06.12.2025 - 14:46

Takip Et:

Türk futbolunda adalet krizi...

Siyah-beyazlı yönetim, Rams Park’taki tartışmalı pozisyona tepki gösterip, Samsunspor’un uğradığı haksızlığın lig dengelerini ve zirve yarışını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Süper Lig tüm hızıyla devam ediyor. Galatasaray’ın fire vermeden yoluna devam etmesi, Fenerbahçe’nin motivasyonunu yüksek tutarak takibi bırakmaması, Türk futbolunu ve taraftarını heyecanlandırmaya yetiyor. Ancak ligin kaderini belirleyecek maçların gölgesinde, flaş takım Samsunspor’un yaşadığı haksızlıklar gündemin en sıcak başlığı oldu.
Rams Park Ali Sami Yen’de oynanan Galatasaray-Samsunspor maçının son dakikalarında yaşanan penaltı pozisyonu, hakem Mehmet Türkmen ve VAR’daki Onur Özütoprak’ın müdahalesiz kalmasıyla Türk futbolunun kara gecelerinden birine dönüştü. Samsunspor’un umutları bir düdükle altüst edildi. Bu karar sadece Samsunspor’u değil, zirve yarışını da doğrudan etkiledi.
Fenerbahçe’nin tepkisi gecikmedi. Sarı-lacivertli kulüp yaptığı açıklamada, “Bugün oynanan Galatasaray–Samsunspor karşılaşmasının son dakikalarında yaşanan ve tüm kamuoyunun açık biçimde gördüğü penaltı pozisyonunun hem sahadaki hakem hem de VAR tarafından değerlendirilmemiş olması, Türk futbolu adına ciddi bir soru işaretidir” ifadelerini kullandı. Başkan Sadettin Saran ise TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na “acil toplantı” çağrısı yaptı.
Beşiktaş cephesi de sessiz kalmadı. Siyah-beyazlı kulüp, Türk futbolunun adalet ve eşitlik ilkesine vurgu yaparak, Samsunspor’un yaşadığı mağduriyetin sadece bir kulüp meselesi değil, tüm lig için alarm niteliğinde olduğunu belirtti. Hakem kararlarının güvenilirliği sorgulanırken, Beşiktaş yönetimi “Türk futbolunun marka değerini zedeleyen bu tür kararların önüne geçilmelidir” açıklamasıyla kamuoyuna seslendi.
Bu noktada Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın duruşu bir kez daha öne çıkıyor. Vizyoner, iddialı ve geri vitesi olmayan bir lider olarak takımına güvenini her fırsatta dile getiriyor. Galatasaray maçı öncesinde yaptığı “Biz günah keçisi olmayalım” uyarısı, yaşananların habercisi gibiydi. Bugün ise yalnız bırakılmaması gereken bir mücadele veriyor.
Samsun şehrinin milletvekillerine ve kanaat önderlerine çok iş düşüyor
Samsunspor’un ve Samsun şehrinin kanaat önderlerine büyük görev düşüyor. Yüksel Yıldırım tek başına savaşıyor; hem ekonomik olarak hem de Samsun’un evladı olarak. O kimseden para istemiyor, sadece destek bekliyor. Eğer destek verilmeyecekse, en azından köstek olunmasın. Çünkü bu mesele sadece Samsunspor’un değil, Türk futbolunun meselesidir.
Boise’nin dediği gibi: “Umudu kaybetmiş olanın, başka kaybedecek şeyi kalmamıştır.” Samsunspor umudunu kaybetmemeli. Belki bu yolda kayıplar yaşanıyor ama tüm ülke futbolseverleri gördü ki kazanan, kırmızı-beyazlı Atatürklü arma oldu.
Son söz: Samsunspor’un yalnız bırakılmadığı gün, Türk futbolunun da yeniden ayağa kalktığı gün olsun.
Bugün Samsunspor’un yaşadığı mağduriyet karşısında sadece Samsun değil, Fenerbahçe ve Beşiktaş da ses yükseltti. Bu dayanışma, Türk futbolunun vicdanının hâlâ diri olduğunu gösteriyor. Samsunspor yalnız değildir; çünkü hak, adalet ve eşitlik arayışı yalnız bir kulübün değil, tüm futbol ailesinin ortak meselesidir.
Samsunspor’un yalnız bırakılmadığı gün, Türk futbolunun da yeniden ayağa kalktığı gün olacaktır. Ve o gün geldiğinde, kırmızı-beyazlı Atatürklü arma sadece bir şehrin değil, tüm ülkenin gururu olacaktır.

