Turgay Demir'in açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ'IN ALDIĞI 1 PUANI KAYIP OLARAK GÖRMEK LAZIM"

"Öncelikle şunun altını çizelim, iki takımın da bir iddiası yoktu. Diyecekler ki işte biri 5.'liğe oynuyor, diğerinin ikincilik iddiası var. Yüz yıllık Beşiktaş ve Fenerbahçe için iddia sayılmaz. Dolayısıyla bu şartlarda iki takım da savunmasında 3-4'er eksik varken ortaya çıkan mücadele bana göre özellikle 60 dakikalık bölüm muhteşem. Mücadele, futbol değil. Beşiktaş oyunun büyük bölümünde daha etkili olan takımdı. Zaten bir penaltı kaçırdı. Larin bir tane karşı karşıya kaçırdı. Bir tane de direkten döndü. Yani kazanabileceği bir maçtı. Bu şartlarda bence Beşiktaş'ın aldığı bir puanı kayıp olarak görmek lazım. Fenerbahçe'ninkini de kazanç olarak görmek lazım. Zaten maçtan sonra Novak da benzer şeyler söyledi. Yani derbide Beşiktaş beklentilerinin üzerine çıktı bence."

"İRFAN CAN VE MERT HAKAN TRİBÜNLERİ ÇEKMEMELİ" 

"Fenerbahçe ise beklentilerin altında kaldı. Bunun sebebi İrfan Can'la Mert Hakan'ın, ki bunu her maçta yapıyorlar, maçı bırakıp tribünü oyuna çekmeye çalışmalarıydı. Ki hem tehlikeli hem yanlış bir hareket. Elbette tribündekiler de onlarla uğraşmasın ama tribündeki adam seninle uğraşsa da sen karşılık vermeyeceksin. Çünkü sen profesyonel futbolcusun, tribündeki seyirci profesyonel değil. Umursamayacaksın. Profesyonel futbolcunun tribünleri oyunun içine davet etmemesi gerekir. Biraz bu konuda dikkatli olsunlar."

"ÇEBİ'YE O KONUŞMALAR YAKIŞMADI"

"Ahmet Nur Çebi kibar bir insan. Dolayısıyla iki videodaki konuşmaları da ona yakışmadı. Ali Koç'un açıklamalarından rahatsız olmuş belli ki. Ve doğru şekilde rahatsız olmuş. Ali Koç'un Beşiktaş'ı savunuyor duruma gelmesinin bir şekilde kendisine fatura edileceğini fark etmiş. O gerginlikle gelmiş maça. O sırada taraftar o cümleyi kurmayıp 'Başkanım saat kaç' dese muhtemelen aynı cevabı verirdi başkan. Bunlar yanlış şeyler. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Başkanları, bazen Türk futbolunda yaşanan sıkıntıları anlatırken rakip takımlardan da örnekler verebilirler. Bunun cevabı da bellidir. Mesela ben olsam Ahmet başkanın yerinde,  taraftarlar bana 'Başkanım Ali Koç bizi savunmasın' dediğinde, 'Kardeşim, Ali Koç bizi nerede savundu? Bunları ne zaman söyledi? Ligin 34. haftası... Teşekkür ederim. Başka bir şeye gerek yok' diyeceksin. 4. haftada bunu söylese Ali Koç bir anlamı var. Sen '4. haftada Beşiktaş'a aleyhine verilen kararlar işime yarar' diye susmuşsun. 30 hafta sonra Trabzon'a vurmak için Beşiktaş üzerinden gidiyorsun.. Bunun cevabı çok bellidir. 4. haftada niye konuşmadın Sayın Ali Koç? 'Burada rakibimizin hakkı yenmiş' desen belki daha etkili olacaksın."

"DURDUK YERE GERİLMİŞ"

"Yani dolayısıyla onun cevabı çok basitti. Başka Ahmet Nur Çebi, durduk yere gerilmiş. Cevap çok basit bir şeyi, haklıyken haksız duruma şöyle söyleyeyim. Şunu da diyebilirdi. 'Ali Koç'a bir borçlandık. Teşekkür ediyorum kendisine. Ben de Fenerbahçe'nin 1.-2. haftalarda böyle bir hakem hatasına uğramış mı bakacağım' dersin, gidersin. birinci ikinci haftalarda böyle bir hakem hatası var. Kapatacağım. Bunu. Geçen geçersin. 'Ama bu hafta olanı söylemem, işine geliyor çünkü' dersin. Yani karşı tarafın ne yaptığını çok net ortaya koyarsın. 

"TEPKİLER HAKLI, BAŞKAN HAKSIZ"

"Burada Ahmet Nur Çebi ya da bir başka isim üzerinden gitmek istemiyorum. Çok net bir şey söyleyeyim. Milyonlarca insan dört kulüp başkanının özellikle ağızlarına bakıyor. O nedenle başkanların maça giderken de kafalarında kurguların olması lazım. O soruları gazeteci de sormuş olabilirdi. Ona da mı böyle cevap verecekti? Taraftarın sorması bence gazeteciden de daha değerli. Gazeteci, taraftarın vekilidir aslında. Durduk yere gerildi başkan. Şu anda Fenerbahçelilerin de Beşiktaşlıların da gösterdiği tepkiler haklıdır. Haksız olan da başkandır. Kusura bakmasın, biz dostsak doğruyu söyleyeceğiz."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