Karakullukçu'nun öne çıkan tespitleri şu şekilde:

ELİNDE UYGUN PERSONEL OLMADAN YAPTI

Bu pazar oynanacak maç, belki de taktiksel anlamda en iştah açıcı maçlardan bir tanesi olacak. İki tane, mümkünse topu önde kazanıp iş yapmayı hedefleyen 3'lü savunma hocası... 

Bunu ilk Ismael'in ilk maçında gördük. Trabzon'da, topu kullanmayı seçen, geriden prese karşı da prensiplerinden vazgeçmeyen ve ne olursa olsun Trabzon'a karşı da giderim presimi yaparım diyen bir teknik adam vardı ki başarılı da oldu. Açık söylemek gerekirse, bence Trabzonspor maçının galibi Valerien Ismael hocaydı. 

Kaldı ki bunu da elinde uygun bir personel olmadan yaptı. Yani o oyunu Alex Teixeira ile falan yaptı adam. Normalde Teixeira'nın presinden çok bir şey beklemezsin. Bulunduğu hücum hattı, dolu dolu destek veren bir hat değil. Zaten arka taraf da prese uygun değil. Savunma arkasına atılan topta sıkıntı yaşadığını Vida-Cornelius eşlemesinde gördük. Özetle, elinde uygun olmayan personelle bile Trabzonspor'a karşı başarılı oldu. 

DENENMESİ GEREKEN BİR ATAMA OLDU

Valerien Ismael'in bu oyun tarzı Beşiktaşlılar için çok keyif verici bir yaklaşım. Gelecek yıl çok daha fazla merak ediyorum... 

Bu arada, Ceyhun Kazancı'yı o konuda tebrik etmek lazım. Ismeal konusunda çok ısrar etti. İkna da etti, başkanı da ikna etti. Bence denenmesi gereken, Beşiktaş'ı yukarı çekebilecek potansiyelde bir atama oldu. 

ASIL ŞÜPHELERİM PERSONELİ UYGUNLAŞTIRABİLMEDE

Gelmeden önce ben de bu tercihi riskli buluyordum. Çünkü personelin (oyuncu kadrosunun) uyumunun uygun olmadığını düşünüyorum. Personeli uygunlaştırabilme konusunda şüphelerim var. Yani benim asıl şüphelerin yönetim kademesinde... Ben de bunun bir risk olduğunu düşünüyorum. 

TAKTİKSEL OLARAK EN MERAK ETTİĞİM MAÇ

Bu haftasonu Fenerbahçe-Galatasaray maçı var. Ama benim taktiksel anlamda en merak ettiğim maç, Beşiktaş-Alanyaspor maçı... Çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum.