18.08.2025 - 11:03

Takip Et:

Trio’dan Beşiktaş–Eyüpspor maçına kritik yorumlar

Eski hakemler Bülent Yıldırım, Bahattin Duran ve Deniz Çoban, tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

Eski hakemler Bülent Yıldırım, Bahattin Duran ve Deniz Çoban, Trio programında Beşiktaş - Eyüpspor maçının tartışmalı pozisyonları değerlendirdi. İşta Trio ekibinin yorumları:
4. dakikada Joao Mario için kalkan ofsayt bayrağı doğru mu, devamında penaltı var mı?
Bülent Yıldırım: Bu pozisyon için Riva'da VAR hakemleri tarafında çizilmiş bir 3D animasyon yok. Bu pozisyonda hakem penaltıya hükmetseydi, hakem karar verdiği aşamaya konu fazlarda geriye doğru gidilir, penaltıyla birlikte o fazın içerisinde bir ihlal var mı diye bakılırken bir ofsayt söz konusuysa bunun 3D animasyonu çizilir ve mutlaka mutabık kalınırdı. VAR "Hocam pozisyon penaltı ama öncesinde bu var" diye ekrana verirlerdi ve biz ofsayt olup olmadığını görürdük. VAR'a göre net, bariz bir penaltı olsaydı bu, yine müdahale edecekti ve 'böyle bir penaltı var ancak başında da ofsayt var ya da yok' bilgisi verilecekti. Burada ne hakem penaltı diyor ne de VAR bunun açık ve net bir penaltı olduğunu düşünüyor. Dolayısıyla saha görevlilerinin sahada vermiş olduğu karar ama doğru ama yanlış yürürlükte kalıyor. 3 boyutlu çizildiği için emin olmamakla birlikte, ekrandan baktığımda pozisyonun devam etmesinin daha doğru olacağı fikrindeyim. Robin Yalçın, Mario'nu ayağına vurdu ve o fiziksel etkiyle top ayaktan açıldı. Ben bu pozisyonun penaltı olduğunu düşünüyorum. Kırmızı kart düşünülmez çünkü top için mücadele var.
Bahattin Duran: Benim de tecrübelerime gören bu pozisyon ofsayt çıkmaz. Devamında da Robin Yalçın net bir şekilde Joao Mario'nun ayağına temas ediyor. Bu pozisyon benim için net penaltı. Burada VAR müdahale etmeliydi.
Deniz Çoban: Bana göre de bu net bir penaltı. Ayağı havadaki oyuncunun ayağına arkadan tıkladığı için topu kontrol edemiyor, oyuncunun ayağı istemsizce topa çarpıyor ve top açılıyor. O yüzden açık bir penaltı bana göre. VAR'ın da müdahale etmesi gerekir.
17. dakikada Orkun Kökçü'ye yapılan penaltıda karar doğru mu?
Bülent Yıldırım: Burada topa doğru uzanan iki ayak var ve çok küçük bir temas var. Zamanlama hatasında kaynaklı. Bu can yanmasının sebebi darbe değil, Orkun'un ayağının orada sıkışması. Buna 'Dikkatsiz bir müdahale' diyen hakemi eleştirmeyeceğim ancak 'hangisi daha ağır' diye sorarsanız Joao Mario'ya yapılan ihlal çok daha ağırdı. Hakem öyle takdir etmiş 'penaltı' diyeceğim.
Bahattin Duran: Bana göre penaltı değil. Hakemin yanılmasını anlayabiliyorum. Orkun ayağını uzattı, Robin'in ayağının daha net geldiğini düşünmüş olabilir ama ben burada çok hafif bir temas var ayağının yanına, o yüzden 'penaltı için yeterli değil' diyorum.
Deniz Çoban: Hakeme 'Böyle penaltı mı olur' demiyorum. Bence Orkun yapacağı her şeyi yapmış ve tüketmişti. Orkun dizlerinin üzerindeydi ve topun peşine gidemedi, hamlesini etkiledi gibi görmüyorum Robin Yalçın'ın kontağını. Penaltı verilmemesini daha doğru bulurdum.
Thiam'ın golünde elle oynama var mı?
Deniz Çoban: Golle ilgili çok itiraz ettiler. Biz aradık bir şey bulamadık. Eline bile yaklaşmıyor top.
Bahattin Duran: Thiam'ın attığı golde herhangi bir ihlal yoktu, gol temizdi. Claro'nun elle oynadığını düşünüyorlar sanırım. Belinden sekti ve Thiam'a geldi. Golde sorun yok, gol nizami.
Bülent Yıldırım: Biz de şüphelendik pozisyonu incelediğimizde. Ön taraftaki ikili mücadelede faul yok ve Claro'nun arka tarafından seken top var. Thiam tarafında hiçbir sıkıntı yok.
90. dakikada Paulista'nın topa elle müdahalesi var mı? Pozisyon penaltı mı?
Bülent Yıldırım: Paulista inanılmaz bir risk almış. Kornerden doğrudan gelen top... Doğal konumda olmayan, yukarı doğru yükseltilmiş ve rakibin omzunu baskılayan kola düşüyor. Bu pozisyon açık, net penaltı ve VAR müdahalesi kaçınılmaz.
Deniz Çoban: Futbolda elin orada olması doğal değil ve karşılıklı bir şey de yok. Burada koymuşsunuz elinizi, top da uzaktan geliyor, çekme ihtiyacı da hissetmiyorsunuz. Hem faul olabilecek şekilde elinizi rakibinizin omzunda tutuyorsunuz ve uzunca bir süre de kaçırma niyetinde değilsiniz. Sonra top da geliyor, oraya düşüyor. Ben de bunu penaltı olduğunu düşünüyorum.
Bahattin Duran: Paulista'nın topu görmediği bir an var mı? En başından beri hem topu görüyor hem de oyuncuyu görüyor. Top havadan geliyor geliyor geliyor ve doğal durumda olmayan koluna temas ediyor. Penaltı.

