Bu 4 isim ayrılmadığı için yabancı kontenjanı da limit de açılmadığı için Beşiktaş, Gedson Fernandes'i gelecek sezon oynatmak üzere transfer etti. Ljajic, Lens ve Douglas Fikret Orman yönetimi döneminde transfer edilmişti.

Ahmet Nur Çebi şaşkın!

Beşiktaş Başkanı Çebi, bu dört oyuncu için "Bu arkadaşlar da maalesef gitmiyor. Nasıl bir futbolculuk, nasıl bir anlayış, nasıl bir profesyonellik ve mesleğe nasıl saygıları var anlayamıyorum! Yan tarafta koşarak; 1, 2 senedir para almayı içlerine sindirebilen arkadaşlarla yollarımızı ayırarak, aslında doğru yapmışız. Onların bu kafa yapılarıyla sahada Beşiktaş formasına hizmet etmeyecekleri aşikârmış" dedi.

Douglas 3 yılda 8 maça çıktı

Demir Grup Sivasspor'dan bedelsiz alınan Douglas, sakatlığından ötürü ilk sezon sadece 8 maça çıktı. Douglas, geçen sezonun başındaysa bir maçta sakatlığını bahane edip oynamak istemeyince, dönemin teknik direktörü Sergen Yalçın'ın da talebiyle kadro dışı bırakıldı. Brezilyalı sağ bek 2 sezondur Ümraniye'de kadro dışı olarak bulunuyor.

Lens: Flaş transferden fiyasko transfere

Jeremain Lens, kiralık oynadığı Fenerbahçe'de çok iyi bir sezon geçirince ertesi sezonun flaş transferi olarak Beşiktaş'a geldi. Oldukça ses getiren bu transfer de yıllar geçtikçe Beşiktaş için bir kangrene dönüştü. 13 milyon Euro'yu aşan bir maliyet yaratan Lens, geçen sezonun ilk devresi gözden düştü ve Vavacars Fatih Karagümrük'e kiralandı. Oyuncu bu sezon da kadro dışı bırakıldı.

Adem Ljajic'i özel hayatı bitirdi

Ve Adem Ljajic... Beşiktaş'ın Fiorentina'dan 8 milyon Euro'yu aşan bir bedelle transfer ettiği Boşnak asıllı Sırp orta saha, ilk sezonunda gönülleri fethetti. Ancak sonrasında özel hayatında yaşadığı sorunları aşamayınca performansı sürekli geri gitti. Geçen sezon Sergen Yalçın çok emek vermesine rağmen Ljajic istenilen dönüşü bir türlü yapamadı. Ve bu sezon başında o da Lens ile birlikte kadro dışı bırakıldı. Yüksek kazancı nedeniyle gelen hiçbir teklife olumlu yanıt vermedi.

Formayı kaybedince kendini de kaybetti

Fabrico N'Sakala, kadro dışı olan 4 oyuncu içinde Ahmet Nur Çebi yönetiminin transfer ettiği tek oyuncu. 2+1 yıllık birliktelik iyi başladı. Geçen sezon takımın bankolarından olan N'Sakala, Rıdvan Yılmaz ve Umut Meraş'ın da rekabete girmesiyle yavaş yavaş gözden düştü. İlk 11'de 3 yerli mecburiyeti de N'Sakala'nın gözden düşmesinde etkili oldu. Ancak oyuncunun kadro dışı kalmasının nedeni disiplinsiz davranışları ve sosyal medya üzerinden yapan tepki çeken paylaşımları oldu.

En iyi performans Ljajic'in

Kadro dışı bırakılan 4 futbolcu içinde maç ve performans kıyaslaması yapıldığında ofans hattındaki iki isimden olan Adem Ljajic, Jereamin Lens'den daha iyi bir grafik çizdi. Savunma hattında yer alan isimlerdense Fabrico N'Sakala, Douglas ile kıyaslanmayacak kadar daha iyi bir performans tablosu oluşturdu.

Bunlar 37 milyon Euro'luk futbolcu!

Ahmet Nur Çebi'nin "Bunlar nasıl futbolcu" dedi bu 4 oyuncunun Beşiktaş'a faturası çok ağır oldu. 4 oyuncuya harcanan bonservis bedeli ve maaşları hesaplandığında ortaya 37 milyon Euro'luk bir yük çıkıyor. Üstelik bu ücretlere oyuncuların oynadığı dönemlerde kazandıkları maç ve başarı primleri de dahil değil.

En yüksek faturayı Ljajic kesti

Kadro dışı bırakılan 4 oyuncu içinde en büyük maliyeti 17 milyon Euro ile Ljajic oluşturdu. Hollandalı Lens'in siyah beyazlılara maliyetiyse 13 milyon 550 bin Euro'yu buluyor. Sadece 8 maç oynayan Douglas'ın 3 yıllık maliyeti 3 milyon 200 bin Euro. 4 oyuncu içinde faturası en hafif olan isimse 1 milyon 500 bin Euro'luk 2 yıllık maaşıyla Demokratik Kongolu N'Sakala oldu.

İŞTE KADRO DIŞI BIRAKILAN 4 BEŞİKTAŞ'LININ MALİYETİ VE PEFORMANS BİLGİLERİ

MALİYET

ADEM LJAJİC

Ödenen Bonservis: 8 milyon Euro
4 yıllık toplam maaşı: 9 milyon Euro
-----------------------------------------------------
Ljajic'in toplam maliyeti: 17 milyon Euro

JEREMAIN LENS

Ödenen Bonservis: 5 milyon 500 bin Euro
4 yıllık toplam maaşı: 8 milyon 50 bin Euro
-----------------------------------------------------
Lens'in toplam maliyeti: 13 milyon 550 bin Euro

DOUGLAS (Sağ bek)

3 yıllık toplam maaşı: 3 milyon 200 bin Euro
İmza parası: 1 milyon 500 bin Euro
------------------------------------------------------------------
Douglas'ın toplam maliyeti: 4 milyon 700 bin Euro

N'SAKALA (Sol bek)

2 yıllık toplam maaşı: 1 milyon 500 bin Euro
-----------------------------------------------------
N'Sakala'nın toplam maliyeti: 1 milyon 500 bin Euro

------------------------------------------------------------------
LJAJIC+LENS+DOUGLAS+N'SAKALA TOPLAM MALİYETİ: 36 Milyon 750 bin Euro

SPORTİF PERFORMANS

ADEM LJAJIC
___________
Maç: 93
Süre: 6153 dakika
Maşı Başı Süre: 66 dakika
Gol:20
Asist: 26

JEREMAIN LENS
______________
Maç: 122
Süre: 7072 dakika
Maşı Başı Süre: 58 dakika
Gol: 14
Asist: 15

DOUGLAS
_________
Maç: 8
Süre: 544 dakika
Maşı Başı Süre: 68 dakika
Gol: 0
Asist: 0

FABRICE N'SAKALA (Sol bek)
__________
Maç: 46
Süre: 3838 dakika
Maşı Başı Süre: 84 dakika
Gol: 1
Asist: 1

Kaynak: Ajansspor