Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kural hatası nedeniyle tekrarı istenen ve 1-1 berabere biten Trabzonspor-Beşiktaş için kararını verdi. Maçın tekrar edilmesine gerek olmadığı kulüplere bildirilirken Beşiktaş konuyu Tahkim Kurulu'na götürdü. Federasyon ise Tahkim Kurulu kararını beklemeden resmi sosyal medya hesabından Trabzonspor'un şampiyonluğunu kutlayarak bir skandala imza attı.

Trabzonspor- Beşiktaş maçında ne oldu?
Trabzonspor-Beşiktaş maçının 47. dakikasında siyah beyazlılar, kaleciye yapılan geri pasla kazandığı endirekt vuruşu kural gereği kaleyi cepheden gören bölgeden kullanması gerekirken, hakem Zorbay Küçük'ün kararıyla kenardan kullandı. Beşiktaş, hakemin kural hatası yaptığı gerekçesiyle karşılaşmanın 47. dakikadan yeniden oynanması için TFF'ye başvuruda bulundu.

TFF kararını verdi ama duyurmadı
TFF, konu hakkında MHK'den görüş talep etti. Hakemlerin savunmalarını alan MHK, karşılaşmanın sonucuna etkisi olmayan bir hata yapıldığı raporunu verdi. Perşembe günü toplanan TFF Yönetim Kurulu, Beşiktaş'ın talebini geri çevirdi ve kararı kulüplere bildirdi. TFF'nin kararını resmi siteden duyurmaması dikkat çekti. 2020-21 sezonunda Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçı için yaptığı maç tekrarı başvurunun reddedildiği  TFF resmi internet sitesinden duyurulmuştu.

Tahkim kararı çıkmadan şampiyonluk kutlaması
Tahkim Kurulu'nun kararını beklemeden TFF, Trabzonspor ile Antalyaspor'un 2-2 berabere kaldığı maçın ardından bordo mavililerin şampiyonluğunu resmi olarak kutladı. TFF, sosyal medyasından "Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu'nu şampiyon olarak bitiren Trabzonspor'u tebrik ederiz" paylaşımı yaptı.

Tahkim Kurulu Beşiktaş lehine karar verirse ne olacak?
Beşiktaş'ın başvurusunun Tahkim Kurulu tarafından haklı bulunursa TFF'nin nasıl bir aksiyon alacağı bilinmiyor. Böyle bir durumda Trabzonspor matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edememiş olacak. Hukuksal olarak başvurunun sonucu kesinleşmeden federasyonun kutlama mesajı yayınlaması skandal olarak niteleniyor. Tahkim Kurulu kararı nihai nitelik taşıyor.

TFF'nin 8 Mart kararı Tahkim'den dönmüştü
TFF'nin 8 Mart'ta aralarından Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus gibi isimlerin de bulunduğu hakemlere düdük astırma kararı Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmişti. Dönemin TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Hakemlerle ilgili bir karar aldık. Arkadaşlarımız Tahkim Kurulu'na müracaat etti. Dosya orada inceleniyor. Tahkim Kurulumuz bizim Yargıtay'ımızdır. Herkesin Tahkim'in vereceği karara saygı duyması gerekir" demişti.

Kaynak: Ajansspor