Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ'A ŞU AN TABELA LAZIM"

"Beşiktaş'ın daha gerçekçi hedeflere yönelmesi gereken haftalara girdik Genelde bu cümleleri ligin son haftası kurarız. Deriz ki 'Artık iyi oyunun çok önemli olmadığı, tabelanın yapılması gereken haftalar' gibi ama Beşiktaş ne yazık ki form düşüklüğünden dolayı tabela yapması gereken haftalarda. Önümüzde bir milli ara var. Bu milli ara Beşiktaş'ın ne kadar manevi yaralarını sarar. Artık sakatlıklar bir nebze olsun azaldı ama manevi olarak camiada yara çok. O nedenle Beşiktaş'ın kazanması lazım. Beşiktaş, Trabzon karşısında öyle bir maça çıkacak ki, iyi futbolun çok önemli olmadığı, sadece tabelayla camianın belli bir havaya sokulacağı bir 90 dakika oynayacak."

"TAM ANLAMIYLA KIRILMA MAÇI"

"Burada Trabzonspor'un yükselen formunu göz ardı etmemek lazım. Özellikle 11'de olurlarsa Bakasetas ve Nwakaeme ikilisi acayip işler yapıyor. Her ne kadar Sörloth etkisi yaratmasa da Cornelius da yavaş yavaş ritmini bulmaya başladı. Yani kısacası Beşiktaş, kendisi gibi kağıt üzerinde kaliteli ve bunun yanı sıra aynı geçen seneki Beşiktaş gibi form tutmuş bir takımla oynayacak. Tam anlamıyla bir kırılma maçı."

"JOSEF BİR ŞEYLERE İSYAN ETTİ!"

"Beşiktaş'ta artık sakatlıklar neden oldu, mental olarak niye düşüş var gibi konuları şu an konuşmanın vakti değil. Ama Trabzon maçından sonra milli arada şunun soru-cevap şeklinde konuşulması lazım: Beşiktaş saha içinde niye bu kadar kırılgan? Beşiktaş geriye düştüğü zaman çok çabuk düşüyor. Beşiktaş berabere giden maçta çok çabuk sinirleniyor. Josef'in Sporting maçında gördüğü kart, normal bir kart değil. Josef orada bir şeye isyan etti. Neye isyan etti acaba? Takımın saha içinde o kadar çabuk kırılmasına mı isyan etti, yoksa başka bir şeye mi? Bir isyan vardı çünkü orada. Buna benzer bir isyanı, 101. yılda Cem Papila'nın yönettiği Samsunspor maçında görmüştük. Haksız kırmızı karttan sonra maç bir anda döndü ve ondan sonra görülen kartlar bile bile görülen isyan kartıydı. O yüzden biraz isyan noktası var." 

"TAKIMDA BİR MENTAL DÜŞÜŞ VAR AMA..."

"Takımda kalite olarak hiçbir sorun yok ama çok büyük bir mental düşüş var. Bunu da toparlayacak olan Sergen hocadır. Geçen sene de takımı 16., 17. sıradan alıp zirveye taşıyan da Sergen hocaydı. O nedenle Trabzon ve Alanya maçları Beşiktaş'ın kader maçları diyebiliriz. Beşiktaş'ın bundan sonra lig seyrinde nasıl bir yol izleyeceğini net bir şekilde gösterecek. Avrupa ise artık kalmadı. Türk futbolu artık hiç Avrupa seviyesinde değil. Dortmund'u Ajax'ı, Real Madrid'i, PSG'yi ayrı tutuyorum ama Sporting bile Beşiktaş'tan, daha doğrusu Türkiye'nin en kaliteli kadrosunu 2 maçta da bu kadar çaresiz bırakıyorsa bizim Türk futbolu olarak daha domestik düşünmemiz lazım, bu gerçekle yüzleşmemiz lazım. O nedenle Avrupa defterini bir başka bahara bırakmaktan başka çare yok Beşiktaş için. Beşiktaş'ın yine en büyük rakibi kendisi ve yaşadığı mental problemler. Bu sorunları geçen sene çözen hoca, şu an takımın başında. Yeter ki Beşiktaş'ın önündeki 180 dakika, tabela yapılarak kazanılan bir 180 dakika olsun.

"KİLİT ADAM PJANIC"

"Beşiktaş için maçta kilit adam sezon başından beri olduğu gibi Pjanic. İsminden dolayı değil tabii ki. Açın istatistiklere bakın, her zaman koşu mesafesi, pas yüzdesi, oyunu okumada ve diğer hepsined Pjanic'in büyük üstünlüğü var. Bu maçta da kırılma noktası, Pjanic'in dümeni eline alıp takımı nasıl yönlendirdiği ile alakalı. Eğer Pjanic formunda ve gününde olursa Beşiktaş için kader adamı olacaktır."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