Spor yorumcusu Turgay Demir, Avusturya'da Orhan Ak'a yapılan protesto ve korumların kadın taraftara verdiği tepkiyi duhuliye.com'a yorumladı.

İşte Turgay Demir'in sözleri:

"Burada iki yanlış aynı anda yapılmış. Öncelikle şunu söyliyeyim. Beşiktaş taraftarının kenetlenmenin ne anlama geldiğini çok iyi anlaması gerekiyor. Sezonun başlamasına 15-20 gün kalmış. Bir grup Orhan Ak'ı istemiyoruz diyor, diğer bir grup Quaresma'yı istemiyoruz diyor. Bir grup başkana sallıyor.

SÜREKLİ 'İSTEMİYORUZ KAMPANYASI' YAPILIYOR

Sürekli bir istemiyoruz kampanyası var. Bunu Fenerbahçe'de ve Galatasaray'da görmüyoruz. Kenetleniyorlar ve tek yumruk oluyorlar. Onlarda sorun yok mu? Belki daha fazla var. Bir defa kenetlenmeyi öğrenmemiz gerekiyor.
Abdullah Avcı gelmiş, yardımcısını tercih etmiş. Saygı duyacaksın. Bu bence taraftarın yanlışı. Orhan Ak'ı senin hocan da istiyor. Sen neden hocanın moralini bozuyorsun sezon daha başlamadan? Adam Galatasaraylı ama ekmeğinin peşinde. Geçen sene Galatasaray maçında adam dayak yedi Türk Telekom Stadı'nda.

TARAFTARI İTİP KAKAMAZSIN

Gelelim kulüp tarafından yapılan yanlışa... Taraftarın öyle ya da böyle bir tepki göstermiş. Dediğim gibi bu tepkinin yanlış olduğunu düşünüyorum ama göstermiş. Sen orada onu öyle itip kakamazsın kardeşim. Taraftarın senin veli nimetin, itip kakamazsın. O hareketi yapan şahsı tanımıyorum. Eğer o hareketi yapan dışarıdan tutulmuş değil de kulüpten biriyse durum daha feci... Çünkü bu kulüpler taraftarındır.

Bu olaya baktığımda, en başta da söylediğim gibi iki yanlış bir arada...

Ayrıca Orhan Ak ne yapmış? Galatasaraylıymış. Okan Buruk bizde oynamadı mı? Galatasaray'dan Fenerbahçe'den bir çok oyuncu bizde oynadı. Bizim bir çok oyuncumuz onlarda oynadı. Galatasaraylı olan basın danışmanı olmadı mı Beşiktaş'ın? Artık bazı şeyleri aşalım.

ORHAN AK HUKUKEN SUÇ MU İŞLEDİ?

Başka konulara gelince. Orhan Ak'ın herhangi bir suç işlemişliği var mı? Varsa zaten bırakın Beşiktaş'ı Türkiye'den ayrılsın. Bunu da biz diyemeyiz hukuk söyler. Yargı karar versin bu olaylara. Varsa suçu, başka yerlerde bağlantısı varsa zaten Türkiye'den gitsin. Hukuki olarak bir suçu yoksa da saygı duyacağız.

Adam Galatasaraylıymış, Fenerbahçeliymiş ben ona bakmam. Benim işimiş layığıyla görüyor mu ben ona bakarım. Ergin Ataman fanatik Galatasaraylı Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Her formayı giyen bizden olsun istiyoruz. Öyle bir şey yok profesyonel hayat bu."

ÖZEL HABER - Erdal Cömert / duhuliye.com