Futbol Arena’da yayınlanan “Gündem Beşiktaş” programında Çağdaş Sevinç, siyah-beyazlıların transfer gündemini değerlendirdi.
Beşiktaş, yaz transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Son dönemde Cengiz Ünder ve Gökhan Sazdağı isimleri camiada geniş yankı buldu.
Çağdaş Sevinç, Cengiz Ünder transferinin doğrudan teknik direktör Sergen Yalçın’ın etkisiyle gerçekleştiğini belirterek, “Bu transfer tamamen hocaya duyulan güvenin sonucudur. Son yılları kayıp geçtiği için çok içime sinen bir hamle değil. Ancak Beşiktaş’a opsiyon sağlayabilir” dedi.
Sevinç, Beşiktaş’ın oyun planında Rafa Silva’nın rolünün netleşmediğini vurguladı. Silva’nın sol kanatta veya alternatif 8 numara olarak kullanılabileceğini söyleyen yorumcu, “Rafa Silva’nın 11’de garanti yeri yok. Yalçın’ın oyun planına göre farklı senaryolar olabilir” değerlendirmesini yaptı.
Gökhan Sazdağı'nın olası transferine de değinen Sevinç, deneyimli futbolcunun ilk 11’de yer alabileceğini ifade ederek, “Svensson’un ayrılması bekleniyor. Bu durumda Gökhan sağ bekte doğrudan ilk tercih olabilir. Beşiktaş’a seviye atlatmaz ama istikrarlı bir takım oyuncusu olur” yorumunda bulundu.
“Transferlerde Geç Kalındı” Eleştirisi
Beşiktaş’ın transfer politikasında isimlerden çok zamanlamanın sorun olduğuna dikkat çeken Sevinç, “Orkun Kökçü dışında yapılan her hamle sonrası eleştiriler yükseldi. Oyuncuların çoğu Temmuz başında getirilebilirdi. Avrupa’dan elenmenin bedeli ağır oldu” ifadelerini kullandı.
Özellikle Rıdvan Yılmaz ve El Bilal Touré transferlerinin çok daha erken sonuçlanabileceğini belirten Sevinç, “Geç kalındığı için yeni isimlerin takıma uyum sağlaması da zaman alacak” dedi.
Eksik Bölgeler ve Son Günler
Programda Beşiktaş’ın kalan transfer hedefleri de ele alındı. Siyah-beyazlıların önceliğinin sol kanat ve orta saha olduğu, stoper için de girişimlerin olabileceği ifade edildi. Ancak somut ilerleme kaydedilen bir isim olmadığı vurgulandı.
Sevinç, milli arada takımın fiziksel olarak yükleme yaptığını, Başakşehir maçında Sergen Yalçın’ın oyun felsefesinin daha net görülebileceğini söyledi.
Son olarak Beşiktaş’ta ayrılabilecek oyuncular arasında Svensson ve Emrecan Uzunhan, Joao Mario için de uygun şartlar oluşursa yolların ayrılabileceği dile getirildi.
duhuliye.com
YORUMLAR (52)
Dün Okan Koç bugün de bu ne oluyor yahu size
İçımden bir ses "Sergen Yalçın'a çok güveniliyor" diyor..Hadi hayırlısi..
Eskiden Başkanlık Vardı, ama Şimdi Popülarite Ön Planda, Başkan olmanın Artık bir önemi kalmadı Artık herşey amacını Aştı, Zaman Değiştikçe Bazı Şeyler Kayboluyor ve değerini Yitiriyor, Eskiden Bu Paraya Takım Alınırdı şimdi bir Oyuncuya Bir Takım Kurulacak Para ödeniyor, Alışkanlıklar Farklılaştıkça Tercihlerde Farklı Oluyor, Transfer Yapmakda Artık Zamanın ötesine Geçti, Herşeyi bir Oyuncudan Bekler Olduk, Süper Oyuncu yada Süper Oyuncular Kavramı Oluştu, Normal Transfer yetmiyor Artık, Taraftarlar bile Zamanın Ötesinde bir Farklılık Yaşıyor, Taraftar Artık Süper Başkan Süper Takım Süper Oyuncular istiyor, Artık Süper Taraftarlar Oluştu Öyleki Zamanın Gerisinde Kalmış Olanlar bile Kabul Görmüyor bu Süper Taraftar Grupları Arasında, Süper Beşiktaşlı Algısı var Artık Genç Nesilde,Bakalım Ne Zaman Gelecek? Bu Koşmayıp Uçan Süper Oyuncular, ve Herşeyin Süperi.
