Özcan'ın istihbaratlarından öne çıkanlar şu şekilde: 

TORİNO EMİRHAN’A BİR PROJE SUNDU

Türk kulüpleri olarak biz, gençlere malesef güzel bir planlama, güzel bir proje sunamıyoruz. Torino'nun Emirhan İlkhan'a yapmış olduğu planlama şu şekilde: 

Beş yıllık bir kontrat olacak. Maaşı 600 bin Euro. Ve Emirhan İlkhan'ın Torino'daki mevcut programıyla ilgili yapılmış olan çalışma şu 6 ay adaptasyon. Gelecek, burada altı ay sezonun yarısına kadar adaptasyon süreci geçirilecek. Kalan altı ayda da, sezonun ikinci yarısında da hamle oyuncusu olarak biraz daha düzenli olarak ısınmaya başlayacak. 

LUKİÇ'İN YERİNE EMİRHAN

Ardından bir veya iki yıl içerisinde Torino'nun planı; Sasha Lukiç'i satıp ardından yerine Emirhan İlkhan'ı koymak. Torino'nun elindeki yapmış ve Emirhan İlkhan'a sunmuş olduğu planlama bu.  Adamlar bir yılın, iki yılın planlamasını yaparak Emirhan'a bir proje sunuyorlar.

Zaten burada oyuncuya yapılması gereken de bu. Ama Türkiye'de bunu göremiyoruz.  

ÇİFTE REKOR KIRILDI 

O nedenle oyuncunun ikna edilmesi çok zor olmadı. Burada maddi anlamda, iki katın üzerinde bir para ödeniyor. Emirhan, 18 yaşında, 4,5 milyon Euro bedelle Avrupa'ya giden ilk Türk futbolcu olacak. Bu da çok önemli, çok değerli...

Ayrıca aynı şekilde Torino'nun da bir genç oyuncuya verdiği en yüksek bonservis miktarı olacak. Yani çifte rekor kırılmış olacak bu transferde.

TÜRK FUTBOLUNUN BUNDAN DERS ÇIKARMASI GEREKİYOR 

Tabi ki daha yüksek bir bedelle gitmesini isterdim. Taraftarın bu anlamda tepkisine hak veriyorum. Burada planlama belki daha iyi yapılsaydı daha farklı şeyler konuşabilirdik. Genel futbol kamuoyunun bundan bir ders çıkarması gerektiğini düşünüyorum.