Beşiktaş'ın eski ikinci başkanı Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Beşiktaş'ın bağış kampanyası hedefine ulaşabilecek mi? Yönetimin, gelecek sezondan itibaren altyapıdaki koordinasyonu sağlamak için Mehmet Ekşi'yi görevlendirecek olmasını nasıl yorumluyor? Caner Erkin ayrılmasına nasıl bakıyor? Keçeli'den değerlendirmeleri şu şekilde: 

Metin Keçeli: "Bağış kampanyasının hedefi sonsuz"

-Bağış kampanyası için neler söylersiniz? Beşiktaş hedefine ulaşabilecek mi?

Açıkçası ben bu bağış kampanyası açısından bir hedef olduğunu düşünmüyorum. Hedefi sonsuz olarak tabir edebiliriz. Neticede bu bağış kampanyası, Beşiktaş'ın borcunu kapatacak değil. Ancak; kampanyadan gelen para belli bir hedef uğruna kullanılacak. Yani yaraya merhem olacak. Beşiktaş yönetimi buna razı olur. Mütevazı ama Beşiktaş'a bir nebze fayda sağlayacak bir kampanya olarak görüyorum.

"Seba ile Rahmi Koç'a gittiğimizde de bizi kırmamış destek olmuştu"

-Fenerbahçe ile sürekli kıyaslamalar yapılıyor. Camia içindeki iş insanlarına sayın Ahmet Nur Çebi çağrı yapmıştı. Elini taşın altına sokacak isimler adım atacak mı sizce?

Bizim bu kampanyamız mütevazı bir kampanya. Beşiktaş camiasında elbette değerli iş insanları var ama çağrıyı yapacak olan yönetimdir. Rahmi Bey el atsın diyenler oluyor. Ben 35 senedir Rahmi Bey'in çok ciddi katkılar yaptığını gördüm. Rahmi Bey, yeri geldiğinde Beşiktaş'a yardım yollarını hep açmıştır. 35 senedir neler yaptığını biliyorum. Biz de zamanında Süleyman ağabey ile (Seba) kendisine gittiğimizde bizi kırmamıştı. Ama Rahmi Bey, 'Ben şöyle yardım yaptım, böyle yaptım' diye anlatmaz. Beşiktaş'ın paraya ihtiyacı var. Bağış kampanyası, borcu ödemek için düzenlenmiyor.

"Beşiktaş'ın asıl gündemi mali yapı olmalıdır"

-Gelelim futbol takımına.... Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ve öğrencileri neler yapacak kalan haftalarda? Beşiktaş, hedefsiz bir takım mı? Yoksa son ana kadar zorlamalı mı?

Beşiktaş'ın her sene düşüncesi şampiyonluktur. Bu sezon artık Beşiktaş'tan ekstra bir şey beklemeyelim. İkincilik hedefi yok gibi duruyor. Sergen Yalçın kalan her maçı kazanmak için oynatacaktır takımı. Beşiktaş'ın asıl gündemi mali yapısı olmalıdır.

"Kulübe taş attılar, sokağa çıkamaz olmuştuk"

-Gelecek sezon Beşiktaş, yıldız transferler yapmayacak. Görünen bu. Pekiyi taraftar baskısı ne olacak? Gelecek sezonki transfer durumu için neler söylersiniz?

Transfer dönemi, ağalık dönemi gibi birşey bana göre. Taraftarlar elbette ki sürekli transfer yapılsın ister. Bundan önce dünya transfer yapıldı? Sonuç ortada. Bunu sadece Beşiktaş için değil, Türk futbolu adına söylüyorum. Dolayısıyla başkanın transfer yapması bir anlam ifade etmiyor. Bize de zamanında bu eleştiriler çok yapıldı. Süleyman ağabeye, 'Paraları repo yapacağına transfer yap' diye bağırdılar. Kulübe taş attılar. Sokağa çıkamaz olmuştuk. 'Niye futbolcu almıyorsunuz' diye bağırdılar, altın kadroya rağmen. Doğru hamleler yapmak gerekiyor.

Caner Erkin'in ayrılığı...

-Caner Erkin Beşiktaş'tan ayrıldı? Bu ayrılık çokça konuşuldu. Hatta, yönetimin Caner'e yıllık kazancının 3'e 1'ini önerdiği söyleniyor. 1 milyon 750 bin Euro kazanan bir futbolcuya böyle bir öneri neden yapılır? Ne dersiniz?

Caner Erkin, Beşiktaş'a katkılar verdi. Çok yaşlı bir oyuncu da değil. Kimse Caner'e kötü bir oyuncu da diyemez. Beşiktaş eğer 3'te 1 fiyatı önermişse 'Caner'e git demiş' oluyor. Ben bu kanaatteyim.

Mehmet Ekşi başarılı olabilir mi?

- Son sorum, Türk futbolunun kanayan yarası altyapı ile ilgili. Mehmet Ekşi ile öze dönüş projesi gerçekleştirilebilir mi? Siz kendisini iyi tanırsınız.

Beşiktaş'ta herkese efsane diyorlar. Örneğin; Atiba için, 'heykeli dikilsin' diyorlar. Rıza Çalımbay, Metin Tekin... Beşiktaş'ta heykeli dikilecek çok adam var. O açıdan Atiba'ya sıraya girse 50. sırada olur. Efsane kelimesini çabuk harcıyoruz. Mehmet Ekşi'ye gelince, kendisinin Beşiktaş'a transferinde rol oynamıştım. Trabzonspor'dan transfer etmiştik. Lider bir isimdi. Altyapıyı düzene sokabilecek bir isimdir. Fakat; altını çizmem gereken mesele Mehmet Ekşi'ye yeterli imkân sağlanabilecek mi? Artık yabancı transferlerden hayır gelmeyeceğini bilmek gerek. Beşiktaş'ta Serpil Hamdi Tüzün ve Adnan Dinçer'in çalıştığı dönemde altyapıda güzel işler yapıldı. Altyapı için gereken imkânlar sağlanırsa Ekşi'nin başarılı olacağına inanıyorum.

Kaynak: Ajansspor