Futbolda başarının anahtarı 'Takım oyunu'dur. Takım oyununun ortaya çıkması için de uyum sorununun olmaması lazım. Bu noktada sahneyi alan isim de teknik adam olur.

Kadroyu muhafaza edip ara transfer sezonunda takımın eksiklerini tamamlayıp, Önder hoca ile yakalanan bu havayı bozmamak lazım. Önder hoca geldiğinden beri grafiği yükselen oyuncular var. Değişik bir Beşiktaş izliyoruz. Ara transferde iyi bir santrfor ve stoper kesin şart; bunun yanında yönetimin takımın dışındaki sorunlarla ilgilenmesi de gerekiyor. Ligin başından beridir puan olarak bu kadar geri kalmamızın nedeni belli, her maçta bir hakem hatası yaşanıyor. Bu artık alışkanlık haline gelmiş durumda.

Bu filmin aynısını biz  2003-2004 sezonunda görmüştük. Cem Papila’nın yönettiği Samsunspor maçı ile başlayıp uzun bir süre Türk futboluna damga vuracak kadronun kimyasını bozmuşlardı; şimdi yine aynı filmi bize izlettirip hatırlatıyorlar.  Bu taraftarın sabır sınırları zaten zamanında çok zorlanmıştı, artık bu iş bardaktan taşma noktasında. Efendice, sağduyulu tepki vermenin yolu haksızlıkları normalleştirerek sessiz kalmak değildir. 

Beşiktaş maça kötü başladı, erken bir gol yedi. Daha sonra toparlandı. İzleyenlere her iki takım da zevkli bir maç izletti. Ersin sahanın yıldız isimlerinden biriydi, daha iyi çalışıp işine odaklandıkça oyunu da geriden iyi kurmaya başlarsa Beşiktaş uzun bir süre kaleci sıkıntısı yaşamaz  .

Rıdvan ise sahanın görünmez kahramanlarından biriydi, Rosıer eski günlerini aratmadı.,Önder hocayı kutlamak lazım; Rosier kırmızı klart görünce sağ beke Umut'u sürdü, o da kalan sürede rakibin o kanattan yaptığı ataklara çok iyi direndi. Belli ki hem solda hemde sağ bekte oynayabiliyor. Vida ile  Montero uyum sorunu yaşadılar. Pjanıc'i izlemek büyük keyif, Josef ile çift ön liberoda güzel katkı veriyor. Oğuzhan son maçlarda oyuna sonradan girip iyi işler yapmıştı. Bu maçta 11'de başladı, yenilen golde hatası vardı ama öyle muhteşem bir asist yaptı ki yaptığı o hatayı unutturdu.

Göztepe gibi can derdinde olan bir rakibe karşı geriden gelip kazanma iradesini ortaya koyabilen hocayı ve oyuncuları kutlamak lazım. Ligde artık küçük-büyük takım farkı kalmadı. Takım oyununu çok iyi oynayan, sahanın her yerinde rakibine basabilen küçük dediğimiz takımların büyük denilen takımlardan nasıl puan aldığını gördük. Anadolu takımları da artık küçük bütçeleri ile büyük işler başarıyorlar. Onları da gösterdikleri başarıdan dolayı kutlamak lazım.

Masis Kuyumcu / Duhuliye