Al bir saçma yorumcu daha, ağzı olan konuşuyor, Beşiktaş transferde geç kalmış mış, Yani 15 topçu alıp transferleri bitirseydik, yeni teknik drektür de birilerini isteyecekti, tıpkı şu anda sergenin istediği transferlerin yapıldığı gibi, bu demekki transferler de değil teknik drektör değişiminde geç kalındı, akıl edemiyorsan burnunun tenefleri de mi yok, geç kalmış transfer yok zşra sergen yeni geldi
@Ali yaşar dün ben de aynısını Okan Koç a söyledim beni linç edeceklerdi. Okan koç kim ya 1 tane sergenle fotoğrafı var chelsea maçında başka da akılda kalan bir olayı yok. Sürekli aynı şeyi konuşuyor herkes alkışlıyor. İlk başta diyordu ki sağ kanat alımında geç kalındı. Şimdi de diyor ki solda geç kalındı. Sol gelince de sergen hoca geç geldi diyecek keşke sezona sergenle başlansaydı... dediğin gibi ağzı olan boş dolu konuşuyor.
Çok mu geç kalındı?! Daha 2 gün var insafsız. 2 günde eldekilerin hepsini satıp sıfırdan 11 bile kurarsın. O derece iki gün!!
Yok ya daha 10 ay olmuş gelen birinin transfer yapmadı diye laf edilmesi ayıptır ya. Bi 10 ay daha geçsin yapacak paşam transferi yapacak
@Mario Gomez Evet bizim efsaneyi listeye eklememek yoruma yakışmadı.Hatırlattığın için tşk.
@Bjk656 Elbette doğru olan 5 transferleri önceden belirlemek ama benim yorumum genel bütün sezonlar için.Bak en iyi zamanında Messi transferi yapsak bu taşerönler onada kulp takarlar.Bu planlı bir yıpratma taktiği..Hani kara propaganda gibi..Biz öğrenemedik daha bu işleri.
Kanat transferleri bilinçli olarak geciktiriliyor bu saatten sonra iyi bir sol kanat transferi çok büyük sürpriz olur bu yönetim renklilere MADARA etti bizi
İddaacı Çağdaş unutmuş, geceyarısı son anda gelen 2 adam Beşiktaşı şampiyon yapmıştı, geç kalınmışmış
Bu takımda sol kanat namus davası oldu. Bilesin SERDAR BAŞKAN. ya alırsın, ya gidersin
Milletin hocası belli değil ne geç kalacaksın, emekli zaten akşam pazarına gidiyor bizde öyle yapıyoruz
GALENO yu AL GEL BITSIN BU IŞ 10 yıl oynar arkana bakmazsin
TRANSFERDE GEÇ KALINDIMI HEMDE ÇOK GEÇ KALINDI ARTIK GEÇEN YILLARDAKİ GİBİ DEĞİL HAKEMLER FEDERASYON YAPI CİNCONLARI ÖYLESİNE KORUYORKİ ADAMLAR ARTIK NEREDEYSE PUAN KAYBI YAŞAMADAN LİGİ BİTİRECEKLER GEÇ ALINAN VE FIRSAT TRANSFERİ DİYE YA TUTARSA DİYE YAPILAN TRANSFERLER PUAN KAYIPLARINA NEDEN OLUYOR BUDA İSTER İSTEMEZ ARADAKİ PUAN KAYIPLARININ UÇURUM KADAR OLMASINA NEDEN OLUYOR ARTIK MEDYADA RENKLİLERLE ARAMIZDA KADRO KALİTESİNDE UÇURUM VAR DİYEREK YAPILAN HAKSIZLIKLARI NORMALMİŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞACAK BUNUNLA İLGİLİDE İNŞALLAH BİR ÇALIŞMA YAPILIR AMA ZAMANINDA BİR ÇALIŞMA YAPILIR İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA DEĞİL.
