Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ MÜTHİŞ BİR PRES YAPTI"

"Salih'in atılmasına kadar olan bir Beşiktaş, atıldıktan sonra Beşiktaş... İki yönlü yorumlamak lazım. Birinci bölümde her ne kadar Karagümrük, pas yapıyor ve Beşiktaş'ın üzerine geliyor gibi görünse de Beşiktaş, Karagümrük'ü kendi alanında pas yapmaya zorladı. Bu olayı fazla kimse anlayamamış galiba. Karagümrük'ün Beşiktaş ceza sahası içerisinde bir tek net pozisyonunu Ahmed Musa ile gördüm. Onun dışında Ersin'in çok yere yattığını hatırlamıyorum. Evet, topu oynadılar. Ama Beşiktaş, 'Karagümrük sen kendi yarı sahanda oynayacaksın' diyerek müthiş bir pres yaptı. Bu tabii Salih'in atılmasına kadar olan bölümdü."

"10 KİŞİ KALINCA GÖSTERİLEN DİRENÇ..."

"Salih atıldıktan sonra oyun başka bir şekle büründü. İyi direnen ve gol kaçıran da bir Beşiktaş vardı. Yine Karagümrük, Beşiktaş'ın üstüne geliyor gibi görünse de yine Ersin'in zor bir pozisyonla karşı karşıya kaldığını görmedik. Beşiktaş'ın dirençli oyununun Ümraniye'de Stefano Marrone'nin fizik kondisyonu yüklemesiyle daha şimdiden mükemmel düzeye geldiğini söyleyebiliriz. Karagümrük gibi bol pas yapan bir rakiple bu kadar eksik kalmasına rağmen dirençli bir oyun sergilemesi Beşiktaş adına artı bir  konu olsa gerek."

"SALİH'İN KARTI AFFEDİLİR GİBİ DEĞİL"

"Tabii Salih'in Sergen hocanın dediği gibi ilk sarısı tartışılabilir ama ikincisinde rakibin aşil tendonuna basıyor. Bu affedilir gibi bir şey değil. Senin zatan ikinci sarın var ve Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte oynuyorsun. Böyle bir faul yapıp atılman onun seviyesinde ve deneyimindeki bir oyuncuya yakışmadı."

"BALKOVEC'İ ATMADI"

"Ama bu sırada başka bir şey ifade edeyim, Balkovec ikinci sarıdan net atılmalıydı. Cüneyt Çakır önünde önünde olan pozisyonda sarıyı ne hikmetse vermedi. İnanılacak gibi bir şey değil. Çakır'ın dışarıda başka içeride başka yönettiği hep konuşulur. Ki doğru olduğunu gösteriyor bu kararlarla. Rakibin 11 kişi kalmasına Çakır göz yumdu."

"TEIXEIRA'NIN GOLÜNDE TALISCA HAVASI"

"Netice itibarıyla 8-9 aydır top oynamayan Alex Teixeira'nın inanılmaz bir vuruşu var. Bir Talisca havası vardı. Şu an form olarak henüz emekleme seviyesinde. Bu bakımdan ancak kasım ya da aralık ayına doğru tam performansına yaklaşan bir Teixeira izleyeceğiz."

"TEXIERA VE BATSHUAYI 30 GOL BARAJINI AŞAR"

"Tabii Batshuayi'den de bahsetmek lazım. Ceza alanı içinde fiziğini inanılmaz kullanıyor. Zaten Chelsea ve oynadığı diğer takımlardan da tanıdığımız bir futbolcu. Bu bakımdan Beşiktaş'ın ilerleyen haftalarda hem Teixeira hem de Batshuayi ile beraber iyi bir oyun çok gol atacağını, hatta bu ikilin 30 gol barajını aşacağını ifade etmek isterim. Ghezzal içeriye doğru çok kat etmediğini gözlemledik. Biraz tutuktu. Ama yine pas dağıtımında ustalığı mükemmel. Neticede Beşiktaş, milli araya çok moralli girdi."

"HAKEM HATALARI 2 MAÇTA KABAK GİBİ SU YÜZÜNE ÇIKTI"

"Şunu da ilave edeyim; Beşiktaş'ta hakem hataları son 2 maçta kabak gibi su yüzüne çıkmaya başladı. 3. haftada 2 tane aleyhe bariz hakem hatası var. Sergen hoca bunu çok güzel ifade ediyor. Abdullah Avcı, hakeme tepki gösterip kulübeye su şişesi fırlattı. Sergen hoca, gayet gülerek ve sempatik bir tavırla da aktarıyor. Ayrıca bu 8+3 kuralını bu kadar yatırım yapılıp para harcanırken ben anlamadım. Bu kuralın 2. devrede bir şekilde kulüplerin baskısıyla eski hale dönmesi lazım. Bu kural hem saçma hem de çok komik."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