Zengin, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve 3-1 siyah-beyazlıların üstünlüğüyle sona eren maçı değerlendirdi. İşte Tolga Zengin'in 3-1'lik maçla ilgili değerlendirmeleri...

Trabzonspor'un eksiklerine dikkati çekti

Tolga Zengin, "Trabzonspor'da Sosa, Novak, Pereira gibi isimlerin olması çok farklı bir görüntü oluşturuyor. Gole kadar farklı bir Trabzonspor var. Golden sonra ise başka. Geçen seneki pas oyununu oynamaya çalıştı Trabzonspor. Sörloth yoktu ve pozisyonlara giremedi. Ama golden sonra yüksek top atmaya başladılar. Sörloth elinde yok. Ekuban'ı arkaya top attığında kullanabilirsin" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş'ta sonradan giren oyuncular etkiliydi"

İki takımda da kaptanlık yapan Tolga Zengin, "Trabzonspor'da orta saha geride kaldı. Boş topları alan takım oyunu kontrolü altına alır. Bunu Beşiktaş daha iyi yaptı. Beşiktaş'ta oyuna sonradan giren oyuncular da etkiliydi. Lens'in durumu belirsizdi ama skoru çevirebilecek oyunculardan biriydi. Bu galibiyet belki de onun adına da iyi olabilir" dedi. 

Ersin ve Uğurcan yorumu

Tolga Zengin, iki takımın kalecilerini de değerlendirdi. Eski milli kaleci, "Ersin yan toplarda iyiydi. Atılan şutlarda da iyiydi. Kötü bir zeminde iyi hamleler yaptı. Islatsan çamur olacak bir zemin. Hepimiz hata yapıyoruz. Hata olacaksa kazanılan maçlarda olacak ki fazla pahalıya mal olmasın. Ceza sahası dışında kaleci sana bırak dese bile stoperin de vurması lazım. Kaleci dese bile sondan bir önceki adam vurmalı. Kalecinin doğasında olan bir şey. Hatalar olabilir. Uğurcan da kötü maçlar oynayabilir. Uğurcan için de şanssız bir maçtı. Uğurcan'ın 3 golde de yapabileceği çok bir şey yoktu" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş baskıyı kırınca güvenli oynadı"

Beşiktaş'ın golden sonra daha rahat oynadığını ifade eden Tolga Zengin, "Beşiktaş'ın defansı iyi bir görüntü çizdi. Trabzonspor'un oyun başında baskısı vardı. Baskı kırılınca ve gol gelince Beşiktaş daha güvenli oynamaya başladı. Oyuncular ne kadar kaliteli olursa olsun, galibiyet oyuncuları çok daha iyi noktaya getiriyor. Ortam da daha keyifli oluyor" diye konuştu.

Tolga Zengin'den transfer yorumu

Ayrıca Tolga Zengin, iki takımın transfer durumu hakkında da yorum yaptı. Zengin, "Daha sezonun başı. Trabzonspor'da Sörloth gidecekse ki öyle görünüyor... Takıma çok çabuk adapte olabilecek bir forvete ihtiyaç var. Stoper mevkisinde bir ihtiyaçları var. Bir de bir 10 numara ihtiyaç var. Önde iyi oyuncular var ama yaratıcılık çok farklı bir nokta. Oyuncular çok birbirine benzeyen oyuncular. İçlerinde en yaratıcı olanı Guilherme. Ama ondan da memnun değiller" fikrini paylaştı. 

"Yıllardır Necip sağ bek oynuyor"

Beşiktaş ile ilgili olarak ise Tolga Zengin, "Beşiktaş'ın da forvete ihtiyacı var. Beşiktaş'ta mutlaka çalışmalar yapılmıştır. Alternatifleri vardır. 1-2 hafta içinde açıklanabilir. Transfer de kolay iş değil. Beşiktaş sağ beke oyuncu alabilir. Yıllardır Necip oynuyor sağ bek. Ljajic'i kazanabilirlerse o da bir transferdir. Bir kanat oyuncusu alınabilir alternatif olarak. Ljajic de sağ açıkta oynayabiliyor. Beşiktaş için işler biraz daha planlı. Bence daha rahat geçireceklerdir bu süreci" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Ajansspor