Tarık Ongun ve Bahattin Duran... İkisi de Türk futboluna isimlerini silinmemek üzere kazıdılar! Türkiye’nin gururu oldular. Arkalarında tertemiz, başarılarla dolu bir geçmiş bırakarak, Türkiye’deki hakemlik görevlerine veda ettiler.

Büyük ihtimalle “Dünya Kupası olmayınca, hakemlik yapmanın bir esprisi kalmadı!” diye düşünmüş olabilirler. Ben de birlikte görev aldığım ve aynı sahada bulunmaktan gurur duyduğum arkadaşlarıma, yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Umarım kararları onlar için hayırlı olur.

İspanya-Çekya maçında beğenildiler

Dün iki arkadaşımı da arayarak kendileriyle görüştüm. İkisi de zirvede bırakılmış bir kariyerin gururunu yaşıyorlardı. İspanya-Çekya maçının ardından; sahadaki tüm futbolcuların, teknik ekibin, UEFA delege ve gözlemcilerin kendileriyle ilgili olumlu tutumları ve sözleri onları çok mutlu etmişti. “Dört ayın ardından, İspanya’da ilk maçımızı yönettik. Dünya arenasına dönmek kıymetliydi. Geri döndük ve başarılı bir maç çıkarttık. Gönlümüz rahat bir şekilde Türkiye’deki hakemlik kariyerimizi noktaladık!” dediler.

Temsile devam edecekler

Özellikle altını çizdikleri, “Türkiye’deki hakemlik kariyerimizi noktaladık!” cümlesiydi. “Biz Türkiye’de artık hakemlik yapmayacağız. Gelecek neyi gösterir bilemiyoruz. Henüz almış olduğumuz bir karar yok. UEFA ve FIFA dâhil, dünyanın herhangi bir ülkesinde hakemlik yapabiliriz. Türkiye dâhil tüm dünyada eğitimcilik, kurul üyeliği ya da hakemlikle ilgili diğer alanlarda görev alabiliriz. Geçmişte olduğu gibi ülkemizi temsil etmeye devam etme arzusundayız!” dediler.

Cüneyt Çakır bekliyor

Duran ve Ongun isimleri Cüneyt Çakır’dan ayrı düşünülemez. Çakır, alınan bu kararın neresinde diye düşünülebilir. Çakır’ın UEFA ve FIFA’yla iletişiminin ve görüşmelerinin kesintisiz devam ettiği bilinen bir gerçek. Dünya’nın birçok ülkesinden hakemlik ve yöneticilikle ilgili teklifler aldığı da biliniyor. Kendisiyle görüşmedim ancak bu konudaki yorumumu sizinle şu şekilde paylaşabilirim. Çakır’ın TFF ile olan sözleşmesi halen devam ediyor. Kendi başına karar verme şansı en azından etik sebeplerle- şimdilik yok! TFF seçimleriyle ilgili yürüyen bir takvim var. İşleyen takvim ve futbolumuzun daha önemli konuları gündemi meşgul ederken, Çakır futbolumuzda taşların yerine oturmasını ve daha sağlıklı ortamda, ilgililerle birlikte, bir karar verebilmek için bekliyor olabilir.

Deniz ÇOBAN / Fanatik