BİR KIRILMA MAÇIYDI

Enteresan bir akşam oldu. Bence Beşiktaş kırılma maçlarından birini oynadı. Sezonun bundan sonrası için, oyuncular üzerindeki soru işaretlerini kaldırabilmek için bir kırılma maçıydı.

BAŞKA BİR YERE GÖTÜREBİLİRDİ

Thiam'ın golünün ardından tribünlerden Sergen Yalçın tezahüratı yükseldi. Bu hem bırakan hoca hem de yönetim açısından da seyircinin bu tezahüratı bundan sonraki haftalar için skor değişmeyeseydi oyuncu üzerindeki etkisi, Dolmabahçe üzerindeki etkisi, tesisler üzerindeki etkisi bambaşka bir yere götürebilecek seviyede olurdu.

ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Önder ve Serdar Hoca, devre arasında konuştuğumuz işi Thiam'ın golünden sonra yapmaya karar verdi. Devre arasındaki dedik ki, "Kayserispor 11 kişi topun arkasına geçiyor. Beşiktaş üretmekte zorluk çekiyor. Oğuzhan ve Güven Yalçın değişiklikleri maçın kalan dakikalarında mücadelenin çehresini değiştirdi.

RADİKAL BİR DEĞİŞİKLİK

Oğuzhan ile Güven Yalçın oyuna girdikten sonra -radikal de bir değişiklik- öyle ya da böyle içeride son 4 golün altında imzası olan Larin'i oyundan alıyorsun. Maça da bir golle devam eden Larin'i oyundan alıyorsun. Yoruldu, evet. Taraftarlar da tepki gösteriyordu.

SENELERDİR SÖYLÜYORUZ

Oğuzhan'ı senelerdir söylüyoruz. Biraz reaksiyon gösterdiğinde, yeteneklerini biraz sahanın içerisinde sorumluluk duygusu ile gösterdiğinde, umursadığında... Meziyetinden kimsenin şüphesi yok.  Oğuzhan'ı tebrik edelim. Ondan beklenen ancak genelde yapmadığı işleri yaptı bugün.

BUNU YAPMAK HİÇ KOLAY DEĞİL

Bugün 2-1 gerideyken, hafta içi hocanız ayrılmışken, bu ortamda oyuna girmek bir oyuncu için de kolay değil. Bu şartlar altında Oğuzhan ve Güven oyuna girdi. Oyuna girip iş yapmak çok daha zordur. İkisi de kalan sürede hem maçı çevirecek hem de takımın çehresini değiştirecek işler yaptılar.

BENZER İŞLER GÖRÜYORUM

Bu akşam 1 gol, 2 asist, olağanüstü iştahlı ve maçı çevirebilecek işleri yapan Güven Yalçın, haftaya ilk 11'de başlar mı, yok başlamasın ilk 11. Güven, sonradan oyuna dahil olduğunda çok daha fazla etkili. Bizim zamanımızda Semih, o işleri yapardı. 11 başladığında zaman zaman sıkıntı çektiği olurdu ama sonradan girdiğinde çok etkili olurdu Semih. Güven'de de benzer işleri görüyorum ben. Bu akşam oyuna girdikten sonra da inanılmaz şeyler yaptı.

ETKİLİ OLDUĞU ANLAR BAŞLADI

Batshuayi rahatladı. Uğur Demirok ve yanındaki stoper Güven oyuna girdikten sonra hangisini alacağız diye düşündü. Bundan sonra Batshuayi'nin etkili olduğu anlar başladı. Güven geldi darbeyi aldı, Batshayi boşta kaldı.

SEZON GENELİNDE OYNAYAMAZSIN

Batshuayi'yi çıkartıp Güven'i oyuna alsaydın, Kayserispor'un stoperleri çok fazla zorlanmazdı. İkili olduklarında hem Batshuayi'nin hem de Güven'in ne kadar etkili olduklarını gördük. Risk mi, evet risk. Sezonun genelinde oynabilir misin, hayır. Ama bu tür maçlarda kesinlikle yapman gereken hamle.

KAYBETSEYDİ SENARYO DEĞİŞECEKTİ

Beşiktaş için çok önemli, bir kırılma maçıydı. Eğer kaybetseydi bundan sonraki her haftaya Sergen Yalçın tezahüratları sirayet ederdi. Beşiktaş kısmen yaralarını sarmış, öz güvenli çıkacak Fenerbahçe derbisine. Kaybetseydi çok daha farklı bir senaryo konuşacaktık.

YARALARINA MERHEM OLMAYACAK

Beşiktaş, kazanmasına rağmen yaralarına merhem olacak bir maç oynamadı. Sıkıntılar hala devam ediyor. Beşiktaş, bu akşam 2 gol yedi. Defansif sıkıntılar devam ediyor. Bir de Thiam'ın Beşiktaş'ın 3. golü öncesi kaçırdığı bir pozisyon var, Ersin'in çıkardığı pozisyon.

YÖNETİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GALİBİYET OLDU

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın tezahüratının gelecek haftalara yansımaması adına yönetim için çok önemli bir galibiyet oldu bu. Ama oyun, sezonu çevirmeye, geçen sezonki oyuna yaklaşmaya yeterli mi, değil. Ben hala içerideki oyuncu kadrosunun bireysel performans olarak geçen seneye yaklaştığını bile düşünmüyorum.

Duhuliye.com