A Milli Takım'ın Dünya Kupası'na erken veda etmesinin ardından Fatih Terim ile TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki gerilim yeniden gündeme geldi.
A Milli Futbol Takımımızın 2026 FIFA Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etmesinin ardından futbol gündeminin en çok konuşulan konularından biri Fatih Terim ile TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki söz düellosu oldu. Fatih Terim'in yaptığı açıklamalara daha önce tepki gösteren Hacıosmanoğlu, bu kez çok daha sert ifadeler kullandı.
TERİM: BURALARDA KALMAYALIM
Fatih Terim, Paraguay yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, Türk futbolunun sorunlarına odaklanılması gerektiğini söylemişti. Tecrübeli teknik adam, "Biz Türk futbolunun sorunlarına kafa yoralım, buralarda zaman kaybetmeyelim. Ne oldu, ne olmalı, ne olacak? Biz bu sorulara bakalım. Buralarda kalmayalım, geçelim buraları" ifadelerini kullanmıştı.
HACIOSMANOĞLU'NDAN SERT YANIT
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise Terim'in bu sözlerine dikkat çeken bir cevap verdi. Hacıosmanoğlu, "Kalbinden söylemesi gerekeni cesaret edip dilinden söyleyemeyenler ancak eliyle cevap verirler" ifadelerini kullandı. Bu sözler kısa sürede futbol gündemine oturdu.
Kavga büyüyor! Hacıosmanoğlu'ndan Fatih Terim'e şok sözler
TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?
Gerilim, Fatih Terim'in Avustralya yenilgisinin ardından yaptığı "Hesap her zaman sorulur ama turnuva boyunca biraz daha toleranslı olalım" açıklamasıyla başlamıştı. Bu sözlere yanıt veren Hacıosmanoğlu ise "Kimden hesap soracaksın? Fatih Terim duruşuna ve bilgeliğine yakışmadı" diyerek tecrübeli teknik adamı eleştirmişti.
Kavga büyüyor! Hacıosmanoğlu'ndan Fatih Terim'e şok sözler
SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Karşılıklı açıklamaların ardından sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı. Futbolseverlerin bir bölümü Fatih Terim'e destek verirken, bir kısmı da Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarını savundu. Taraflar arasındaki söz düellosunun önümüzdeki günlerde nasıl devam edeceği merak konusu oldu.GÖZLER YENİ AÇIKLAMALARDADünya Kupası hayal kırıklığının ardından Türk futbolunda tansiyon yükselirken, iki önemli ismin açıklamaları gündemi meşgul etmeyi sürdürüyor. Özellikle Hacıosmanoğlu'nun son çıkışı, Terim cephesinden yeni bir yanıt gelip gelmeyeceği sorusunu da beraberinde getirdi.
Kaynak Son Dakika
YORUMLAR (42)
Fatih Terim, o dönemki siyasi yapının desteklediği bir futbol antrenörüydü. Öyle UEFA kupasını alacak kadar , Milan'a teknik direktör olacak kadar başarılı bir teknik adam değildi. Hatta ilk sezonunda şampiyonluk Rasim Kara'nın yönettiği Beşiktaş'ı hakkıydı. Ama bazı kirli oluşumlar ve tetikçi hakemler araya girdi, Rasim Kara ve Beşiktaş'ın göz göre göre hakkı yendi. O yüzden Beşiktaş parası yetenlerin değil, HAKKI YETEN'lerin takımıdır. Fatih Terim üst üste 4 kez lig şampiyonu sonunda da UEFA Kupası şampiyonu oldu.
dantellilere sahip çıkacakmış basariliymislar dantelli osman
Güzel memleketimizde liyakatsizlik, hırs ve çürüme her alanda öyle boyutlardaki futbol tarihimizin en tartışmalı ve kirli simalarından biri, ismine fon açılmış, akçeli işlere girdiği bankacı hapse girerken kendisi soruşturmadan bir şekilde derinlerdeki dostları vasıtasıyla daha yeni yırtmışken, bir süre yurt dışında takılıp tekrar ortamlara geri döndü. Toplumsal hafızamız zaten kıt. Hakemleri odaya kilitleyip hürriyetlerini gasp eden İlkokulu mezunu junior mafyacık liyakatsiz cahil müteahhit lazı federasyon başkanı seçerseniz böyle olur. Oy verenler, bu başarısızlıkta sizin de payınız var! Bu ülkede düzgün, likayat sahibi, namuslu, vatansever insanlar elbette var, ama sistem onların başkan olmasına asla müsaade etmiyor.
kahve ağzı muhabbete döndü altyapısı bile yok yanlış anlatmışlar hala yanlışın üstünden boşa sallama yapıyorlar yazık hala ilgi çekiyor mu bunlar?
