Bilal Meşe'nin Milliyet gazetesindeki köşe yazısı.
Eyy MHK! Beşiktaş’ın sizden çektiği nedir arkadaş? Alanya maçında yaşananları herkes gördü, bir tek siz mi göremediniz! Gerçi görseniz ne olacak! Yıllardır değişmeyen anlayış belli; ‘aynı tas, aynı hamam! misali!
Daha 8. dakikada Aliti, Trossard’ın yüzüne tokadı basıyor. Hakem Adnan Deniz Kayatepe pozisyonu görmüyor! Peki VAR’daki Bülent Birincioğlu ne iş yapıyor? Hakem görememiş, sen göreceksin ve çağıracaksın! VAR’ın görevi bu değil mi? Oraya maçı seyretmek için mi oturdunuz?
Trossard formasından çekiyor, doğru. Aliti sinirleniyor, o da doğru. Ama tokat atmanın karşılığı belli; kırmızı kart! Trossard’a da sarı. Kural bu kadar açıkken nasıl olur da VAR devreye girmez!
Yetmedi... Oh’un attığı golü iptal ediyorsunuz. Gerekçe faul! Peki VAR nerede? Yine sessiz, yine derin uykuda! Alanyaspor’un penaltı beklediği bir pozisyonda da aynı sessizlik...
Bir de yabancı VAR, yerli VAR meselesi var: Bazı maçlara yabancı VAR, bazılarına yerli VAR... Allah aşkına, bu nasıl sistem? Aynı ligde neden farklı standart uygulanıyor? Futbolda adalet, maçtan maça değişir mi?
Bakın mesele yalnızca Beşiktaş değil. Trabzonspor da hakem kararlarına isyan ediyor. Demek ki problem artık tek bir maçın, tek bir takımın problemi olmaktan çıkmış durumda. Eğri oturup doğru konuşalım... Bu hakem düzeniyle, bu VAR anlayışıyla Süper Lig’in marka değeri daha çok yara alır.
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu artık konuşmakla yetinmemeli, radikal kararlar almalı! Hakemlik müessesesi yeniden masaya yatırılmalı, VAR uygulaması sorgulanmalı, çifte standart iddialarının üzerine gidilmeli.
Çünkü futbolun adaleti tartışılıyorsa, orada futbolun kendisi de tartışılır hale gelir. Yeter Artık MHK! Türk futbolu sizin deney tahtanız değil!
Rotasyon darbesi
Rotasyon modasına Beşiktaş’ın hocası Vincenzo Italiano da uydu, Kartal üç puanı Alanya’da bıraktı! Hep yazdık, söyledik; bu oyunda oturmuş kadronun sağını-solunu fazla kurcalamayacaksınız! Hele ki mutlaka kazanmanız gereken maçlarda... Önce en ideal kadroyu sahaya süreceksin ve maçı koparacaksın. Sonra rotasyon mu, motasyon mu, ne yapıyorsan yap!
Bilal Meşe Milliyet
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (23)
Bu şeytan şebeleklerı defolup gıdınceye kadar peşlerini bırakmayın eyy yazarlar eyy futbol severler turk futbolunun hak adaletle yükselmesi için bu habıs urlar ve kıbı tamamen temızlenmelı sızlerde bunun takipçisi olun taraftar adına def edin ceksınız bunları taraftar sizin arkanızda
Burda araştırılması gereken bu hakeme ve Ferhat gündoğdudan önce Beşiktaş kimin anasını avradını sikti de Beşiktaş'la uğraşmaktan yıllar oldu vazgeçmediler kinleri geçmedi, lütfen bütün Beşiktaşlılar son üç sene kim kimin anasınını avradını sikti bir kendini çek etsin belki suçluyu buluruz.
Bilal Meşe yazıları hep rötarlı. Herkes ununu eler emeğini aşar. Bilal Meşe en son çıkar. Nabza göre şerbet vermeye kalkar. Zaman harcamayın. Uyarmak için yazdım okumadım. Zaman kıymetli
Bilal Meşe yazıları hep rötarlı. Herkes ununu eler emeğini aşar. Bilal Meşe en son çıkar. Nabza göre şerbet vermeye kalkar. Zaman harcamayın. Uyarmak için yazdım okumadım. Zaman kıymetli
Bilal Meşe yazıları hep rötarlı. Herkes ununu eler emeğini aşar. Bilal Meşe en sın çıkar. Nabza göre şerbet vermeye kalkar. Zaman harcamayın. Uyarmak için yazdım okumadım. Zaman kıymetli
2010/2011 sezonu Besiktas Fenerbahce macinda Ferrari Luganoya mudahelesinden dolayi kirmizi kart yemisti. Hatta penalti bile calinmisti o pozisyonda. Bu pozisyondaki vurusun siddeti cok daha fazla.
