Birbirinden genç ve yetenekli file bekçileri yabancı meslektaşlarını geride bırakarak, takımlarının vazgeçilmezi oldu. Ortak özellikleri genç ve yetenekli olmaları diyebileceğimiz bu eldivenler A Milli Takım’ın kalesini de uzun yıllar emin ellerde tutacak gibi görünüyor.

Ersin, Karius’dan sonra ilaç oldu

Bu sezon Beşiktaş da Türk futboluna önemli bir kaleci armağan etti. Geçen yıl Karius’dan çok çeken siyah-beyazlılar Ersin Destanoğlu ile aradığını buldu. 20 yaşıyla bu üçlünün en genci olan Ersin, böyle giderse Kara Kartal’a uzun süre yabancı eldiven getirtmeyecek gibi görünüyor.

Altay Fenerbahçe'ye hayat verdi

Bu isimlerin başında bu sezon yakaladığı formuyla Altay Bayındır geliyor. Performansıyla sarı-lacivertlileri zirve yarışında tutan oyuncu oldu. 22 yaşındaki file bekçisi geçen sezon yaptığı hataların ardından deyim yerindeyse kendini buldu. Özellikle Denizlispor ve Hatayspor maçlarındaki kurtarışlarıyla Fenerbahçe’nin aldığı galibiyetlerin doğrudan mimarı oldu. Avrupa kulüplerinin yakın takibindeki Altay’ı son olarak Ajax gündemine aldı.

Uğurcan Avrupa kulüplerinin gözdesi

Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan Çakır, bu sezon da performansına bıraktığı yerden devam etti. Özellikle Beşiktaş galibiyetindeki muhteşem kurtarışları ile takımını kritik zafere taşıyan 24 yaşındaki file bekçisi Uğurcan, Lyon, Roma, Sevilla ve Premier Lig’den Brighton’ın yakın takibinde.

İrfan Can Beto’yu, Doğan Lung’u aratmadı

Çıkış yapan Türk kaleciler şampiyonluğa oynayan takımlarla da sınırlı değil. Göztepe’de İrfan Can Eğribayat ile Hes Kablo Kayserispor’da Doğan Alemdar, bütün futbolseverlerin beğenisini kazandı. 22 yaşındaki İrfan Can Beto’ya alışkın İzmir temsilcisinin taraftarlarının yüreğine su serpti. Henüz 18 yaşında olan Doğan, Silviu Lung gibi Süper Lig’in en iyi yabancın eldivenlerinden birinin sakatlanmasıyla gelen fırsatı çok iyi kullandı.

Berke Belçika’da kendini buldu

Kısa süre içinde Avrupa liglerinde görmeye hazırlandığımız tüm bu isimlerin öncüsü ise Berke Özer oldu. Altınordu’dan geldiği Fenerbahçe’de bir sezon kalıp Westerlo’ya kiralanan 20 yaşındaki kaleci bu sezon Belçika Ligi’nde uluslararası tecrübe kazanarak kariyerinde önemli adım attı. Bu file bekçilerine yaşları biraz daha büyük olsa da Başakşehir’den Mert Günok, Çaykur Rizesporlu Gökhan Akkan ve son Galatasaray maçında çok sayıda kurtarış yapan Kasımpaşalı Ertuğrul Taşkıran da eklenebilir.

Genç kalecilerin lig karnesi

Altay Bayındır (Fenerbahçe) 23 maç / 19 gol / 6 maçta kalesini kapattı.

Uğurcan Çakır (Trabzonspor) 23 maç / 23 gol / 9 maçta kalesini kapattı.

Ersin Destanoğlu (Beşiktaş) 20 maç / 17 gol / 9 maçta kalesini kapattı.

İrfan Can Eğribayat (Göztepe) 22 maç / 27 gol / 5 maçta kalesini kapattı.

Doğan Alemdar (Kayserispor) 12 maç / 11 gol / 6 maçta kalesini kapattı.

Berke Özer (Westerlo) 17 maç / 19 gol / 7 maçta kalesini kapattı.