Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş eski yıldızı Vincent Aboubakar'ı İstanbul'a getirdi. Beşiktaş Kongre Üyesi ve spor yazarı Şafak Malatya, Siyah-Beyazlılar'ın bu transferini değerlendirdi: "Öncelikle Aboubakar'ın en çok eleştirildiği nokta son 2 sezonda oynadığı maç sayısı. Aboubakar son 2 sezonda sadece 20 maç oynamış. Herkes şunu unutuyor. N'Koudou da Beşiktaş'a geldiğinde maç sayısı olarak fazla değildi. Ancak Beşiktaş, bu oyuncunun yarı bonservisine 4.5 milyon Euro ödedi."
 
'ABOUBAKAR RİSKLİ TRANSFER AMA...'

Aboubakar'ın da maç eksiği var fakat camiayı iyi tanıyan bir oyuncu. Taraftarın beklentisini biliyor ve ligi de tanıyor. Aboubakar fiziksel üstünlüğü ile ön plana çıkan bir oyuncu. Yeterli fiziksel seviyeye ulaştığında eski futbolundan esintiler sunacaktır. Elbette bu transferde risk var ancak ben şu süreçte alınan Aboubakar riskini doğru buluyorum.

'TÖRE DE AYNI SAKATLIĞI GEÇİRDİ'

Sakatlığına gelecek olursak. Bu uzun aranın dışında Aboubakar, çok da uzun sakatlıklar geçirmemiş kariyerinde. Dorukhan da aynı sakatlığı yaşadı. Gökhan Töre de aynı sakatlığı geçirdi. O zaman onu niye aldı Beşiktaş? O yüzden olayı bu şekilde değerlendirmek lazım. Aboubakar bu minvalde riskli bir transfer değil. 

'BURAK'TAN BAŞKA PLAN YOK MUYDU?'

Burada asıl sorulması gereken soru bambaşka! 60 gündür Burak Yılmaz dışında hiçbir planımız yok muydu ve en son Aboubakar'a mecbur kaldık? Kalinic, Cisse, Koita haberleri geldi. Aboubakar riskine girilmeden niye Beşiktaş bu kadar çaresiz bırakıldı? Bunun üzerinden sorgulamak lazım. Biz neden bu riski almak zorunda kaldık. Eğer ki Beşiktaş Kalinic veya benzer bir nokta forvet alırsa bu bir transfer başarısıdır. Ancak tek başına Aboubakar'la devam edilirse bu nasıl bakarsan bak başarısızlıktır.