Gürses yaptığı açıklamada;

- BEŞİKTAŞ'A RAKİP OLAMAZ -

Beşiktaş'ın Sarpsborg maçından galibiyet ile döneceğini dile getiren Gürses; " Burada alınan mağlubiyette Beşiktaş'ın görüntüsü çok farklıydı. Şimdi Ankaragücü galibiyeti ile moralli bir şekilde maça çıkalacak. Sarpsborg takımı normal şartlarda Beşiktaş'a rakip olamayacak bir takım. Bunun için Beşiktaş'ın bu karşılaşmada favori olduğunu düşünüyorum. " dedi.

- YORGUNLUK ALAMETİ OLABİLİR -

Beşiktaş'ın Galatasaray deribisi ile ilgili de yorum yapan Gürses; " Sarpsborg maçında alınacak galibiyet Galatasaray maçı öncesi takıma moral olacak. Karşılaşma Perşembe akşamı 23:00 da başlayacak ve 01:00 da bitecek. Beşiktaş'ın buraya gelmesi Cuma sabahı olacak. O gün belki yenileme çalışması yapılır. Beşiktaş, Cumartesi günü yapacağı idman ile derbi maçına çıkacak. Bu yaşanacak süreç yorgunluk alameti olarak maça yansıyabilir ama mazaret değildir" dedi.

- HAKSIZ KARARLAR KONUSUNDA BEŞİKTAŞ İLE KİMSE YARIŞAMAZ -

Beşiktaş'ın yıllarca hakkının yendiğini savunan Gürses; " Beşiktaş'ın 1959-60 yıllarından bu yana oynadığı lig maçlarında yaşadığı haksız kararlar konusunda bayrağı kimseye kaptırmaz. Beşiktaş'ın verilmeyen golleri, ofsayt pozisyonları şuanda birinci sıradadır. Galatasaray-Schalke maçında Schalke'nin kazanacağı yüzde yüz bir penaltıyı yabancı hakem vermedi. Schalke, Almanya'ya dönüşte UEFA'ya mı müracaat etti? Samet Aybaba zamanında Burak Yılmaz'ın ceza sahasının dışında düşüşünü Bülent Yıldırım ceza sahası içi olarak yorumladı ve karşılaşma 3-3 bitti. Beşiktaş bugüne kadar yaşadığı haksız kararların ardından hakem bıraktırma olayına giriş yapsa o konuda da liderliği kimseye vermez. TFF, böyle bir karar alarak işin önünü açtı. Affedilecek bir durum değil. Hakemler için verilen kararı manasız buluyorum. Sivasspor-Galatasaray maçında Mecnun Otyakmaz karşılaşmada penaltılarının verilmediğini söyledi. Görüntülerde mevcut. TFF'den kimse istifa etmedi. Penaltı bu verilecek, VAR olacak olmayacak. Her konuda hakemleri kenara çektirmek manasız geliyor. İnşallah herhangi bir uzaklaşma değil de 4-5 hafta dinlenme olur." dedi.

- ÇAKIR YÖNETİR -

Galatasaray derbisinin hakemi hakkında da yorum yapan Gürses; " Büyük ihtimal derbiyi Cüneyt Çakır yönetecektir. Halil Umut Meral de Trabzonspor-Fenerbahçe maçını güzel yönetti. Çakır olmazsa eğer Meral olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER