Dini inançları olan doğru insanlar yaptıkları işlerden sonra özellikle Kadir Gecesi vicdan muhasebesi yaparlar: Kul hakkı yedik mi?  Evet, yaptık vicdanımız rahat diyebiliyor musunuz?

MHK Halil Umut Meler, Halis Özkahya dahil en çok puan kaybettiren hakemleri seçip tayin ettikten sonra son GS-BJK maçında yapılanlara bakalım: GS - BJK maçına tayin edilen Cüneyt Çakır eyyamcılığı ile tanınmış. BJK maçlarında hatalarıyla tarihe geçmiş bir hakem. Yönetici olduğum sırada (1) 21.12.2008 GS-BJK maçında Delgado’yu atmış, Rüştü’nün elindeki topa yaptığı faulle gol vermiş ve GS lehine olmayan penaltı vermiş ve BJK’nin 4-2 yenilmesini sağlamıştı. (2 ve 3) 2016 ve 2017’ şampiyonluklarında takıma en çok puan kaybettiren hakem olmuştu, (3 ve4) 2015-6 ve 2016-7 sezonlarında Başakşehir maçlarında çok puan kaybettirmişti: 30.4.2017 Başakşehir-BJK 2. gol ofsayt, Atiba’nın kasten sakatlanmasına seyirci, 3 rakibi atması gerekiyordu. (5) 20.02.2011 BJK 2 FB  4 Lugana’nın faulü yerine Ferrari’ye kırmızı kart vermişti. (6) 20.11.2011  BJK’nin Necip ve Ernst’e 2 penaltıyı vermemiş ve Almeida’nın golünü saymamıştı. (7) 1.12.2013 FB 3- BJK 3 Meirles’i atma zorunda kalınca Caner’in Necip’i çekmesinde Necip’e kırmızı verirken Emenike’nin Sivok’a attığı kafa ve Alves’in en az 3 sarı kartlık hareketlerini kırmızıya çevirmemişti.
 GS – BJK maçına VAR olarak BJK’ye karşı çok hatası olan Mete Kalkavan’ı veriyorlar.  Daha yeni FB-Erzurum maçında vücuttan seken topa penaltı verir, Erzurum’u oyundan düşürmüş. Kasımpaşa-BJK 1-0 maçına Halil Umut Meler’e VAR’dan hiçbir müdahale etmeden yardımcı olmuştu. BJK- Gençlerbirliği 0-1 maçında 3 puan kaybettirmişti. GS’ın attığı golde, BJK’nin sayılmayan golünde ofsayt çizgileri ofsayt çizgileri hatalı çizerek maçın kaderini Cüneyt Çakır’la beraber çizmiştir.
Sonuç:
BJK her şeye rağmen bileğin hakkı ile şampiyon olacaktır. Son iki maçta neler olacağını hep beraber göreceğiz. Kul hakkı yiyenleri ALLAH’ın sonunda cezalandıracağına inancımız tam.