Söz konusu mahlukların bunları sadece malum takım kazansın diye yapmadığı ve başka dertleri de olduğu belli. Ne zaman ortaya çıkacak ne zaman adalet yerini bulacak?
Mutlaka ve mutlaka tek çare tek ve net çözüm yabancı avrupuanın en önde hakemlerini ligimize getirmektir takımlara yapılan yatırımlar milyar eu lar maçın hakemi kifayetsiz Adnan
Ne yazılırsa yazılsın bu denli pişkinlikle, çözüme kavuşması beklenenler ortada iken Başkanların açıklamaları için PFDK ya sevkleri gösteriyor ki yerlerde ki itibarlarını sürekli İtibarsızlarla ayyuka çıkarmaya çalışıyorlar. Dünya Ülkelerinde bu denli pişkinliklerin görüldüğü bir ülke var mı?
Avrupada federasyonlar kulüp başkanlarıyla oturur konuşur, yeniliklerle ilgili değişikliklerle ilgili bir seminer verir, bunlar başına buyruk kafasına göre takılan, oturduğu mevkiyi kalıcı zanneden kendini birşey sanan cahiller, ülke bunlarla dolu, bunlarla konuşamazsın bu yanlış diye anlatamazsın, bizim geriye gidişimizin sebebi bunlar, o yüzden 24 sene Dünya kupasına gidemedik, kulüp bazında Avrupa kupalarına katılamadık ve halen bize zorluk üstüne zorluk çıkarıyorlar, futbolumuzu oynamamıza müsahade edilmediği gibi sebebi belli olmayan Düşmanlık yürütülüyor, Türk sporu ne zaman bunlardan kurtulursa işte o zaman resmi bayram ilan edilmeli.
Bu hakem gecen seneki olaylı kupa maçının olağan şüphelisi, alanya maçında bütün pozisyonlardaki baş aktör aynı alanyasporlu futbolcu, VAR'daki şüpheli trabzon bölgesinden TFF başkanının hemşehrisi, gecen seneki ve bu seneki fikstürde ilk iki maç Eyüpspor içerde Alanyaspor deplasman. Maçın oynanacağı tarihte Alanya akşam 22:30 sıcaktan kavrulurken, fikturde Erzurum maçı kışın ortasında. Diger rakiplerde ise alanya maçı kışın Erzurum maçı yazın oynanıyor. Bu nasıl bir düzen? Anlayabilen varsa biri anlatsın.
şimdi bunlar dedi ya pozisyon gri var devreye giremez. sivas ta gs maçında goldeki ofsayt ne renkti. gs bir gol yese 15 dakika var inceliyor. rakibin antreman kayıtlarına bile bakıyorlar ki lisanlara bile bakıyrolardır. bu adam sarayın adamı o yüzden bir yere gitmez. plabıyık demedi mi dsaray onay vermeden maç yönetemedim diye. herşey sarayın elinde. ülkedeki umui wc bile sarayın kontrolünde
Salaklar Beşiktaşı bitireceğiz diye Türk futbolunu bitirdiler.
Deveye sormuslar neden sirtin eğri diye, deve'de demiski nerem dogruki. Suan Turkiye'nin durumu bu ne yazikki.
Aynen öyle, Türk futbolu deney tahtası, BJK de resmen KOBAY yapılmıştır!?
Bu şerefsizlein zaten ne vatana ne millete ne bayrağa saygılar var. Bu nlar nasıl oralarda duruyor hiç utanmadan aynı hataları tekrarlıyorlar. Demek ki beyinsiz aptallarmış. Bu beyinsizleri oraya getiren onlara bu görevi veren yarım akılıyı bulun bütün suç onda.
Gitmis gözlemci 10 puan vermiş bide komedi yeminle Bozacinin şahidi şiraci
mahkemeye verelim arkadaşlar bu süzmeleri yoksa türk futbolunun bir yere geleceği yok...
sadece MHK değil TFF başkanı Hacıosmanoğlu 'da istifa etmeli , futbol sahte Trabzon mafyasının oyuncağı oldu , Trabzonspor çıkarları doğrultusunda yönetim uygulanıyor