Ajansspor

Hbr1903

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

YORUMLAR (37)

Vrl
18.08.2025 - 17:40

Herkes olanı söyledi sadece bu mahlukat bu şekilde konuşuyor

Yanıtla Beğenme (0)
Elazığlı Kartal
18.08.2025 - 15:59

Bu tek üçlüsü hakemlerden ne beklenir ki? Üçüde Beşiktaş düşmanı! Paulista’nın eline top çarpıyor ama kafadan seken bir top! Bunlar ne biçim hakemler. Hakem eskileri ya! İyi ki emekli olmuşlar!

Yanıtla Beğenme (0)
Onur c
18.08.2025 - 15:40

Paulista’nın pozisyonunda top kafadan sekiyor. Bunlara izlettirlerken hangi açıdan verdiler.

Yanıtla Beğenme (0)
MONTRAVERS
18.08.2025 - 15:20

Eyüpspor'un kalecisi Felipe'ye bayıldım. Sadece kurtardıklarıyla değil, ayağı çok temiz. Kenarlara 30'ar metre çok iyi toplar attı.

Yanıtla Beğenme (0)
Bülent Topcu
18.08.2025 - 15:05

Allah aşkına siz yorum yapmayın, resmen takım kayırıyor yorumlar...

Yanıtla Beğenme (0)
KRTL
18.08.2025 - 14:28

immobile üstünde grokoromen hareketler deneyenleri unutmadık. hakemler faul bile vermediler

Yanıtla Beğenme (0)
Bilir Kisi
18.08.2025 - 13:46

Paulista pizisyonuna penalti diyen futbol konusmasin topu görmüyor bu üclü daha net pozisyonda gsnin penalti degil demisti

Yanıtla Beğenme (0)
BabaKartall
18.08.2025 - 13:45

Paulista’nın pozisyonuna penaltı diyen adama yorum yaptırılmaz. Kafayla topa vurmaya çalışırken top koluna değiyor, hava topuna çıkan oyuncunun kolları hep açıktır, kollar kapalı hava topuna çıkılmaz. Top oynamamış adamlar hakem olursa böyle olur. Bülent yıldırım’ınki ise Fetösaraylı olmasından, tarihin en şaibeli hakemlerinden biridir

Yanıtla Beğenme (0)
Kara Günler.
18.08.2025 - 13:29

eğer paulistanın pozisyonu penaltı ise abdulkerim bardakçı her 2 maçta bir penaltı yapıyor.

Yanıtla Beğenme (0)
Benvekendim
18.08.2025 - 13:14

Paulistanın pozisyonunda top kafadan sekerek ele değiyor. Bunlarda işte yıllarca bu ligde maç yönettiler böyle kayıra kayıra, yönlendire yönlendire.