Ajansspor

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

YORUMLAR (10)

Sungur
06.12.2025 - 22:20

Okan geçen hafta Fener maçında ağladı, zıpladı, hopladı, öldük bittik dedi, Hakemler hemen ödülünü verdiler, Okan ve Galatasaray varya işini o kadar Sinsi yapıyorki millet izliyor adamlara yazıklar olsun diyorum.

Yanıtla Beğenme (0)
Yürüyün Gidin
06.12.2025 - 16:34

G5 neden yalnız bırakılmamalı. Ne çekip yazdınız bu yazıyı. Haksız kazanca evet aa yrtmez diyeni mı yalnız bırakmayacak diğerleri.

Yanıtla Beğenme (0)
Ahmed
06.12.2025 - 15:45

Atatürk ü katmana ne gerek var zorla insana insan sevdirmek cehaletin dibi olsa gerek şikesaray bu lig de olduğu sürece bir halt olmaz Türk futbolunda çünkü bunların mayası kötü olmaz

Yanıtla Beğenme (5)
antony
06.12.2025 - 15:13

samsun... diyecek çok şey var ama i bize adaletten yana olmak yakışır.. yoksa oyuncusu ile başkanı ile bizim maçlara 5x motive olan bu takıma zerre acımam..şu maç küme düşme maçı olsa ne yaparlardı acaba ? bu arada bakmayın mağduru oynadıklarına , şu maç bizim maç olsa başkanları üç gün kanal kanal gezerdi...

Yanıtla Beğenme (0)
Dadi
06.12.2025 - 15:40

@antony maçı 2-0'dan 2-2'ye getirdiler, ne diyorsun sen, daha ne yapacaklar? Saçmalıyorsun.

Beğenme (0)
Bjk03
06.12.2025 - 15:12

Türk futbolunda adaletsizlik 45 sene var. Hep sustular konuşmadılar konuşamadılar şimdide kumarbazlarîn elinde Türk futbolu. Ne demiş sustukça sîra sana gelecek. Tff mhk pfdk ve yayıncı kutuluşu yönetenler hepsi ağır kumarbazcılar. Bunlardan kendilerine ailleri devlete millete hiçbir hayırları yok. Malesef hükümet kumarbazları oraya tain ettirdi onlar yönetsinler diye. Ehli olanları işi bilenlerin orda çalışma hakları yok.

Yanıtla Beğenme (0)
Selami Uysal
06.12.2025 - 15:06

yüksel yıldırım mı tek başına mücadele veriyor? adam sırtına gs forması giymiş her hafta bir kulübe sövüyor. utanmasa gs tribününe çıkıp amigoluk yapacak. bu hafta ağlıyor haftaya unutulacak. başlayacak bize sövmeye.

Yanıtla Beğenme (1)
EngiN
06.12.2025 - 15:03

Yeni mi uyandiniz. Yillardir böyle. Biz sadece kendimizi kandiriyoruz. Ligmi lig işte. Şikenin babasi degil Sülalesi Var.

Yanıtla Beğenme (0)
Ezio
06.12.2025 - 15:02

Sadece Futbol değil ülkede adalet yok...

Yanıtla Beğenme (0)
Bjk...
06.12.2025 - 14:57

Takimlar ligten cekilmeli. Samsun, eyüp, kasim, basak, himmetsaray oynasinlar.

Yanıtla Beğenme (0)
İzmir Kartalı
06.12.2025 - 14:56

Böyle hakem hataların da hakemliklerini bitirin bakalım kazandıkları paradan vaz geçip hatalı karar verebilecekler mi?

Yanıtla Beğenme (0)