Mustafa Demirtaş Serbest Sekiz YouTube kanalında Beşiktaş'ın gündemine dair görüşlerini dile getirdi.
Mustafa Demirtaş:
Beşiktaş’ın son ideal kadrosuna ve Kayserispor karşısındaki oyun şablonuna bakıldığında “ideal 11” nasıl şekillenir? Çünkü Sergen Yalçın bu konunun altını özellikle çizdi. Tam kadro olduğunda oyunun daha yukarı taşınabileceğini söyledi. Önlerinde Kocaelispor maçı, ardından Galatasaray derbisi ve milli ara var. Bu süreçte Beşiktaş’ın hangi 11’i benimseyeceği merak konusu.
Rafa Silva’nın son dönemdeki performansı, Orkun’un yükselişi ve yeni transferlerin de kadroya eklenmesiyle birlikte Yalçın’ın elindeki alternatifler arttı. Kayserispor maçında Beşiktaş’ın ortaya koyduğu taktik disiplin şunu gösterdi: Bu takım geçiş oyununu oynayacak. Geçiş oyunu kontra ataktan farklıdır; top nerede kazanılırsa kazanılsın fazla oyalanmadan rakip kaleye gitmektir.
Transferlere bakınca da tablo net: Vaclav Cerny topu çok tutan değil, hızlı giden oyuncu. Rafa Silva da klasik 10 numara değil, aldığı gibi giden bir oyuncu. Tammy Abraham da bağlantılı oynamaktan çok hızlı geçişte etkili bir santrfor. Dolayısıyla Beşiktaş’ın hücum profili hızlı geçişlere uygun. Arkada Ndidi gibi kritik bir kesici, orta sahada ise Orkun Kökçü gibi pas kalitesi yüksek bir oyuncu var. Kayseri maçında bunun fragmanını gördük.
El Bilal Toure bu noktada ayrışıyor. Hem top tutabiliyor hem de topla gidebiliyor. Bu yüzden sol forvette ya da zaman zaman 9 numarada her zaman şans bulacak. Yalçın, Abraham’ı kolay kolay kesmek istemez ama El Bilal’in de 11’de yeri olacaktır. Devrim Şahin’in de aldığı enerjiyle bazı maçlarda ilk 11’de olabileceğini söylemek mümkün.
Savunmada ise Uduokhai’nin yanında sağ stoperde Djalo öne çıkıyor. Çünkü geniş alan savunmasını yapabiliyor. Gökhan Sazdağı hücumda daha faydalı ama savunmada sıkıntılar yaşıyor. Sol bekte Rıdvan’ın dönmesiyle denge sağlanabilir. Emirhan Topçu da pas kalitesi ve savunma meziyetleriyle Sergen Yalçın’ın önemli alternatiflerinden biri.
Sonuç olarak Beşiktaş, özellikle iç sahada rakibi önde karşılayıp topu kazandıktan sonra hızlı hücumlarla sonuca gitmek isteyecek. Rafa Silva artık merkezde konumlanıyor ve Kayseri maçındaki hat-trick’i de bunun işareti. Orkun’un pasları, Ndidi’nin kesiciliği ve hücumdaki hızlı profillerle Beşiktaş’ın ideal 11’i netleşiyor.
Duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (17)
"Bekleyelim, izleyelim, görelim." diyemeyecekleri için saymış da saymış. Hadi adam haklı da bir grup taraftarı anlamak hakkaten güç. Sergen Hocanın yanından bildiriyorlar sanki.
Onuachu maestro lig başından beri yazdığım bu ligden birde tjaniç vardı göztepe ama Abrahamı aldılar +2 genç rotasyonda maestro tempo dirilik mücadele katardı almadılar tjaniç de genişte teknik seri gole dönükdü yani bu işi bilmiyor yönetim malesef bilse zaten 4 tane sağ kanat almazlardı rezalet bir yönetim transfer komitesi var.İnşallah sene sonu maestro alınır D.zagreb sol açık hoccaa ve sağ beki alınır.
@Havlu de Eylül Doğru. Yönetim bilmiyor. Sen biliyorsun. Eferim sana.
Salih ucan yatarak para kazaniyor,hic bir halta yaradigi yok.Bir gram takim sevgisi 1 gram hirs yok.Salih'e verilen her kurus para, altyapidaki genclere hakarettir
@SERMIYAN evet rotasyon oyunucu artık ama daha faydalo olabilir konforunu hic bozmuyor keyfi yerinde
Keşke onuachuyu alsaymisiz sezon başında , abrahamdan daha verimli olabilirdi ama yapacak birşey yok +2 için genç alınmalı devre arasında mesela Alanya'nın forveti ogundu olabilir
Alanyadan ogunduyu Max 1 milyona alabilirsek güzel olur olma ihtimali yüksek ama olmama ihtimali de olan bir topçu hız güç kuvvet harika ama gelişmesi gereken çok yönü var alınıp hücuma zenginlik katabilir
Onuachu ve onanayı biz alsak şampiyon bile olurduk ama başkan gitti Abraham aveline paraları döktü
Biz Beşiktaşımızı saraycı yapıya yedirtmeyiz, elhamdülillah.
Demir Ege'nin sakatlanması çok kötü oldu, işler sıkışınca kritik zamanda kiliti açan çilingir hep o oluyordu
Bir Allah 'a, bir de Sergen hocaya güvenimiz tam.
Bu hafta içi önce Liverpool sonra biz çakınca gs bir daha toparlayamaz. Hoşafa dönerler.
Onuachu alınsaymış yanında da bilal çok çok iyi olurmuş
Sergen hocamız gerekirse sahaya kendisi çıkıp Rafa Silva ile birlikte oynar ve bu 4 maçı 12 puan olarak fikstüre yazdırır.
Şampiyonluk hayal şu anda ama 7-8 maçlik seriler yakalarsak G5'i korkutur o psikolojiyle yenilgiler alırlar ancak öyle bir durumda şampiyonluk gelir.
@Kartal Sevgisi Bu yoruma olumsuz puan veren şerefsizdir. Adam doğruyu söylemiş ve Beşiktaş lehine konuşmuş. Neden olumsuz puan verilir anlamış değilim. Demek ki gerecekten çok renkli de bu siteyi ziyaret ediyor.
Forvette abraham yerine el bilal, solda jota, sagda cerny, sol bekte rıdvan oynamalı.
Sunu bir acikliga kavusturmak gerekiyor.. Ligin şampiyonluk adaylari bjk ile birlikte gs/fb/ts.... Ligin kalburüstü ve tehlikeli takımları basaksehir, goztepe, samsun, alanya... Bu takımları yenmek için savunmada 0 hata ve hücumda ayakları yere degmeden koşan ve aci ceken bir ekstra performans gerekiyor. Tabi maçın her anında oyuna konsantre ve fizik gucu mukemmel oyuncularla... Ligin orta sıra takımları antalya, kayseri, konya, gaziantep, rize ve kasimpasa.... Bu takimlara karşı savunmada 0 hata ve hücumda full baski ve konsantrasyon ile buyuklugunu hissettirecek performans gerekiyor ... Ligin dusme adaylari eyup, kocaeli, genclerbirligi, karagumruk için ise yine rakibe cokecek bir oyun ve kaliteli top çevirecek ayaklar lazım... İlk yaridan 2-0i bulup rakibi seri paslarla yoracagin bir oyun lazım....