Çin futbolu son dönemde ülkede forma giyen bazı kaliteli oyuncuları yerli statüsüne almaya başlarken, bunun son halkasının Brezilyalı futbolcu olduğu ortaya çıktı.

Önce vatandaşlık, sonra milli takım
Shanghai merkezli Oriental Sports Daily’nin haberine göre Anderson Talisca’nın Çin vatandaşlığına geçirilmesi düşünülüyor. Beşiktaş forması giydikten sonra Guangzhou Evergrande’ye giden ve iki yıldır Uzakdoğu ülkesinde bulunan futbolcuya vatandaşlık verilmesiyle Çin Milli Takımı’nda oynamasının da önü açılacak.

Geç kalsa vatandaşlık hakkı gidecekti
Çin Süper Ligi 25 Temmuz’da yeniden başlayacak. Ancak Talisca’nın bir an önce ülkeye döndürülmesinde, sadece takımla idmanlara artık başlaması gerektiğinin olmadığı belirtildi. 6 aya yakın ülkeden uzak kalan futbolcunun bir süre daha ülke dışında kalması halinde, vatandaşlık alabilmesi için gerekli koşullardan birini ihlal edeceği, bu yüzden bu süreyi geçirmeden Çin’e dönmesinin de istendiği kaydedildi.

Brezilya’da oynadı, Çin’de de oynayabilir
FIFA Kuralları gereği Anderson Talisca Çin vatandaşı olduğu takdirde ülkenin milli takımında oynayabilir. Brezilya Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde top koşturan ancak A Milli Takım’da forma giymeyen oyuncu, iki yıl önce teknik direktör Tite tarafından kadroya davet edilse de oynatılmamıştı.