Beşiktaş, yoğun maç trafiğinden şikâyet ederken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), adeta duymazdan geliyor. TFF, Süper Kupa finalini düşünerek, Beşiktaş'ın fikstürünü Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile oynanan maçtan sonra ayarlayabilirdi. Ama bu yapılmadı.

TFF, Beşiktaş'a 2 gün kazandırabilirdi

TFF, Fraport TAV Antalyaspor ile 5 Ocak'ta Katar'ın başkenti Doha'da Süper Kupa finali oynayacak olmasına karşın, fikstürde Beşiktaş'ı baz almadı. Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe, devre arasında siyah beyazlılardan daha çok dinlenme şansı bulacak. TFF, Süper Kupa finali olan Beşiktaş'ın lig ve kupa fikstürünü Süper Kupa finali gözeterek ayarlamadı. Bunu yapsa Beşiktaş, ligin ikinci devresine en azından 2 gün daha fazla dinlenerek başlama olanağı bulacak.

Kupa maçı neden Perşembe oynatılıyor

TFF, Süper Kupa finalini göz ardı ettiği için, Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nı oynadıktan 5 gün sonra Katar'da kupa finaline çıkacak. Ve Beşiktaş, kupa finalinden 3 gün ara verdikten sonra da Süper Lig'de ikinci devresine çıkacak. TFF'nin neden Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası maçını 30 Aralık yerine 28 Aralık'ta oynayacak şekilde ayarlamadığı anlaşılamadı. Aynı TFF, Süper Kupa finalinden sonra Beşiktaş'ı neden Pazartesi oynatmak yerine Pazar oynattığı da ayrı bir muamma. TFF, Süper Kupa'yı düşünerek fikstürde ayarlama yapsa, Beşiktaş'a toplamda 3 günlük bir dinlenme olanağı yaratabilirdi.

Doha'dan gelip Rize'ye gidecek

Ziraat Türkiye Kupası maçlarıyla Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçları arasındaki boşluklar hesaplandığında Trabzonspor 9, Galatasaray 10 ve Fenerbahçe ise 11 gün dinlenme şansı bulacak. Beşiktaş'ın ise boşluğu 8 gün. Bu haliyle bile diğer üç büyükten daha az dinlenen Beşiktaş'ın tatili bir de Süper Kupa finaliyle bölünecek. Bu yüzden de Katar'dan geldikten 3 gün sonra Çaykur Rizespor deplasmanına gidecek.

Antalyaspor da fikstür kurbanı

Beşiktaş'ın Süper Kupa maçındaki rakibi Fraport TAV Antalyaspor da, TFF'nin bu fisktür ayarlamasının kurbanı oluyor. Kırmızı beyazlılar 5 Ocak'ta Beşiktaş ile Süper Kupa finalinde karşılaştıktan 3 gün sonra İzmir deplasmanında Göztepe'ye konuk olacak.

Beşiktaş, maçtan gözünü açamıyor!

Beşiktaş'ın Aralık ayından bu yana yoğun maç trafiği nedeniyle gözünü açamıyor. İşte o maçlar...

7 Aralık Salı
Borussia Dortmund-Beşiktaş

12 Aralık Pazar
Beşiktaş-Yukatel Kayserispor

19 Aralık Pazar
Fenerbahçe-Beşiktaş

23 Aralık Perşembe
Beşiktaş-Göztepe

27 Aralık Pazartesi
İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş

30 Aralık Perşembe
Beşiktaş-Altay

5 Ocak Çarşamba
Beşiktaş-Fraport TAV Antalyaspor

9 Ocak Pazar
Çaykur Rizespor-Beşiktaş

14 Ocak Pazar
Beşiktaş-Gaziantep FK

Kaynak: Ajansspor