Yanıtla Beğenme (0)
Hulusi
18.08.2025 - 12:50

Gençler antalya maçını yöneten hakem inanılmazdı her poz içinde maçı devamlı oynattı oyuncuların gücü kalmadı kendini yere atanlara bakmadı bile devam dedi inşallah çok iyi hakem olur

Yanıtla Beğenme (0)
derya
18.08.2025 - 12:32

Bu takımda Emirhan topçu, Swesson, Oukodaı kesin oynamaz. Bunlar Bjk topçusu değil.

Yanıtla Beğenme (6)
Murat Küçükinci
18.08.2025 - 12:30

Bunları burda oturtan fb ve Beşiktaşa yazıklar olsun.Gs Tv daha objektif yayın yapıyordu.Aspor ,TRT spor ve bein bizi ülkeyi futboldan soğuttunuz.

Yanıtla Beğenme (0)
Mehmet
18.08.2025 - 12:25

Paulista nın pozisyonuna penaltı olma demelerinin amacı sadece maçın başındaki penaltı ve kırmızı kartı nötürlemek için söylüyorlar.

Yanıtla Beğenme (0)
Carrera
18.08.2025 - 13:38

@Mehmet aynen öyle, bit ona bir buna vursunlar ki gs çetesi çullanmasın diye.

Beğenme (0)
ZER
18.08.2025 - 12:25

Bu parali amigolari bosverin Bunlar Gs maclarini yorumlasinlar. Buraya yazıyorum bu ofsayt kararı TFF tarafından aciklanamazsa yıllarca konuşulur ve şöyle söylenir Yapı tam da bu kararın göbeğinde denir.

Yanıtla Beğenme (0)
BLACK EAGLE
18.08.2025 - 12:24

Dün bizim maçımızı yapının has adamları hasta cinconlu Hakem MELER ile Var YANKAYA yönetti. Tökezlememiz için ellerinden geleni yaptılar ama hepsinin içinden geçtik...

Yanıtla Beğenme (0)
MuğlaKartal
18.08.2025 - 12:21

Bu üçlü de veteran şeref yoksunu tayfa olsa da; bu Paulista'dan acil kurtulmamız lazım ..Tayyip Talha' dan hiçbir farkı yok tam bir bomba...bunlardan ve Swensson dan bir an önce kurtulmalı...Udokhai ve Emirhan'ın sapıtmasına da neden oluyorlar..Mert ve Ersin de hiç yakışmıyor Beşiktaşıma Eyüp harika bir kaleci bulmuş biz de niye olmaz?...

Yanıtla Beğenme (0)
derya
18.08.2025 - 12:21

Bu GS'lı Trio ekibi, tam olarak Bjk adına fiyasko bir ekip. Havadan gelen top adamın üstünde olan kolunun düşüyor, çarpmıyor bile, kasıt hiç yok, topu engelleme yok , neymiş kolunu çeke bilirmiş, yuh artık , ayıp be.

Yanıtla Beğenme (0)
AGOSTO CAMPOS
18.08.2025 - 12:12

KİM NE DERSE DESİN 3 GÜNLÜK KALECİ RESMEN ŞOV YAPTI BERKE ÖZER'İN LİLLE'E TRANSFERİ SONRASI AYAĞININ TOZUYLA EYÜPSPOR'UN GURURU OLDU. BİZ DE RESMEN BU ŞOVU İZLEDİK

Yanıtla Beğenme (3)
ZER
18.08.2025 - 12:09

Bu adamlar hakem diye Süper ligde yıllarca görev yaptı. Bülent yıldırım 'ın son yönetti Bjk Gs maçını izlerseniz rengini anlarsınız bunlar paralı amigo. Paulista penaltıymış adam topu görmüyor top adamın eline düşüyor ikili mucadelede. Adamin tapo refleksi bile yok. Zaten olsa var göbek atip cagirirdi.

Yanıtla Beğenme (0)
İsa
18.08.2025 - 12:07

Şu an takımımız iyi değil ama bu hakem eskilerine bakıyorum özellikle soyadı yıldırım olan masa başında ne kadar dürüst ama sahada bize neler yaptığını biliyoruz. Haa şunu unutmayalım bize oynanan senaryo aynı kötü gitmemiz için birkaç maç ince hakem hataları taraftarın sinir ucuna dokunurlar yönetim sessiz kalır takımın ritmi bozulur taraftar bu sefer haklı olarak kendi takımına sallamaya başlar malum takım kötü gitse de hemen kurtarıcı düdükler çalmaya başlar hakem jokeri devreye girer. Ondan sona bakmışız kasım demeden havlu atmışız SENARO HEP AYNI !!!

