulmalıyız.
@Bitirdin bizi beee Yettiniz lan embesil tayfa! Teneke kafalar. Neresi.iyi lan bu takımın? Neden bukadar aptalsınız lan siz? Neden???
Bence artık 4 4 2 sistemine dönüp herşeyi göze alarak oynamalıyız Ersin gökan djalo emirhan rıdvan cerny(cengiz) ndidi (ege) orkun rasitsa bilal abraham(devrim)
US Gilloise, CL nin en zayıf takımlarından biri ama iyi bir teknik direktörleri var.. Fizik, teknik, taktik, sistem, akıl, rakibi analiz vs herşeyi iyi yapan bir teknik direktörleri ve teknik ekibi var. fb buldu, İnşallah bizde seneye iyi bir teknik direktör buluruz..
varoş, takım değeri 90milyon ve 36 takımdan 31. sırada.. gs 3 kat daha pahalı, belliki gs lisin zayıf takıma yenildiğin için üzülmüşsün.. tekrar edeyim Gilloise zayıf bir takım, ama iyi bir hocaları var..
@eagle kardiș burası sampiyonlar ligi. Burada zayıf takım yok. Buradan öte deniz
@eagle zayıf takımmı şakamısın şampiyon takım bu yılda olacaklar sen futbolla ilgilenme örgü filan ör bir işe yara
Sergenin artik 433e donerek ortasahayi guclu tutmasi gerekiyor... Tamyi yedege hatta kadrodisina atip forvette bilalle baslayip soldada jota, sagda cernyi oynatmali... Orta 3lu orkun ndidi,demirege... Defansida emirhan/djalo/taylan/ridvan ve kalede de ersinde israr etmesi gerekiyor... Salih, mert, necip, tamy gibi abuk subuk maceralara girmemeli... Onde aksayan varsa yedekten Cengizi ve devrimi oyuna sokmali... Ortada aksayan varsa yedekten kartal kayrayi oyuna almali... Defansta aksayan varsa ndidiyi defansa cekip kartali ortaya kaydirmali... Takim ilkyariyi onde kapattiginda bilali cikarip devrimi/cengizi 60ta oyuna almali, kontra kovalamali... Takim 10kisi kaldiginda oyuna hucumcu alip baskiyi kirmali... Mal gibi kulubeden maci izlyecekseler biraksinlar bu isleri
En iyisi avrupadan elenmek belki de. Böylece avrupa için saçma sapan transferler yapmazlar, futbolcular da gelmek istemez. Seneye eldekilerden kurtulup genç oyuncularla sağlam bir yapı kurarız diycem ama sonra Başkanı ve Sergen'i düşününce bütün ümidim bitiyor.
Gs de 4-5 adam olmayınca yedek kulübesinden oyuna müdahale olamadı ve maçta düştüğü durumu gördük bizm hem ilk onbirde eksiklerimiz var yedek kulübesi zaten rezalet bizim önce ilk onbire 1 çok iyi forvet çok iyi sol açık çok iyi 10 numara çok sef stoper sol bek sağ bek almalıyız ki suanki ilk onbirde oynayanlar yedek kulübesinde olsun tabi bazıları yedek kulübünsinde de olamaz
Ya boşverin- mağlum takın niye Belçika köy takın bir kırmızı ve bir süre sari kart yidiler hemde mağlup oldular - ya orada bir konsey yok tutan hakem yok-aha bütün gerçekler orada çıkıyor.
Fetosaray Cl de yenildi, dünyanın enutlu insanı oldum. Lakin, kardeşim adamlar savaşıyor bee, ortaya karakter koyuyorlar. Rakibi sıc.....lar. bizde bu yok ağa. Bizim mactanon kişi kaldılar, bizi duman ettiler. Tam tersi bizim böyle olmamız lazım, maklubecilerin değil, neden olamiyoruz abi. Anlamiyorum
@Dino Dangalağa bakın. Bilmem hangi takım yenilmişmiş felan. Sen önce kendi derdine yan. Kumarbaz yerine Öle kalsaydı o cinconu 5-6 sıfır ile geçmiştik.
Adamlar cincona koydu başta mehmet özdilek olmak üzere tüm renkli basın mateme girdi
Beşiktaşın gol atma sorunu yok, hata yapma sorunu ve hakem sorunu var. Öyleki Beşiktaşın toparlanmasına bu hakemler izin vermedi, o kadarki bizede Beşiktaşın gerçekten kötü oynadıǧını ikna ettiler, sanki Renkliler iyi top oynuyorda o yüzden kazaniyorlar. Trollere uymayın, biz o kadar kötü deǧiliz, Renklilerde o kadar iyi deǧil
11 puan fark kapanır. Eze eze kapatıp 2. Olucaz. 5-6 yıl fb şampiyonluk serisi başlatıyor bu sezon.
