Beşiktaş yolunu gözlediği Alex Teixeira'ya sonunda kavuşuyor. Yıldız oyuncunun hafta sonuna kadar İstanbul'a gelmesi beklenirken 1 haftalık karantina sürecinin ardından takıma katılacak.

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele edecek olan Beşiktaş için Teixeira en önemli koz olması bekleniyor. Geride kalan sezonda 10 numara bölgesinden hiç verim alamayan siyah-beyazlılar, Brezilyalı yıldız ile birlikte bu bölgedeki etkinliğini de artırmayı hedefliyor.

OĞUZHAN, LJAJIC VE MENSAH...

Geçtiğimiz sezon 89 golle şampiyon olan Beşiktaş'ta 10 numara bölgesinde görev yapan 3 isim de performans olarak vasatı aşamadı. Bu bölgede görev alan isimlerden kiralık olarak forma giyen Bernard Mensah 4 gol, 1 asist, Oğuzhan Özyakup 3 gol, 1 asist, Adem Ljajic ise 2 gol ve 3 asistlik katkı sunabildi. 3 ismin performansı toplam gollerin ancak yüzde 10'una denk geldi. Beşiktaş'ın tecrübeli savunmacısı Vida, ligde attığı 5 golle bu oyuncuların hepsini geride bıraktı.

TEIXEIRA, ÇİN DÖNEMİNDE DE COŞTU

Shakhtar'da sergilediği muhteşem performansın ardından Çin'in yolunu tutan Teixeira, geçtiğimiz sezonu 20 maçta 10 gol ve 4 asistle kapattı. 2019'da 31 maçta 18 gol ve 8 asist yapan Sambacı, toplamda ise 148 maçta 73 gol ve 28 asist üretti.

Duhuliye.com / ÖZEL HABER