Yanıtla Beğenme (0)
Şafak
18.08.2025 - 12:07

Soruyorum vardaki ve ortadaki hakeme, aynı durum gs maçı nda olsaydı, kayıtsız kalır mıydınız? Yok beyler yok, bu yapının düzeleceği yok, birileri yayıncı kuruluş da dahil her yeri tutmuş.

Yanıtla Beğenme (0)
Eagle
18.08.2025 - 12:06

Defalarca naçizane burada yazdık bir çok kişide dile getirmiştir kapali altın boş olması kadar saçma bir şey yok stadın en önemli tribünü boş yillardir böyle millet maç seçiyor kombine sahibinin sezon boyunca geldiği maçlar bak bir ortalama belirle onun altında kalana kombine yenileme bırak maça gelen taraftar alsın her şey para değil sezonda 25 maç yapiyorsun 6 maç full diğer maçlar boş stada geleneyen seyirciye kombine satmayın

Yanıtla Beğenme (0)
Eagle
18.08.2025 - 12:01

Bosverin bu GS eskilerini ndidiue üçüncü faulde sarı Kart verdi diye hakemi yere göre sigdiramadilar çok iyi bir hakemlik karariymis torreira 20 faulde bir tane kart çıkmıyor onunla ilgili korkularından tek bir laf etmiyorlar o karda haklı Beşiktaş'ın hakkını savunan ne yönetim var ne baskan

Yanıtla Beğenme (0)
ZER
18.08.2025 - 11:57

yayıncı kuruluş mu Var mı Riva mi kim çizgiyi çekmedi. Kim bu pozisyonu ekrandan hemen uzaklastirdi. Ofsayt kararı verildi. Bu kararı Var hakemi mi vedi. Verdiyse neye göre verdi çizgi yok. Peki o vermediyse kim verdi. . Araştırılmalı sistem açığı olabilir mi. TFF açıklama yamalı. Bu pozisyondaki soru işaretlerini aydınlatmalı ki insanlar doğruyu öğrensin. Bu tartismalar bitsin yoksa sezon bitene kadar konuşulur.

Yanıtla Beğenme (0)
Sporas
18.08.2025 - 11:46

Bunların hakemliğini de gördük çok şükür üçünü topla bir hakem etmez

Yanıtla Beğenme (0)
0101
18.08.2025 - 11:39

GS'ye sarı kart verilmiyor. Lehlerine ucuz penaltılar çalınıyor. FB'nin her maçında penaltı ve kırmızı kart jokeri oluyor. Kendi yaptıkları penaltılar, kırmızı kartlar es geçiliyor. Beşiktaş'ın ise bırakın lehine hata yapılmasını, sürekli skandal kararlarla hakkı yeniyor. YAPI denilen şey iki takımlı düzen kurmaktır. Bu düzmece lige Real Madrid'i getirin onları bile şampiyon yapmazlar.

Yanıtla Beğenme (0)
OsloKartalı
18.08.2025 - 11:35

Bize ne komedi trio uclusunden. Demir egeyi disari 2 elle iten magara adamina kart bile verilmedi. Neyi tartisiyorsunuz? Hepiniz bir biz tek!

Yanıtla Beğenme (0)
snn-84
18.08.2025 - 11:34

1-Joao Mario'nun pozisyonunda ofsayt yok, net penaltı ve robin yalçına net sarı kart verilmesi gerekirken, tiro ekibi yanlı bir şekilde pozisyonu evirip kıvırıp net yorum yapmıyor. 2-Orkun'un penaltı pozisyonunda, yine aynı oyuncu robin yalçın. Ayak ucuyla net darbesi var, sarı kart ve kırmızı kartla oyundan atılması gerekirken, trio ekini yanlı bir şekilde penaltı olmadığını söylüyor. bu yaşananlar daha oyunun başları ve 2-0 öne geçecektik. biz sadece rakibe karşı değil, hakemlere karşı mücadele veriyoruz.

Yanıtla Beğenme (0)
Bjk22
18.08.2025 - 11:40

@snn-84 abartıyorsun. Adamlar ilki penaltı ama ikincisi penaltı değil diyor işte. Bence de öyle. Ve paulistanınki de net penaltı yani.