İddaacı Çağdaş unutmuş, geceyarısı son anda gelen 2 adam Beşiktaşı şampiyon yapmıştı, geç kalınmışmış
Fikret orman eylülden öce hiç transfer yapmadı. Yoksa 20-30 basıp almak zorunda kalıyosun istediğin adamı. Cinconun yüzünden bizi de arabistan zannetmeye başladılar 5-6 nın altında maaş isteyen adam kalmadı
Sol açık alamayacak mıyız? Nerelerde bilmiyorum ama kimseyi alamadıysanız bizim eski sol açık Nkoudou yu bari getirin cumadan önce. O adam bile iyiymiş, kanatsız kalınca anladım değerini.
Yabancı kontenjanı ve peşin para sorununu halletmek kolay değil
Beşiktaşın yeni transferleri için ya geç kalındı yada ciddi sakatlık geçirdi eleştirisi yapılyor.Geçmişte şu an aklıma gelen çok büyük sakatlık yaşayarak sonra fırtınalar estiren Ajax'lı Kanu ,Barcelonalı Eric Abidal,Fener'li Uche,Arsenal'li Santi Cazorla vs.örnekleri var.Bak yeminle bütün sezonlarda bizim transferler için olumlu birşey yazanlar bir elin parmakları kadar az ve önce taraftarı futbolcudan soğutmayla işe başlıyor bu renkli medya taşerönleri.
@Acortix SENCE GEÇ KALINMADIMI NORMALİNDE İYİ BİR ANALİZ YAPILIP SEZON BİTİMİNDE TRANSFERLER YAPILSAYDI DAHA MANTIKLI DEĞİLMİYDİ ADEPTE SORUNU TAKIMA ALIŞMA FORM EKSİKLİĞİ DERKEN SON ANDA GELEN TRANSFERLER (TRANSFER YAPILMAK İÇİN YAPILAN TRANSFERLER)HEP LİGE HAVLU ATTIRIYOR İSTİSNALAR HARİÇ (GEZZAL GİBİ) TARAFTAR SOĞUTULUYOR DİYORSUN FİKRET ORMANIN SON TRANSFERLERİDE DAHİLOLMAK ÜZERE ALLAH AŞKINA SÖYLERMİSİN SAKATLIK GEÇMİŞİ OLMAYAN TAM BİR TAKIM OYUNCUSU LİGİN ÜSTÜNDE ZAMANINDA ALINMIŞ KAÇ OYUNCUMUZ VAR
Hasan arattan farki ne serdal basganin ya allasen
Yok mu hala bir sol açık ? Keşke Haziran ayında gazeteye ilan verilseydi, "kaliteli bir sol açık aranıyor" diye ! Avrupa baskısından mutlaka birini bulurduk. Binlerce futbolcu var, koca Beşiktaş bir sol açık bulamadı ! Yazık, hem de çok yazık !
ademola lookman hemen alınsın..olmadı mike trasor adam yedek kaçıncı sol kanat takımda ve takımının paraya ihtiyacı var burnley 33 kişi ve eksi99bineuroda gidin burnley oyuncularına talip olun yok demezler.
@Cokoprens galeno daha düşük fiyat tapusunu da alma ihtimali var
Yok mu hala bir sol açık ? Keşke Haziran ayında gazeteye ilan verilseydi, "kaliteli bir sol açık aranıyor" diye ! Avrupa baskısından mutlaka birini bulurduk. Binlerce futbolcu var, koca Beşiktaş bir sol açık bulamadı ! Yazık, hem de çok yazık !
Ağzı olan konuşuyor aq bizde biliyoruz geç kalındı git başkanın yüzüne söyle
Koca yaz geçti cerny kadar da olsa bi sol kanat getiremediniz.Simdide sol kanat alinmiyacak haberleri yapilmiya basladi.Ne diye bu taraftarı heyecana soktunuz o zaman.Avrupa konfederasyon gitti şimdi de ligi bitirmek mi istiyorsunuz.Ayıp bee Sergen hocanın günahı ne bu adamı yemeyin bari.
Sol açiga Wesley,Stopere Laporte,8-10 numarayada Mohamed Diamonde.Kapat transferi.