Niye öyle demeyin, Cengiz gol ve rakibe asistler yapıyor, asılolan Beşiktaş değil, cengiz ünderdir
Pivot santrafora tutulmuş gidiyor takım. Biz Barça-Madrid değiliz burası da İngiltere, İspanya Ligi değil. Burada bitirici forvet olmak zorunda. İmmoblie geldi adamı pivot santrafor gibi koşturmaya çalıştık. Geçen sene adama top atacak kimse yoktu, bu sene var bu sene de bitirici forvet yok. Okey'in dördüncüsü gibi sürekli birisi eksik. Sebep ne sürekli birileri değişiyor, her gelen farklı bir şey denemeye çalışıyor. Zaten kafanızda ligi bitirdiniz bırakın adamlar ne yapıyorsa yapsınlar, küme düşürecek halleri yok GS birkaç sezon önce ligi 12-13. sıra bitirdikten sonra şampiyon oldu.
Bunlar daha iyi günlerimiz koskoca Beşiktaş kendi sahasında son 3 maçta 1 puan alıyor sergenin kaçtıgı sezon da son 10 maçta 8 puan almışız yani maç başına 0.8 puan bu takımların arasında Giresun Konya ads kayseri karagümrük alanya falan var bundan sonraki haftalar sergen kalırsa maç başına 1 puana ben dünden razıyım
Cincine kayaya tosladı adamlar nasıl basıyorlar her yere basıyorlar bizim kartallar maşallah takılıyor..
Yeter,yorumlamayın Beşiktaşı, düṣün Beşiktaşın yakasından.
Oleye sallayıp sergen diyenler yine başladı market değeri üzerinden takımları kıyaslamaya. Samsunspor da sonradan oyuna giren uzun siyahi Santrafor belki 1 milyon maaş almıyor ama tammy den çok daha iyi. Ndaye zaten çok daha iyi. Kanatlar, ortasaha vs diye oyuncuları koyalım teraziye en az 8 u bizdeki adamlardan daha iyi performans gösteren adamlar.hal böyleyken nasıl iyi oynayıp maç kazanacağız.. Sergen de tammy i halen niye oynatıyor anlamıyorum. Herkesin çok iyi dediği cerny de berbat oynuyor. Sağda oynadığı maçlarda da çok kötüydü.inş haftaya iyi m çıkarır istikrar sağlar.solda artık jota oynamalı ilerde ise Bilal oynamalı. Mustafa artık oynamasın ikinci araya kadar.kiralanmalı.tammy den makul bir şekilde kurtulmak lazım.jurasek,cengiz ile sözleşme uzatılmamalı.kısaca mert, ersin, svenson,jurasek,felix,salih,necip,ras hica,tammy ve rafa satılmalı. Seneye geri dönecekleri de düşünürsek salih Özcan alınmalı ama makul rakamlara olacaksa. Merkezortasaha ve onnumara lazım. Solkanat ve Santrafor da lazım. Jurasek in yerine bir de sol bek lazım. Felix in yerine bir sağ stoper alınmalı.
@Kaan hocam market değeri üzerinden takım kıyaslaması sağlıklı bir sonuç vermez, özellikle BEŞİKTAŞımızda. en önemli yapılan hata kadro mühendisliği yapılmamış olması. takımdaki hiçbir futbolcu birbirini tamamlayacak, uyum içinde hareket edecek, hemen hemen aynı futbol bilgi ve karakterine sahip oyuncular değil. yıllardır ısrarla toplama takım yapılıyor. sahada göz teması bile kuramıyorlar, ne hakeme ne de rakibe baskı bile kuracak durumda değiller; kısacası ekip değiller. sürekli yapılan bireysel hatalar bunun ispatı. sıkışan takım arkadaşına yardıma giden yok, hepsi seyrediyor. Pas atılıyor; ne atan attığı adamı tanıyor, ne de pası alan adam atanı biliyor. uyum içinde olsalar zaten otomatik refleks olarak arkadaşının ne yapacağını bilir ona göre pozisyonunu alır. kalecin yan toplarda zayıf mı, defansını hava toplarında kuvvetli şekilde kurgulaman gerekir. ve maalesef takımdaki her oyuncu birbirinden habersiz, uyumsuz, ve yetenekleri kıstlı, üstüne yönetimde aynı şekilde. hiç bir uyum yok haliyle çözüm de zor. istediğin kadar kesenin ağzını aç, ali koç -ifb bunun en güzel örneği
İyi bir sol kanat iyi bir forvet iyi bir 10 numara takım ışık saçar
Şampiyonlar Liginde ne kadarsalak takım varsa hepsini cincona vermişler
Bu sene acı bışekılde oyle böyle gıttı bıttı getırın şu Edın Terziç i kurtarın yeni donemı