Sporu sporun içinden gelen birileri yönetmeli hacıosmanınoğlu gitsin inşaatını yapsın
Yapacan Ahmet Nur Çebi’yi TFF başgani ha görecenuz, 3 sene içinde Türk Futbolu diye bişey kalmuyacak, Hentbolu sevdirecek hepumuza.
İkisi de yapının adamı bilerek kapışıyorlar ayık olun biraz.
memleket silme mal dolu ve sadece onların sesi çıkıyor
Fatih Terimin tırnağı olamaz mafya bozuntusu Hacıosman
Sevmediğim adamı bana savundurdun ya .. ..... Lazuğu
Hacıosmanoğlu Türkçe konuşamadığı halde TFF Genel Kurulunda nasıl kendini ifade edip, delegeleri etkileyip seçimi kazandı oturup kara kara düşünmek lazım. Sırf birinden kurtulmak için ondan zerre farkı olmayan birine oyu basarsanız olacağı budur. İktidarın birinci adayı Mehmet Büyükekşi'ydi, ikinci adayı da bu çakma mahalle kabadayısı. Sırf ortam demokratik gözüksün diye Büyükekşi'nin yanına bunu da koli bandıyla promosyonlayıp sahaya sürdüler. Kulüpler ikinciyi seçince akıllarınca iktidarın adamını seçmediklerini zannettiler. Onlarca kulüp bir tane adam gibi aday çıkartıp etrafında birleşmezse, birilerinin önünüze sunduğuyla yetinirsiniz. Bu adam geldiğinde hakemi odaya kitlettiği için alkış tutan salaklar vardı. Bir kişi de sen kimsin demedi. Yetmedi iyi yaptı diyenlerin sayısı, yerenlerden kat kat fazlaydı (bunların içinde hakem fosilleri bile vardı). O zihniyettekilerle bu adamın kafa aynı olduğu sürece Türkiye'de hiçbir şey düzelmez. Hukuk dışılık köydeki Mehmet emmiden en tepedeki yöneticilere kadar sirayet etmiş neyin düzelmesini bekliyorsunuz ki? Her şey domino taşı etkisi gibi, biri devrildi mi hepsi beraberinde gidiyor işte. Liyakatsizlikler, adam kayırmalar, menfaat, adaletsizlikler... Sonuç: Milli Takımın hali ortada. Antrenman sahasının içine bakın, bir ben yokum orada. Herkes kendi adamını vitrine çıkarma gayreti içinde. Ben size daha net bir şey söyleyeyim, hepimiz Montella'ya giydiriyoruz da acaba kadronun yüzde kaçını Montella kuruyor? Olası bir başarıda pastadan pay kapmak için antrenman sahasının içinde 45 derece sıcakta eşofmanları gırtlaklarına kadar çekip boş boş dolaşanlar, milli takım kurma lüksünü Montella'ya bırakırlar mı? Ya da o başarının olduğu gibi ona ve futbolculara atfedilmesini isterler mi? Bunun için kukla bir teknik direktöre ihtiyaç vardır ve Montella da bunun için biçilmiş yakutlu, zümrütlü, altın sırma işlemeli kaftandır! Yoksa bomboş bir figür olduğunu TFF'dekiler de biliyor emin olun.
@Lonelyman Servet Yardımcı adaylığını açıklamıştı sonra tehdit mi edildi ne oldu bir anda aday olmaktan vaz geçti.
İkisi de adam değil. İkisi de saray töpeğgi.
Hacı klasik bir laz! Yani diliyle beyni arasındaki bağlantı sıfır. Ha kibriya abidesi Terim soytarısını da sevmem ama Hacı manyağı apayrı bir seviye!
Al birini vur ötekine ikisi de Türk futbolunun kanseri ve de kangreni
Lekeli kirli Terim, yalaka adamıyla harekete geçmiş, bu adam kanser hücresi Beşiktaş ın şampiyonluklarını çalmış adam, uzak dursun futboldan.
Bize ne, ikisi de Beşiktaşı sevmez, yesinler birbirini
Kendisinden hesap sorulmasından korkan çekinen buna hemen çemkiren insanlarla iş yapılmaz.
şöyle magazin haberi koyun bari nasıl olsa transfer yok, bunlarla oyalanırız.
İki saray yaşakası birbirşne düşmüş aynı Kılıçdaroğlu Bahçeli'nin göstermelik sürtüşmesi gibi Montella, Terim, Hacıosmanoğlu üçünüzde defolun gidin, Hoca olarak Arda Turan,, Federasyon Başkanı olarakta Fikret Orman yakışır.
Hacı türkçe bilmiyor ne kendisini ifade edebiliyor ne duyduğunu anlıyor
öndeden planlanmış bir atışma. milleti ayakta uyutuyorlar. biri gelir biri gider, aynı cincon düzeni devam eder. aldanmayın bu atışmalara hepsi tiyatro.
