2016-2018 yılları arasında Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyip; futboluyla milyonlarca siyah beyazlı taraftarın gönlünde taht kuran Anderson Talisca; 3 yıllık aradan sonra Türkiye günlerini anlattı. Çin ekibi Guangzhou Evergrande'de kariyerini sürdüren futbolcu, hala Türkiye'nin aklında olduğunu ve Beşiktaş'a açık kapı bıraktığını İhlas Haber Ajansı'yla yaptığı söyleşi de itiraf etti. Beşiktaş taraftarını çok özlediğini söyleyen Brezilyalı Talisca; Türkiye'ye dönmek istediğini ileri sürdü. İşte, Anderson Talisca'nın açıklamalarından satır başlıkları...

"Beşiktaş benim için çok özel bir yere sahip..."

Anderson Talisca: "Her zaman söylediğim gibi Türkiye'de yaşadığım 2 sene hayatımın en güzel anılarıydı. Beşiktaş benim için çok özel bir yere sahip, taraftara olan hayranlığım ise bambaşka. Hep beni desteklemeye devam ettiler ve hala bağlantı içerisindeyiz. Şu an zaman söylemek için erken olsa da uygun koşullar ve şartlar oluştuğunda Türkiye'ye dönmek istiyorum"

"Tüm haklarım Benfica'ya aitti..."

Anderson Talisca: "Taraftarın bana çok kızdığını biliyorum ama dürüst olmak gerekirse o süreçte benim çok fazla bir söz hakkım yoktu. Sözleşmem sebebiyle tüm haklarım Benfica'ya aitti ve onlar ne derse yapmak zorundaydım. O şekilde de oldu. Güç Benfica'nın elindeydi"

"Çünkü Beşiktaş'ta yaşadığım her an çok özeldi..."

Anderson Talisca: "Türkiye'de yaşadığım döneme dair şikayet edebileceğim tek bir anım yok. Muhteşem iki sene geçirdim. Geldiğim ilk andan itibaren taraftara hayran kaldım. Beraber 3'lü çektiğimiz o anları unutamıyorum ve her seferinde gülümseyerek hatırlıyorum. Taraftar her zaman bana çok büyük ilgi ve sevgi gösterdi, hepsine çok teşekkür ederim. Sosyal medya üzerinden Beşiktaş'ı özlediğim anlarda paylaşımlar yapıyorum çünkü Beşiktaş'ta yaşadığım her an çok özeldi. O günleri çok özlüyorum"

"Galatasaray'la görüşmedim..."

Anderson Talisca: "Türkiye'den ayrıldığım dönemden beri her transfer döneminde hakkımda özellikle Galatasaray olmak üzere birçok haber çıktı. Beşiktaş da dahil olmak üzere hiçbir Türk takımı ile görüşmedim ve kimseden resmi bir teklif almadım. Yazılan tüm haberler yalandı."

Talisca, "En iyi futbolcu Quaresma'ydı..."

Anderson Talisca: "Türkiye'de beraber ya da rakip olarak oynadığım en iyi futbolcu Quaresma'ydı. Serbest vuruşlarımıza gelirsek, düşünülenin aksine aramızda bu konuda hiçbir zaman bir tartışma geçmedi. Bazen o, bazen ben kullanıyordum. Saha içinde olabilecek tatlı atışmalardı. Kimin daha iyi olduğu konusunda ise sanırım attığımız goller cevabı verecektir"

O golü unutamadı...

Anderson Talisca: "Benfica'ya karşı attığım gol hem Beşiktaş hem taraftar hem de benim için çok önemliydi. Beşiktaş kariyerimin o gol ile başladığını söyleyebilirim. Maçın son dakikalarında gelen gol kulüp için çok önemliydi. O serbest vuruş sayesinde taraftar ile aramda özel ve kuvvetli bir bağ oluştu ve şansımıza gerçekten çok güzel bir gol oldu."

Talisca'nın Beşiktaş defteri

Beşiktaş'la UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası dahil olmak üzere 4 farklı kategoride; 80 maçta forma giyen Anderson Talisca, bu süreçte 37 gol atıp, 14 asist yaptı. Talisca, Beşiktaş'la 2016-17 sezonunda lig şampiyonluğu yaşamış, 2018'de Türkiye'de yılın futbolcusu seçilmişti.

Kaynak: Ajansspor