Beşiktaş'ın Sporting Lizbon karşısında aldığı skor moralleri bozerken, eleştiri oklarının hedefinde teknik direktör Sergen Yalçın var. Genç teknik adamın, Sporting Lizbon önündeki kadro tercihi eleştiri konusu oldu.
Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynayan takımların arasında en yaşlısı Beşiktaş oldu. Siyah-Beyazlılar'ın sadece orta sahadaki üç futbolcusu Atiba 38, Mehmet Topal 35 ve Josef 32 yaşının toplamının 105 olması dikkat çekti. 

ORTA SAHANIN YAŞ ORTALAMASI 35! 

Beşiktaş rota sahada 35 yaş ortalamalı bir üçlü ile yer alırken rakipte tam tersi bir durum vardı. Beşiktaş'ın durdurmaya çalıştığı hücum oyuncularının en yaşlısı ise 28 yaşında. Bu isim Paulinho. Pedro Goncalves 22, Pedro Porro ise 22 yaşında. Siyah-Beyazlılar'ın yaşı ilerlemiş kadrosuyla, genç ve dinamik rakibe karşı verdiği sınav, sonuçla ilişkilendirildi. Kadro planlamasıyla ilgili yorumculardan ve futbolseverlerden çokça eleştiri geldi.

"TAKIM SAVUNMASI GÜÇLÜ DEĞİLDİ"

Spor yorumcusu Ali Ece de Sergen Yalçın'ın bu kararını eleştirip şu ifadeleri kullandı:  "Josef, Atiba ve Mehmet Topal ile ilk 11’de başlayınca pratikte takım savunması daha güçlü olmuyor. Çünkü topla çıkamayınca, rakibe tehdit oluşturamayınca ezbere gömülüyorsun.

Duhuliye.com