Veli Yiğit'in sözlerinden öne çıkan ifadeler şöyle: 

U17 yaş grubunun hocanın açıklamalarından sonra daha çok şans bulabileceğine inanıyorum. Anlamadığımız şekilde Emirhan bir anda takımdan kesildi. 90 oynatmıyorsan 70 oynat, 20 dakika oynat. Ismael bu konuda biraz daha olumlu açıklamalar yaptı. Öylesine sözler değil çünkü daha önceki takımlarında da aynı durumu yaptı, gençleri çalıştı.

3-4-3 düzeni oynatacağını net şekilde söyledi. Olmaz diye bir şey yok ama zor. 3-4-3 düzeninde başarılı olan takım sayısı en son Chelsea, Conte ile başarılı olmuştu. Şu anda 3-5-2 oynatıyor mesela. Conte o dönem  kimlerle olynadı. Bu çok önemli. 40-50 milyon Euro'luk futbolcularla oynadı. Kadroda bir esnekli olduğunu söylüyor. Bu düzeni oynayabilecek en az 4-5 yüksek tempolu oyuncu alması gerekiyor. Bu kadroyla zor. 

Ceyhun Kazancı ve yönetim de hoca tercihinde mutlaka konuşmuşlardır ve onun istediği tipte oyuncuları düşünmüşlerdir. Mesela Beşiktaş taraftarları için söylüyorum... Bu sistemde Talisca olmaz. Bugünden sonra Beşiktaş Talisca konusunun konuşulacağını düşünmüyorum. 

Gedson ve Josef bu sisteme çok uygun. Yüksek düzeyde en az 2 stoper almalı Beşiktaş. Montero sol ayaklı oyun kuraibliyor ama ligimiz de sert oynanan bir lig olduğu için en az 2 stoper olmalı. Rosier uygun Rıdvan'ın da temposunu artırması gerekiyor. Kanat-beklerin çok tempolu olması gerekiyor."