Hacifisfisoglu herkese saldiriyor, kuduz kopek gibi. Boyle sokakmafyasi kilikli adamlar nasil tff baskani olabiliyor ya. Turkiye harici baska ulkede imkansiz
Fatih Terim olsun federosyana başkan. Emin olun hacıosmandan daha fazla torpil yapmaz geyselilere
@Sino44 haklısın ama fenerin daha fazla oyuncusu var kadroda
Hacı bahane aramış, saçmalamış. Terim'in sözlerinde hiçbir problem yok. Demek ki Hacı'nın geçmişten gelen bir hıncı vardı kendisine. Sağlam bahane bulamadan çıkarmak istemiş.
hajiii cok kurtlar vadisi izliyon bilader birak bedava isleri. Istifani et git bi yerde jon ol. Kabadayi degil spor adami ariyoruz mk
Büyüsün bir mahzuratı yok, ne birinden tff başkanı olur ne de fatih terimden milli takıma teknk drektör olur, ikiside yaramaz mafya adamı, bu fatih denen adam, zaten doyumsuz kan emici, para için her ne karaktersizlik vara yapar, azmı tazminat aldı,
Türkiye’de lobicilik faaliyetleri Derwall ile başlar Fatih Terim ile zirve yapar,Fatih Terim fon’u davası devam ederken birden Yunan takımı ile anlaşıp oradan kovulunca Araplara kapak atan hoca dava bitip bitip suç bankacıya yıkılınca yurduna döndü ve kaldığı yerden devam ediyor,Abi köşe başlarını tutmuş ne kadar eski yeni Gs’li ve bunların oyuncağı Fedarasyon başkanları buralardan temizlenmezse bu ülke futbolunda 1 adım ileri atmak mümkün olmaz,Yerden kalkmayan renklilerin oluşturduğu milli takımlada böyle bavulları elimize verip gönderirler
Çekirdek çitleyip izliyoruz. Hacıosmanoğlu en son Terim'e, bagajı dolu dedi. Geçmişi kirli dedi yani. Terim 50 yıldır futbolun merkezindeyim demişti. Hacı da "O 50 yıl kirli" dedi. İkisi de birbiri için söylediklerinde haklı. Keşke ringe çıkıp hesaplaşsalar.
Terimi nekadar sevmesemde avrupa kupasinda yari finale tasimistir bizi. Peki Haciosmanoglu rezil etmekten bizi tüm dünyaya Baska birsey yaptimi? Ligdeki bahis skandali dahil, yeterli olmayan sorusturmalari dahil bizi rezil etti. Tek bir hakem gidemedi ülkemizden.
Terim e yer yapiliyor. Sezon boyunca da Gs haci kavgasi gibi glsterdiler. Tüm kaymagi tarikat takimina yedirdiler kac sezondur. Yine kavga varmis gibi yapiyorlar. Elazigli mafya nin kanatlari altindaki, Adanali mafya yi tff ye oturtacaklar. Yilmaz vural, Rüstü veya ilhan olsun....
Futbolu spor eğitimi almış camiadqn insanları yönetsin Mütahitler, iş insanları vs değil. TFF Başkanının acilen istifa etmesi gerekir saniye kaybetmeden.
İkisini de günahım kadar sevmem ama Hacıosmanoğlu denilen tip direkt yok edilmeli !!!! Fatih terim in en azından futbola ve ülkeye az çok faydası dokunmuştur da ; bu tasmalı hacıosmanoğluna ne oluyor !! Tasmasını tutanı da bu tasmalıyı da bir şekilde yok etmek gerekiyor yoksa ne ülkenin burnu ne futbolun burnu bktan çıkmayacak !!!! fatih terim i bu hacıosmanoğluna 50 defa değişirim ki fatih terim i hiç ama hiç sevmem !!!
İyi polis kötü polis ikisi de aynı yerden hem gsli hem yandaş rol kesiyorlar bu gider başka yandaş başka gsli gelir sistem değişmez
Bir kaç sözde TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na, bir kere sizin adalet ve dürüstlük anlayışınızı 2015 yılında Trabzonspor Başkanı olarak Trabzon - G. Antep maçını yöneten orta hakem Çağatay Şahan ve ekibini 4,5 saat hakem odasına kilitleyerek belli etmiş bir insansınız. Hakem hatalarına oda kilitleme cezası verilseydi, Arda Kardeşler, Yasin Kol, Oğuzhan Çakır'ın, GS maçını yöneten Ozan Ergün'ün odadan hiç çıkarılmaması lazım. Şimdi gelmiş 80 milyonun temsilcisi Milli Takım'ı hiçbir başarısı olmayan bir İtalyan teknik direktöre teslim ederek, hayallerimizi yıktınız. Bir Yeşilburun Adaları kadar olamadık. Son maçta Suudi Arabistan'ı yenerlerse, topladıkları 5 puanla gruptan çıkma şansları var.