Beşiktaş eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, katıldığı bir Instagram canlı yayınında özel açıklamalarda bulundu. İşte Mahmutyazıcıoğlu’nun açıklamaları:

TALISCA NASIL GELDİ?
Bir gün Umut Güner’in Nişantaşı’ndaki ofisine gittim. Elinde telefonu, dedi ki çok acayip bir adam buldum şunu bir izlesene, telefondan izletti. Adam uçuyor kaçıyor atıyor. Talisca diye bir adamı dünyada bilen yok. Dedi ki biz bunu şu maliyetle getirebiliriz, kimseyi dinlemeyelim bu adamı alalım. Çok inanmıştı Talisca’ya. Neredeyse yok pahasına getirdik Talisca’yı.

PARALAR NEREDE?
Kulübe bir yılda 100 milyon Euro para geldi diyelim. Zaten bunun 70’i sadece A Takımının bütçesi. Kaldı 30 milyon Euro. Ayda 4 milyon dolar, yılda 50 milyon dolar faiz ödüyorsun, Euro olarak 40 milyon Euro, şu an 110 milyon zarardasın. Şu an 10 milyon Euro eksidesin. 50 milyon Euro da diğer gelirler diyelim, 40 milyon Euro artıdasın. Çalışanlar, o stadın bir maçtaki gideri, kredi taksitleri, vergi borçları, alt alta koyduğunuzda 250 milyon Euro para gelse kafa kafaya anca döneriz. Şampiyonlar Ligi’nden gelen 50 milyon Euro daha gelmeden harcanıyor.

AHMET NUR ÇEBİ’YE KATILDIĞIM TEK KONU
Beşiktaş’ta amatör şubeler kararı kolay bir karar değil. Burası kamu yararına bir dernek ama aslında kamu yararına yaptığımız tek iş amatör şubeler. Orada gençleri spora alıştırmak Beşiktaş’ın kamu yararına yaptığı tek iş. Biraz vicdan işi orayı kapatmak. Şimdi devlet o konuda büyük adımlar attı. Amatör şubelere yaptığın her yatırımı vergiden düşme kararı aldı, oraya giden paralar artık gitmeyecek. BJK TV ile ilgili şu anda yapılan dijital yayına geçme işinin en doğrusu olduğunu düşünüyorum. BJK TV’yi kapatmak radikal bir karardı bizim için. O giderden kulübü kurtardık. Birkaç amatör şubeyi de dondurduk ama Beşiktaş’ın en büyük gideri faiz geliridir. En çok para futbola harcanır, en büyük geliri de futbol A takımından gelir. Beşiktaş’ın şu anda banka, kredi, faiz sarmalından çıkması lazım. O da her ne kadar insanlar kızsa da ya devlet desteğiyle, ya da mal satışıyla olur. Başka çıkış yolu yok. Şu anda Ahmet Nur Çebi’ye katıldığım tek konu bu. 

TARAFTAR KAMPANYASI
Taraftar kampanyasından kaç para toplayacaksınız? Koca devlet koronavirüsle ilgili tüm Türkiye Cumhuriyeti’nden 1,5 milyar TL topladı. Beşiktaş yapsa 150 milyon TL çıkar mı? 150 milyon gelse 25 milyon dolar diyelim, hiçbir şeyi karşılamaz.

FİKRET ORMAN’IN MAL VARLIĞI
Fikret Orman’ın bir lafı var. Başkan olduğumdan bugüne malım fazlalaştıysa fazla malı hediye edeceğim diyor. Başkan olduğu dönemde bir tane iş yapmadı bu adam. İnsanları kötülemek, hırsız damgası vurmak bu kadar basit değil. Başvursunlar, mal varlığında artış varsa bulup çıkarsınlar. Otelleri başkan olmadan evvel yaptı. Kaçak mı yapmış, yasaya aykırı mı yapmış? Beşiktaş kulüp başkanına maaş mı ödüyor, nereden geçinecek bu adam? Oteli var, çalıştırıyor, hepimiz de biliyoruz. Yaptığı ticaretin başkanlığıyla ne ilgisi var? Öteki de ikinci başkanken Beşiktaş’a demir satmış.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜNDE ESAMENİZ KALMAZ
Kabul ediyorum ki biz, iletişimde çok kötüydük. Hayat tecrübeden ibaret. Şimdi olsa kimseyi dinlemez konuşurdum. O zaman bunları ciddiye almayalım dedik, yanlış yapmışız. Şimdiki yönetime de tavsiyem, iddialara cevap verin. Ondan sonra o çığ olur gelir. Bizimkiler yalan iddialardı bizi götürdü. Sizinkiler gerçek iddialar, esameniz kalmaz Beşiktaş kulübünde. Hemen çıkıp cevap verin, bu işlerden kurtulun. Bugün Adnan Bey’in kulüp Instagram hesabında canlı yayını varmış. Ben bilseydim bugün orayı izlerdim, biz yarın yapardık. Çok merak ediyorum, dönemin ihale komisyonu başkanı olan başkanına cevap verebilecek mi? 

BUNDAN SONRA BEKLEYECEĞİM
11 dairenin, Fulya Otoparkı’nın, faturaların İcra Kurulu kararlarını gönderdim, sizde var. Prime zaten cevap vermediler, yok olan 800-900 bin dolardan bahsediyorum. Ben bu saatten sonra çok konuşmayıp bekleyeceğim. 

FİKRET ORMAN’A TEK BİR YERDE ALINDIM
Kulüp başkanı kulübün yüzüdür, ona “bunu ben yaptım” dedirtebiliyorsak biz yöneticiler görevimizi yapmışız demektir. Bir gün “Oran Genel Müdürlüğü davasındaki katkıları için Ahmet abiye teşekkür ederim” dedi başkan, ben bir tek orada alındım. O davada Ahmet Nur Çebi ne yapmış ki? Ben yüz defa bakanlığa gidip gelmişim, o alanları yeniden Beşiktaş’a tahsis eden benim, sadece orada alınmışımdır. Orada yönetici olmadığı halde, bu kumpasları kurduğu halde Ahmet Nur Çebi’ye teşekkür ediyorum dedi, ama karşılığını da aldı Ahmet abisinden. Bir tek orada içerlemişimdir. Zaten bize yönetici olma gururunu yaşatmış adam, biz daha ne bekleyeceğiz ki?

GENEL KURULA GELECEK Mİ?
Ölmez sağ kalırsam genel kurula yüzde yüz geleceğim. Çıkartırlarsa o kürsüye yüzde yüz çıkacağım. Konuşacağım ama merak ediyorum onlar bana cevap verebilecekler mi, onu göreceğiz.