Beğenme (11)
Taşlarabasma
18.08.2025 - 11:34

90. dakikada Paulista'nın eline çarpan topa penaltı diyen bu 3lünün yüzüne tüküreyim. Bunlar senelerce nasıl hakemlik yapmış?

Yanıtla Beğenme (2)
Atilla
18.08.2025 - 11:29

Sancho ve Antony,Renan ve Lindelöff,Malacia ve Mukiele,Sörloth,Kerem,Zeki Celik ve Ugurcan Cakir.Kiscasi 10 Futbolcu alinmali…..

Yanıtla Beğenme (1)
kartal
18.08.2025 - 11:43

@Atilla ugurcani bize satmazlar

Beğenme (0)
kavaklı
18.08.2025 - 11:28

beşiktaşın sahibi taraftarıdır diyenleri gördük dün tribün bomboş iyi günde takıma herkes sahip çıkar hiç fanatik olmayan sadece bjkliyim diyen ama hiç maç izlememiş adam bjk iyi oynadığında zaten o bile gider önemli olan iyi günde nerdesin sen . ilk gemiyi terkeden yine taraftar oldu görmüş olduk. bilet fiyatları falan hikaye senin rakiplerinin bilet fiyatları senden düşük mü yooo ama adamlar full çekiyor forma alsan forma almazsın ts bile formada seni geçmiş. anca transfer iste onu iste bunu iste hikaye sen ilk önce görevini yap

Yanıtla Beğenme (0)
CD kapısı
18.08.2025 - 11:28

Takım dün iyi oynadı.Ancak kalite noksanlığı devam ediyor

Yanıtla Beğenme (0)
KARTAL62
18.08.2025 - 11:22

Kimse kusura bakmasın ama dün takımı beğendim.oynatmamaya hevesli bir rakip ve hakeme rağmen ısıran isteyen birtakım vardı.paulista rafa mario abraham ndidi ile bir takım ruhu oluşmaya başlamış.uefa arzulamadığımız konferans amaçladığımız belliydi ama son maçlarda daha iyi oturan bir oyun görünüyor yine en büyük rakip hakemler.takım oturuyor oturmasına ama işte eldeki mevcut kadrodan da bişey çıkmıyor malesef ilk 11’e 5-6 transfer acil şart.arroyo soranlara da cevabım geçen 11 oynadığı maça bi bakın..bir de shaktardaki 18/19’lık brezilyalılara bakın.hocanız ferguson tedrisatından geçmiş manchestarlı bir hoca o görmüyor mu? Zaten ne dedi ben forma vermiyorum futbolcu istiyor ve alıyor..hoca bişey görse rashicaya tahammül etmez heralde ki eldeki oyuncusu da rashica siz düşünün…stoper hattımız kötü diye paulistanın iyi oyununu ve süper asistini görmezden gelecek değilim orda kim olsa yana pas verirdi ama o rafayı harika gördü.iyi bir tandemle paulista karakteri hırsı ve tecrübesiyle çok şey katar ama yanında svensoon uduokhai jurasekle bu kadar

Yanıtla Beğenme (0)
Yosun Osman
18.08.2025 - 11:18

Bizim penaltiya suphe dusuren, son dk.dkda Paulistanin sabit duran eline degen topa penalti diyen hakem artiklari, eskiden az da olsa guvenirdim size, simdiden sonra renkli tetikci satiliksiniz, tasmali k.pekler sizi!

Yanıtla Beğenme (0)
Hilmi
18.08.2025 - 11:38

@Yosun Osman aynen oyle kardesim. icten pazarlikli bunlar. buz gibi penaltiya 'degil' dediler. sebep cok sacma: faul ama penaltilik faul degilmis. hafif de olsa faul + ceza sahasi icinde = penalti. Sabit duran ele carpan toptan penalti da olmaz bu durumda. Cok gulunc oluyorlar.

Beğenme (0)
BJK HOLLANDA 1903
18.08.2025 - 11:14

Tiyatroya devam. GeSe 2 maç ta hakem rezaleti.. Fb Göz göz maçı skandal.. Onlara da böyle yorum yapamıyorlar ama Trio da..

Yanıtla Beğenme (0)
Paulista Sos
18.08.2025 - 11:14

Paulista defansif olarak biraz idman yapması lazım çok saçma hareketler yapıyor hücumda fena sayılmaz ama defansta ondan kritik müdahaleler bekliyoruz

Yanıtla Beğenme (2)