Duhuliye.com yazarı Mehmet Eyüp Yardımcı'nın kaleme aldığı köşe yazısı.
Son oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi, ne yazık ki bu aynayı kırık bir yüzey gibi karşımıza koydu. Kırılan yalnızca oyunun ritmi değil; güven, emek ve inançtı.
Saha dediğimiz yer, aslında bir mahkeme gibidir. Hakemler yargıç, futbolcular savunma, tribünler ise vicdan… Ama o gün, bu mahkemenin terazisi şaştı. Beşiktaş sahada mücadele ederken yalnızca rakibiyle değil, görünmeyen bir ağırlıkla da boğuştu. Kararlar, oyunun doğasına değil, tartışmaların gölgesine hizmet etti sanki.
Oysa futbol, adaletle güzeldir. Bir golün değeri, sadece ağları sarsmasından değil; hak edilmiş olmasından gelir.
Bu kırılmanın yankısı yalnızca derbiyle sınırlı kalmadı. Bir başka şehirde, Karadeniz’in dalgalarıyla büyüyen bir takım; Trabzonspor, sahada emeğinin karşılığını almak için ter dökerken, onun zaferi de tartışmaların gürültüsünde boğuldu. Galatasaray karşısında kazanılan bir galibiyet, tertemiz bir hikâye olabilecekken, adalet duygusunun zedelenmesiyle gölgelendi.
Çünkü futbol bir bütündür. Bir yerde adalet sarsılırsa, diğer sahalarda da güven eksilir. Bir maçın sonucu, diğerinin anlamını etkiler. Zincirin bir halkası kırıldığında, tüm yapı sallanır.
Bugün konuşmamız gereken şey skorlar değil. Bugün mesele, “kim kazandı?” sorusu da değil. Asıl soru şu: Futbol ne kaybetti?
Cevap ağır…
Türk futbolu, bir kez daha kendi gölgesine yenildi. Emeklerin sorgulandığı, alın terinin tartışıldığı bir düzen, en büyük zararı oyunun ruhuna verir. Taraftarın kalbindeki o saf heyecan, yerini kuşkuya bırakırsa; işte o zaman tribünler dolar ama inanç boşalır.
Ve unutulmamalıdır ki, adalet yalnızca kazananı değil, kaybedeni de korur. Adalet yoksa, zafer bile eksiktir.
Belki de yeniden hatırlamamız gereken şey çok basit:
Futbol, adil olduğu sürece güzeldir.
Aksi hâlde, sahada oynanan yalnızca bir oyun değil…
Kaybedilen bir değerdir.
Eyüp Yardımcı
Duhuliye.com
YORUMLAR (12)
CB de şampiyonluğa oynayacak bir oyun gördünüz mü? Demek ki sorun Sergen de
Bjk da sorun Sergen yalçın. 6 derbi insaf hepsini oyuncu tercihleriyle verdi.
Futbolun içindeki siyonistler temizlenmedikçe Adalet gelmez. Adaletin olmadığı yerdede anarşi baş gösterir amaçta tam bu. Uyanık olun Uymayın dostlar.
BJK nasıl bir taraftar kitlesi var ilginç.. yorumcular nereye yönlendirirse o yöne gidiyolar.. Beyler sahada BJK diye birşey yok.. İlginç olan fener de de bir şey yok.. başka takım olsa BJK ye iki düzine gol atar BJK nin rekorunu kırardı.. beyler BEŞİKTAŞ, ın tek derdi SERGEN YALÇIN..
@OH seni kim yönlendiriyorda ligde hakemlerde tff de okadar sorun varken sergene takıldın sivri zeka
Ya o değil de yapı yapı diye kendini yırttan fener dut yemiş bülbüle döndü. Bir de utanmadan animasyon yapmışlar. Tek dertleri gs gibi olamamak. Yazılar olsun, 100 sene şampiyon olamasanız yeridir.
ozellikle ic sahada bundan sonra oynarlarsa mustafa salih cengiz gokhan rasitsa protesto edilmelidirler
balikci denilen ole gecen yil fb gs ts alayini yendi bilbaoyu yendi son anda 3 unclugu kacirdi sergen ne yapti bu yil ts gs fb hic birini yenemedi rezil futbol oynatti sergenlede serdal adaliylada seneye fazla bir sey beklenmemeli bence
Milli takıma bile oyuncu göndermememiz lazım. Bu saatten sonra oyuncu alınmalı yok şunu yapmalı demeye gerek yok. Sözleşmesi bitene emeklerin için teşekkür ederiz. kalanları isteyen olursa satar ligi falan bırakmak lazım
Besiktas kulübü düdük astiracak hicbir maca hakemi istemeyecek
yasin kol u bundan sonra hiçbir beşiktaş maçında istemiyoruz yoksa fena dayak yiyecek birgün