Transferde önceliği sol bek ve sağ stoper olan Trabzonspor, fırsat transferleri için de kapıyı açık tutuyor. Bu kapsamda son olarak Beşiktaş ile sözleşme uzatma görüşmesi yapan ancak anlaşma sağlayamayan Güven Yalçın gündeme geldi.

Menajeri Trabzonspor'a önerdi
23 yaşındaki futbolcunun menajeri tarafından Trabzonspor'a önerildiği ortaya çıktı. Yönetim bu konudaki kararı teknik direktör Abdullah Avcı'ya bıraktı. Abdullah Avcı'nın talep etmesi durumunda oyuncunun ekonomik istekleri değerlendirilerek bir görüşme yapılabileceği belirtildi.

150 bin Euro'ya Beşiktaş'a transfer oldu
Almanya'da doğan Güven Yalçın, Leverkusen altyapısında yetişti. 2018'de 150 bin euro bonservis bedeliyle Beşiktaş'a gelen 23 yaşındaki oyuncu; siyah-beyazlı takımda 101 maça çıkıp, 20 gol+7 asistlik performans sergiledi. 

Bu sezon 9 gole doğrudan katkı yaptı
Santrforun dışında kanatlarda ve forvet arkasında da oynayabilen Güven Yalçın, sağ ayağını kullanıyor. Genç yıldız geçtiğimiz sezon ligde 6 kez fileleri havalandırdı, 3 de asist yaptı. Güven Yalçın'ın güncel piyasa değeri 3 milyon euro olarak gösteriliyor.

Leverkusen altyapısından yetişti
Kariyerine Almanya'nın Benrath altyapısında başlayan Güven Yalçın, 2006 yılında Leverkusen altyapısına geçti. Leverkusen alt yaş kategorilerinde forma giymesinin ardından 2018 yılında Beşiktaş'a transfer oldu.

1 Şubat 2021 yılında İtalyan ekibi Lecce'ye kiralanan genç oyuncu, 30 Haziran 2021'de kiralıktan döndü.

Kaynak: Ajansspor