Alp Pehlivan'ın açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ'IN ESKİYE DÖNMESİ İÇİN..."

"Trabzonspor maçı aslında belki de Beşiktaş'ın zıplama yapmak, eski performansına tekrar dönmek için bir fırsat. Zor bir maç mı, evet, zor bir maç. Mental olarak da günlük performans olarak da Trabzonspor'un daha formda olduğunu söyleyebiliriz. Ama Beşiktaş'ın da böyle maçlarda geri dönüşleri tarihte fazlasıyla var. Beşiktaş'a eskiye dönmesi için böyle bir maç ve böyle bir galibiyet gerekiyor. En azından lige de sarılabilmesi için bunu değerlendirmesi lazım."

"EN BÜYÜK SORUN SAKATLIKLAR"

"Tabii belirleyici unsurlar var. Özellikle sakatların hangisi dönecek, bunlar çok önemli. Beşiktaş uzun süredir sakatların eksiklerin yokluğunu fazlasıyla arıyor. Performans olarak yaşanan inişlerin ve çıkışların sebebi bu. Yoksa ben Beşiktaş'ta ekip olma, takım oyunu ya da formasyon olarak bir sıkıntı yaşadığını düşünmüyorum. Ama uygulama kısmında  uygulayıcıların yaşadığı sakatlık ve cezalar hem Sergen hocanın hem de oyun formasyonunun sekteye uğramasına sebebiyet veriyor. O nedenle Trabzonspor karşısında mümkün olduğunca sakatlarından arınmış çıkacak bir Beşiktaş'ın bu karşılaşmada taraftarlarını mutlu edecek önce güçlü oyunu, sonra da iyi skoru elde edeceğini düşünüyorum."

"KİLİT OYUNCU JOSEF DE SOUZA"

"Beşiktaş'ta benim için orta sahanın merkezinde her zaman kilit oyuncu Josef de Souza'dır. Souza'nın dengeli ve iyi oynadığı, birçok oyuncunun açığını kapattığı karşılaşmalarda Beşiktaş kötü başlasa da skoru çeviren, oyunun üstünlüğünü eline alan taraf oluyor. Ben Souza'nın bu maçta kilit oyuncu olacağını düşünüyorum. Tabii onun yanında oynamaları halinde Pjanic ve Alex'in performansının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü Pjanic ve Alex performanslarını yukarı çıkardıkları takdirde Souza'nın onlara desteği artacaktır. Ve Beşiktaş'ın oynamak istediği oyuna en uygun formasyon neyse bunu uygulayacağını düşünüyorum."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