Matias Vargas a teklif yapınız...ortasahaya genç presçi kemikli çok koşan oyuncu alınız 2 tane sağbek için gökhanı alın..sol stoperde emirhan oynasın....kaleci ersin oynamalı....ileri uca Atabey çiçek...defansa yerli kendi özkaynaktan Erdoğan Kaya alınız..Aral şimşir mutlaka alınmalı 1 aydır aral yazıyorum..1aydır matias vargas yazdım..takım pres yapmıyor çağdaş hoca boşta rica edin nasıl uçarak gelir..olmadı murat şahin..olmadı Tamer Tuna..2.yardımcı hoca winner bir hoca olmalı
şampiyon olmak için çok para harcamaya gerek yok. barış alper, mertens, toreira, nelson gibi basket faul ve penaltı alan adam olsun yeter. atın kardeşim kendinizi yere. 2 değil 3 takla atın. napolide abraham kasımpaşada diagne. dağ gibi agamlar g5 te köksüz ağaç gibi devrilmeye başladılar (ironi değildir)
Tuvalet kâğıdı kalmadı ama zımpara kağıdı verelim mantığıyla bir transfer stratejin olursa yerin ilk beş olamaz tabii.
Kardeşim kim bu tipler Çağdaş Sevinç ismini ilk defa duyuyorum. Beşiktaş gibi bir takım hakkında önüne gelen insanlar her düşündüğünü söylebiliyor mu? Youteberluk iyice ayağa düştü.
Bence sol kanadı Sergen-Larin formülü haline dönüştürecekler. Bilal'i solda oynatacak demedi demeyin. Cerny, Ghezzal gibi oynamayı başarırsa formül tutar.
Yönetimin işi çokta kolay değil. Bu sıkıntılı zamanda yinede ellerinden geleni yapıyorlar. Bir takımı gönderip yeniden takım düzmek bazılarına paralarını ödeyip göndermek. Zor işler. Biraz sabredip anlayış göstermek lazım.
Futbolculuğu ayrı ama bu Gökhan Sazdağı'yla ilgili bir kaç haber okudum. Epey entellektüel, çok düzün bir insanmış. Bu açıdan on numara beş yıldız karakter.
@Deniz Gökhan Sazdağ da sayfamızı takip ediyormuş baksanıza
Ne geç kalması? Siz öyle sanın, 12 eylül tarihine kadar vaktimiz var. Vakit bol ve geniş geniş oyuncu bakabiliriz.
Hakikaten çok büyük takımız Ads bekinden Ks emekli bekine terfi ettik madem alinacak Taha olaydi bari daha yetenekli genc ve nereye oynayacagini biliyor (Taylan ne olacak denmezmi)bedava Masuaku gonder çok büyük paralara jurasek cek , Fenerin her sene bir yere kovduğu adamı yıldız diye çok büyük paralar vererek al, daha yapacağımız saçmalık varmi bekliyoz.... ligin en kötü kalecisine sahibiz ama kaleci almıyor, Neco, Salih,Emrehan dan daha nasıl beklentimiz var bilen varsa soylesinnn...
Sergen kendi kibrinden Rafa Silva"yı harcayacak.
Tutturmuslar transferde geç kalındı. Takımda o kadar çok gönderilecek cöp vardı ki baskan ne yapsın kolay işler değil
sergen buyuk ihtimal ekim sonu gibi gider kasimda kongre karari alinir aralikta kongre olur bu dedigi not edin bir yere
Sana SOL'a bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır.
bu kadroda rafanın yeri yokmuş! tabi hücum hattımız neymar yamal b. fernandes ve ronaldodan oluştuğu için rafanın yeri olmaz...!
Kod adı Bahtiyar. Suçu her bölgede oynamaktı bildiğim kadar. Yeni Bahtiyarımız hayırlı olsun.
LOOKMAN’ı kiralamayı neden gündemine almıyor yönetim. Adam kadro dışı, bomba transfer olur, geçen sene Osimhen ne durumdaysa bu sene Lookman da aynı durumda.
transfer olmazsa olmaz, elimizdeki kadro gayet iyi. seyirciyi susturmak için 15-20 milyon yakmaktansa ocağı bekleriz.
@alirıza10 adali devre arasini gorebilecekmi sanki transfer yapsin
@alirıza10 sol kanat alinmasin bak gorursun o zaman taraftarin tepkisini
@alirıza10 elindeki kadro ilk 4 giremez birakin artik şu baskanin trollugunu besiktasin adami olun
Koca transfer dönemini sadece başkan üzerinden yönetmeye kalkarsanız yetişmez tabi. Son 2 3 günde bari 2 3 ayrı transfer ekibi yapın da aynı anda eksikleri tamamlayın.....