İşte Gökçe'nin açıklamaları:

"EN İYİ FUTBOLU BEŞİKTAŞ OYNUYOR AMA..."

Malatyaspor maçına baktığımız zaman Beşiktaş yine iyi oynayan, üreten bir görüntü sergiledi ancak atakları sonuçlandırma noktasında sorun yaşayarak puan kaybetti. Bugün baktığımız zaman ligde özellikle üç büyükler içerisinde en iyi futbolu Beşiktaş oynuyor ancak bu oyunu sonuca dönüştüremiyor. Bunun en büyük nedeni Batshuayi'nin bireysel formsuzluğu. O bölgede Güven ve Kenan da bekleneni veremiyorlar. Bu bir haftalık ara Beşiktaş için iyi olacaktır. Beşiktaş teknik heyeti içerisinde mutlaka bireysel performans geliştirici antrenörler vardır. Batshuayi ve Güven'in özellikle son vuruşlarla ilgili ekstra çalışmalar yapması gerekiyor. Batshuayi gelirken beklentiler çok yüksekti, bu beklentiler şimdi hayal kırıklığına dönüşüyor. Beşiktaşlılar başarısız performans sonrası Batshuayi'yi eski golcüleri Aboubakar'la kıyaslıyor. Böyle bir kıyasın hiç kimseye faydası yok, Beşiktaş'a da hiçbir faydası yok. Batshuayi'nin son haftalarda attığı gol sayısı belki fena gözükmüyor ama penaltıları atıyor, akan oyunda pek skor katkısı veremiyor. O formunu bulduğu zaman istenen skorlar da gelecektir.

"TEKNİK DİREKTÖR GÜNDEMİYLE VAKİT KAYBEDİLMEMELİ"

Beşiktaş'ta hasta olan bir takım vardı. Önder Karaveli ile birlikte bu hasta takım yeniden ayağa kalktı, en azından doğru ve baskın oyunu oynamaya başladı. Son günlerde bir Şenol Güneş gündemi var, doğaldır. Beşiktaş'a daha önce gelmiş ve başarılı olmuş bir hocadır. Her iki taraf da birbiriyle çalışmak istiyordur, olabilir. Beşiktaş büyük camia, başka hocalar da ister. Kapıda bekleyenler vardır, menajerlerin önerdikleri vardır. Ancak bana göre sezon sonuna kadar Beşiktaş'ın teknik direktörü tartışmasız Önder Hoca'dır, elden geldiğince destek vermek gerekir. Beşiktaş'ın bence şu an kupa ve lig ikinciliği hedefi mevcut. Bence önümüzdeki sezon bile direksiyon Önder Hoca'ya verilmeli fakat en azından sezon sonuna kadar teknik direktör konusunun kapatılması gerek. Beşiktaş bu gündemle zaman kaybetmemeli.

"BEŞİKTAŞ İÇİN TEMİZLİK FIRSATI"

Beşiktaş önümüzdeki sezon, kiralıklar dahil 14-15 mukaveleden kurtulacak. Bunların içerisinde Lens, Ljajic, Douglas gibi hiç istifade edemediği oyuncular da var, bunların dışında da göndermek isteyeceği oyuncular olacaktır. Bu Beşiktaş için büyük bir temizlik fırsatıdır. Önümüzdeki sezon ligde 4+7 kuralına geçilecek. Beşiktaş'ın bu 4+7'yi 5+6, hatta 6+5 olarak planlaması lazım. Bunun için de yeni Rıdvanları, Emirhanları çıkarabilmek lazım. Önder Hoca bunun için en uygun isim. Beşiktaş kurtulacağı mukavelelerin bütçesini yeni transferlere akılcı harcarsa yine önü açık. 2 sene şampiyon olmamak Beşiktaş'a çok bir şey kaybettirmez. Beşiktaş taraftarı bu bekleyişi de yapabilecek bir kitle.

"VIDA İNDİRİMLE KALABİLİR, LARIN YANLIŞ YAPIYOR"

Beşiktaş'ın yüksek mukaveleli oyuncularından Vida, dünya piyasasında yeri olan bir oyuncuyken ilerleyen yaşıyla beraber bu piyasayı yavaş yavaş kaybetti. Beşiktaş için baktığımızda takım aidiyeti yüksek, tecrübeli, önemli bir oyuncu. Ben ücretini makul bir seviyeye çekip devam etmesinde fayda görüyorum. Bunun dışında Montero'nun da bonservisinin yarısı alındı, bence tümüyle alınması faydalı olur. Henüz çok genç, sol ayaklı bir stoper, kolay bulunabilen bir oyuncu tipi değil. Diğer bir stoper Welinton çok beğenilmiyor ama savunmayı orta sahada kurarak Beşiktaş'ın ofansif futbolunda, hücum setlerinde katkı sağlıyor. Bu yüzden ben onunla da devam edilmesini öneririm. Larin ise Dorukhan'ın yaptığı hatayı yapıyor, menajerinin yönlendirmesiyle daha fazla para kazanabileceği bir sözleşme kovalıyor. Larin, Sergen Yalçın sayesinde hayal dahi edemeyeceği önemde bir hücumcuya dönüştü. Beşiktaş'tan ayrılmak onu geriye götürür. Larin iyi oyuncu ama Beşiktaş'ın eyvah giderse ne olur diyeceği bir oyuncu değil. Bir anlaşma olacaksa bu Beşiktaş'ın şartlarıyla olacak.

Doruk KOÇ / Duhuliye