İşte Sarıalioğlu’nun açıklamaları:

“ANA PLAN BEŞİKTAŞ’TA TUTMAK OLMALI”

Beşiktaş’ın altyapısından yetişen oyuncular Rıdvan Yılmaz ve Emirhan İlkhan’ın ayrılmaları gündem oldu. Elbette ki Beşiktaş’ın önceliği, yetenekli genç oyuncuları Beşiktaş’ta tutmak, onları oynatıp katkı almak olmalı. Ancak oyunculara Avrupa’da oynamanın sempatik geldiği, ben gitmek istiyorum dedikleri noktada onları burada tutmak isteyen kulüplerin işi de gittikçe zorlaşıyor. Ben gitmek istiyorum diyen bir oyuncuyu göndermemenin olumsuz sonuçları da olabiliyor. O oyuncu kalsa da faydalı olması zorlaşıyor. Beşiktaş’ta olan da budur.

“8+3 KURALI NEYE HİZMET EDİYOR?”

Transferde, takım yapılanmasında kulüplerin işini zorlaştıran konulardan biri de bu 8+3 oyuncu kuralı. Bu kural neye hizmet ediyor, bu kuralla birlikte daha fazla yerli oyuncu çıktığı mı düşünülüyor, Türk futbolunu ve Milli Takım’ı ileri taşıyacağı mı sanılıyor bilmiyorum ama bana göre saçma bir kural. Antrenörler ellerinde kağıt kalem, kaç yerli oyuncuyla sahaya çıkacağım, kimi oyundan alacağım, yerine hangi oyuncuyu koyacağım hesabını yapıyor. Bence kulüplerin de, hocaların da, hatta oyuncuların da işini zorlaştıran, geri dönülmesi gereken bir uygulama bu. Kulüpler de üç yerli oyuncuyu bulmak için kendi altyapılarına daha fazla ağırlık vermeli, yahut yurt içindeki oyuncu arama tarama çalışmalarına biraz daha ağırlık vermeli. Böylelikle yerli oyuncu bulmak ve oynatmak konusunda da en önemli noktalar hallolmuş olur.

“TRANSFERLER KAPALI KUTU”

Beşiktaş kariyeri belli olan üst seviye oyuncular aldı fakat bu oyun kağıt üzerinde oynanmıyor. Transferler hakkında konuşmak için sahadaki performanslarını görmek, buna göre konuşmak gerekir. Özellikle hücum hattında iki santrfor aldı Beşiktaş. Weghorst belli bir oyuncu, Muleka’yı ben sol kanat oyuncusu olarak değerlendiriyorum. Kasımpaşa’da önemli işler yaptı, goller attı. Beşiktaş’ta ne yapar, göreceğiz. N’Koudou ile bir rekabete girecekler sol kanatta. Bu transferler sonrası Beşiktaş’ın mutlaka hiçbir tartışma götürmeyecek, önemli, çok iyi bir savunma oyuncusuna ihtiyacı var. Buraya kesinlikle bir transfer şart. Bir de orta sahadan forvete hücum katkısı yapabilecek, oyunu yönlendirecek, organizatör bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Bu iki transferle Beşiktaş, çok daha güçlü bir oyun oynayabilir.

“FUTBOL RAKAMLARLA OYNANMIYOR”

Kayserispor takımı bu sezon yasaktan ötürü transfer yapamadı ama geçen sezondan kalan iyi bir kadrosu var. Geçen sezon iyi futbol oynadılar, iyi maçlar çıkardılar. Bu sezon da böyle devam edeceklerdir. Beşiktaş’ta geçtiğimiz sezonun sonundan beri bir sistem tartışması var. 3-4-3 mü, 4-3-3 mü? Beşiktaş takımı sahaya 11 kişi çıkıyorsa bu sistemlerin, dizilişlerin pek bir önemi olmaz. Topyekün gol arayacak ve hep birlikte kalesini kapatacak. Futbol rakamlarla oynanmıyor. Yetenekli oyunculara sahip Beşiktaş. Bunların birlikte ne yapacakları, nasıl oynayacakları önemli. Beşiktaş da her maçında iyi oyun ve galibiyet için sahaya çıkar, Kayserispor maçı da böyle bir maç olacak.

Doruk KOÇ / Duhuliye

Duhuliye.com'un Android ve IOS uygulamalarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz...

DUHULİYE ANDROID UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN!

DUHULİYE IOS UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN!